Domper voor ODIN’59. Man meer situatie wordt niet uitgebuit. Huizen wint met 3-1.

Huizen 1

3 - 1

Rudy Etwi
19'
Gino Heerings
55'
Sam Doeve (scrimmage)
73'
79'
Faruk Yurdakan (intikker)
Assist: Ogür Kaya
Garrett Jones (solo)
91'
Sam Doeve (penalty)
94'

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

15 maart 2014 14:30

Gils, G.

Een overtuigend begin van ODIN’59 eindigde in een onverdiende desillusie waarin Huizen met 10 man een zwaar bevochte zege binnensleepte. In een kleine 40 minuten durende man meer situatie kon de ploeg van trainer Mark Evers geen absoluut overwicht creëren, waardoor de extra inzet van Huizen uiteindelijk een vertekende 3-1 uitslag betekende.

ODIN’59 had in de eindfase van het duel grote mogelijkheden om de wedstrijd toch in Heemskerks voordeel te beslissen. Bij een late 1-1 stand hadden Paul Groen en Bas Ent (2x) ODIN’59 aan de leiding kunnen schieten, maar keeper Brian Willemse hield stand en redde Huizen van een potentiële nederlaag. Balverlies op het middenveld leidde in de laatste minuut van het duel tot een treffer via de ingevallen Garret Jones. Ruim in blessuretijd mocht Sam Doeve vanaf 11 meter de 3-1 aantekenen.

In een matige eerste helft, waarin ODIN’59 prima van start ging, had Huizen in blessuretijd aan de leiding kunnen komen via Vincent Verbond. Verbond mikte echter net naast het doel van de bezoekers. Het spektakel begon pas in het tweede bedrijf. Een afgetekende voorzet van Milo Cremers bracht de onlangs herstelde Faruk Yurdakan alleen voor doelman Willemse, die de topscoorder van ODIN’59 echter in de tang hield.

Een slaande beweging van Gino Heerings betekende de aftocht met rood waardoor de thuisploeg, met nog een kleine 40 minuten te gaan, met een man minder kwam te staan. Ogur Kaya profiteerde enkele minuten daarna bijna met een prima doelpoging, maar Willemse behoedde Huizen voor een achterstand. De sterke Omar Limon antwoordde met een hard en gericht afstandschot. Keeper van Dijk kon de inzet tot hoekschop degraderen. Ook een vrije trap even later van Danny Benning werd door de Heemskerkse goalie vakkundig uit het doelgebied gebokst.

De vierde hoekschop via Gilermo Pengel betekende uiteindelijk de openingstreffer voor Huizen. Iry Etwi passeerde in een scrimmage voor het Heemskerkse doel van dichtbij Van Dijk. De voorsprong van de thuisploeg leefde slechts enkele minuten want Faruk Yurdakan zette orde op zaken met een snelle gelijkmaker. Kaya was de aangever na een prima actie van Bas Ent, 1-1. Welhaast dezelfde minuut had Ent ODIN’59 aan de leiding kunnen schieten. Zijn inzet verdween net naast het doel bij Willemse. In de slotfase van het duel had de equipe van oefenmeester Evers een uitstekend moment om toe te slaan, maar Paul Groen en Ent wisten de goalie van Huizen niet te passeren. Daarmee verspilde de bezoekers de kansen op een verdiende zege, want de thuisploeg sloeg in de slotminuut wel toe via de ingevallen Garret Jones, na balverlies op het middenveld, 2-1.

Ver in blessuretijd mocht aanvoerder Sam Doeve de score nog opvoeren tot 3-1 vanaf 11 meter, na een overtreding van de ingevallen Menno Kremer. Daarmee verspeelde ODIN’59 kostbare punten en zakte af naar het rechterrijtje op de 8e plek. Volendam, de opponent van volgende week, hijgt in de nek met slechts 1 punt minder dan de Heemskerkers. ODIN’59 zal in eigen huis toe moeten slaan om niet in moeilijkheden te geraken.

Basiself ODIN’59: Barry van Dijk, Hols, Groen, Kolder, Kaya, Cremers, Stefan van Dijk, Yurdakan, Ent, Scheffer, Gungor.

Basiself  Huizen: Willemse, Wisse, Verbond, Doeve, Iry Etwi, Limon, Pengel, Rudy Etwi, De Graaf, Benning, Heerings.