“Hoe zou het toch zijn met……Sem van ‘t Hof?”

17 februari 2017 10:45


In deze rubriek “Hoe zou het toch zijn met…?” komen oud eerste elftalspelers van ODIN’59 aan het woord die hun sporen hebben verdiend bij de club. In deze column gaan wij oud eerste elftalspeler en verdediger Sem van ‘t Hof polsen over het wel en wee bij ODIN’59 en hemzelf.

Ik spreek oud eerste elftalspeler Sem van ‘t Hof tijdens de lunch in het gezellige Heemskerkse Grand Café van Ruysdael. De oud ODIN 1 verdediger is ruimschoots op tijd en heeft er duidelijk zin in om herinneringen aan zijn club op te halen. Van ‘t Hof die op zijn zeventiende in het eerste van ODIN’59 debuteerde was/is een talentvolle centrale verdediger die achterin heel succesvol was in het eerste met andere centrale vededigers zoals: Torsten v.d. Welle, Richard Klijn, Tim Koops en Milo Cremers.

Een positief ingestelde ODINspeler die ook sociaal betrokken was/is bij medespelers en relatief vroeg besloot lager te gaan voetballen (28 jr.), maar dat wel weloverwogen deed. Sem vertelt nog veel (voetbal)plezier te hebben bij het huidige vierde van ODIN’59. In 2009 werd hij met het toenmalige ODIN 1 kampioen in de Eerste Klasse en promoveerde naar de Hoofdklasse.

Hieronder volgt een vraaggesprek:
Naam:

Sem van ‘t Hof

Bijnaam?

Ik werd en word nog wel eens Koeman genoemd door voetbalvrienden.

Geboren waar en wanneer?

21 Juli 1986, Rijksstraatweg te Heemskerk

Huidige woonplaats?:

Uitgeest

Broers/zussen?:

Jazeker, meer dan genoeg:). 1 Zus en 3 broertjes en daarnaast nog 1 pleegbroer en 1 halfzusje.

Beroep?

Manager Operations bij OHV, een bekend bedrijf en de Hoofdsponsor van ODIN’59.

Hallo Sem, hoe is het met je?
Het gaat zeer goed. Ik word elke dag bij thuiskomst begroet met een glimlach van mijn zoon (dat zal vast ook veranderen dus daar geniet ik nog even van), privé gaat het prima. Op het werk heb ik genoeg leuke uitdagingen met mooie projecten. Dus genoeg om voldoening uit te halen.

Ben je nog betrokken bij de club?

Eigenlijk zeer beperkt. Beperkt door het spelen van mijn wedstrijden in het vierde. Ik wil zeker meer betrokken zijn bij de club, alleen blijft een aantal dingen lastig te combineren als je zelf nog voetbalt op zaterdag.

Je lijkt me wel een aardige jeugdtrainer voor ODIN?

OK. Dank je wel. Dat zou ik op termijn inderdaad wel ambiëren. Maar zoals gezegd: ik wil dan eerst helemaal afgebouwd hebben als voetballer, ook op recreatief niveau. Als ik een jeugdteam zou trainen zou ik ook als coach bij de wedstrijden op zaterdag willen zijn. Verder zoek ik altijd naar een evenwicht op het gebied van privé-werk-voetbal/ontspanning.

Is je leven erg veranderd sinds je gestopt bent bij het eerste?
Het veranderen van mijn leven was juist de reden dat ik gestopt ben bij het eerste. Nadat ik aardig wat jaren in de selectie had gespeeld, veranderden mijn prioriteiten steeds meer en kregen thuis en werk een meer prominente rol. Dus die verschuiving van prioriteiten heeft doorgezet met als resultaat dat ik nu veel plezier heb in het “leuke ploegie” zoals het vierde zichzelf noemt :)

Wat vind je van het huidige eerste/selectie?
Als team hebben die de afgelopen 2 jaar laten zien dat ze in staat zijn om erg goede prestaties neer te zetten. De laatste tijd ging het wat minder, maar laten we hopen dat de overtuigende overwinning tegen ONS Sneek het begin is van weer een mooie serie. De spelers individueel te beoordelen, is moeilijk omdat ik ze grotendeels niet goed genoeg ken. Wat ik wel mooi vind, is om te zien dat spelers als Barry van Dijk en Milo Cremers een belangrijke rol vervullen in de selectie.

Zijn er dingen die je veranderd zou willen zien bij ODIN?
Het zou hypocriet zijn als ik een lijst van dingen zou hebben die ik veranderd zou willen zien en er zelf helemaal niks aan zou doen om dat te veranderen. Wat ik wel meen te constateren is dat er een kwaliteitsverschil zit tussen de jeugd van Odin en de selectie. Ik weet dat er mensen zijn die zeer gepassioneerd bezig zijn om dit gat te dichten. Dus bij deze wil ik de mensen een compliment geven die zich daarvoor inzetten en in het bijzonder Richard Klijn, José Calle en Steven Blokzijl, die het op een echte Odin-manier invullen. Dat houdt in dat het met beperkte middelen moet gebeuren en er dus meer een beroep gedaan moet worden op clubgevoel en elkaar.

Wie heb je als trainers gehad? Dat zullen er heel wat zijn?
Als ik alleen kijk naar mijn tijd bij de senioren valt dat nog wel mee. Ik debuteerde onder Jacques Koster daarna werd Rowdy Bakker trainer en later kwam Mark Evers voor de groep staan. In het tweede heb ik nog het genoegen gehad om met de vader van Mark, Simon Evers, te werken. Heerlijke man. Graag ook een eervolle vermelding voor mijn jeugdtrainer Derk van Ewijk, mooi persoon en een trainer die goed overweg kon met de groep.

De beste(n)?
Als er slechte bij hadden gezeten, had ik die zo kunnen aanwijzen. Echter alle trainers die ik heb gehad bij de senioren hadden een bepaalde kwaliteit die ons als groep of als individu beter heeft gemaakt. Jacques Koster wist erg goed de motivatie en het enthousiasme dat hij had over te brengen op zowel de trainingen als wedstrijddagen. Rowdy Bakker heeft als kwaliteit dat bij Odin altijd een team neerzette dat wist wat ze moesten doen en op basis van degelijkheid en samenwerken het maximale presteerden. Mark Evers daarentegen is iemand die de spelers als individu kan prikkelen en als voetballer beter kan maken. Van allemaal heb ik dingen kunnen leren.

Wat was je hoogtepunt bij ODIN'59?
Kampioenschap en de Bekerwinst op het toenmalige Young Boys o.l.v. Rinus Israël.

Dieptepunt?
KNVB bekerwedstrijd tegen VVSB. Als we die zouden winnen, moesten we tegen PSV voor de KNVB beker. Ik had speciaal mijn vakantie ervoor ingekort, maar raakte na 25 minuten geblesseerd. Mijn wenkbrauw lag open en ik moest het laten hechten in het ziekenhuis. Toen kreeg ik telefonisch door dat we nog wel gelijk hadden gemaakt, maar uiteindelijk alsnog verloren.

Partner?
Tamara Deen

Kinderen?
Maxim (1,5 jaar)

Vakantieland?
Thailand.

Bewondering voor?:
Mijn moeder Marian en mijn vader Ton. Als ouder moet je vaak genoeg keuzes maken die je uiteindelijk waarschijnlijk niet of anders had gemaakt als je geen kinderen had gehad. Ik kan alleen maar bewondering hebben voor het feit dat mijn ouders altijd de keuze hebben gemaakt die hen het juiste leek voor de kinderen.

Wat was je sterke punt als speler? Zwakke punt?
Mijn sterke punt is denk ik verdedigend inzicht en daarnaast kan ik een redelijke lange pass geven. Zwakke punt is en was mijn wedstrijdfitheid.

Favoriete speler?
Ik kan wel erg genieten van een speler als Verrati. Of als je bedoelt met wie ik ooit gespeeld heb dan denk ik dat Richard Klijn en Rik Stals die eer moeten delen. Meest getalenteerd, maar het minst ermee gedaan? Stefan Koster, zonde.

Trots op?
De vriendengroep die ik met de voetbal heb opgebouwd. Mooie en minder mooie dingen meegemaakt, maar dat kenmerkt een echte vriendengroep.

Favoriete eten?
Als basis een mooi stuk vlees, de rest maakt niet zoveel uit.

Mooiste tenue?
Ik kijk niet echt naar voetbaltenues en bepaal dan wat ik mooi of lelijk vind.

Lelijkste tenue:
Zie vorig antwoord.

Beste boek?
Ik wil nog wel eens wat boeken van John Grisham lezen.

Beste film?
The Shawshank Redemption, The Green Mile, The Deer Hunter.

Ambities?:
Ik ambieer een gezonde balans te vinden tussen ambities en tevredenheid.

Eindklassering eerste dit seizoen?
Het staat nog dicht bij elkaar dus ik heb nog goede hoop dat ze zich herpakken en een goede serie neerzetten. Zou wel erg zuur zijn als er toch 3 punten in mindering komen en dat die doorslaggevend blijken te zijn.

Slogan?
Meer een lijfspreuk: Carpe Diem


Seizoen 2008-2009. Sem van 't Hof (links) en Torsten van der Welle zien hoe Richard Klijn de 1-0 tegen Voorland inkopt in de kampioenswedstrijd. ODIN'59 promoveerde van de Eerste Klasse naar de Hoofdklasse.14 Sept. 2013: ODIN'59-SDV Barneveld: 1-0. V.l.n.r. ODIN'59: Danny Hols, Paul Groen, Sem van 't Hof, Faruk Yurdakan.

ODIN'59 scoort. Febr. 2013. V.l.n.r.: Tim Groenewoud, Rick Stals, Nicky Goyers, Ogur Kaya (7), Sem van 't Hof, Milo Cremers, Richard Klijn (verscholen) en Tim Koops.

16 Mei 2015 ODIN'59 Sportgala.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!