“Hoe zou het toch zijn met……Torsten van der Welle?”

23 maart 2017 9:30


In deze rubriek “Hoe zou het toch zijn met…...?” komen oud eerste elftalspelers van ODIN’59 aan het woord die hun sporen hebben verdiend bij de club. In deze column gaan wij oud eerste elftalspeler en verdediger Torsten van der Welle polsen over het wel en wee bij ODIN’59 en hemzelf.

Hieronder volgt een vraaggesprek :

Naam?
Torsten van der Welle

Bijnaam vroeger als voetballer?
Volgens mij had ik er meerdere, maar degene die ik nog steeds wel eens hoor is Bokito en Van der Wheely.

Links of rechtsbenig?
Stijf rechts

Geboren:
7 December 1977

Huidige woonplaats?
Beverwijk

Broers/zussen?
1 Broer, genaamd Lars

Beroep?
Sales Manager bij COMPAREX

Hallo Torsten, hoe is het met je?
Het gaat intussen weer erg goed met me. Privé een roerige tijd gehad, maar intussen alles weer op de rit. Ik speel sinds enkele jaren wekelijks in ODIN 4 met de nodige oud selectie spelers. Verder speel ik ook nog in de zaal met aantal oud selectie spelers zoals Raymond Bronkhorst en Raymond Kolder bij LAZV in de Waterakkers.

Ben je nog betrokken bij de club? Te weinig. Dit heeft vooral door mijn eerdere privé-situatie te maken en tevens het feit dat ik zelf nog aan het voetballen ben bij ODIN 4. In de toekomst ga ik zeker iets betekenen voor deze mooie club, maar wanneer dat zal zijn weet ik nog niet. Ambities wat dat betreft liggen dan vooral om iets binnen de selectie te gaan doen of op bestuurlijk vlak.

Is je leven erg veranderd nadat je gestopt bent destijds bij de selectie?
Op sportief gebied zeker. Ik heb er zelf destijds wel de nodige uitdagingen mee gehad om niet meer elke week op een bepaald niveau te spelen. Uiteindelijk heb ik zelf een weloverwogen beslissing genomen om lager te gaan voetballen, maar na een jaar ben ik toch weer ingestapt om bij het 2de nog een aantal jaren aan de slag te gaan. De reden dat ik weer ben gaan voetballen binnen het tweede had te maken dat ik er destijds geen voldoening uithaalde bij het toenmalige derde (huidige 4de). Intussen is dit gelukkig veranderd.

Wanneer ben je eigenlijk gestopt als selectiespeler?
Bij het eerste ben ik na het seizoen 2010-2011 gestopt en bij het tweede was dit na het seizoen 2013-2014. Helaas het laatste seizoen niet kunnen afsluiten met een kampioenschap doordat we dat na een beslissingswedstrijd zijn misgelopen.

Wat vind je van het huidige eerste/selectie?
Ik vind het een geweldige prestatie dat met de huidige middelen ODIN op dit niveau presteert. Qua kwaliteit/balans kan ik het niet heel goed inschatten aangezien ik zelf te weinig kan zien. Enige tijd terug heb ik wel de wedstrijd bij FC Rijnvogels bekeken en hier miste ik wel degelijk een bepaalde winnaarsmentaliteit. In sommige fases is het “niet …… maar poetsen”.

Wel mooi om te zien is dat er nog de nodige jongens binnen de selectie spelen waar ik zelf ook mee heb gevoetbald. Hopelijk blijven die zolang mogelijk op dat niveau spelen en dan spreek ik vanuit eigen ervaring. Zo niet, zijn ze welkom bij het vierde ;-).

Zijn er dingen die je veranderd zou willen zien bij ODIN'59?
Hier sta ik zelf op dit moment te veel vanaf, maar als ik het een en ander vanaf een afstand bekijk zou dit vooral de continuïteit van de club zijn en dat betekent dat de jeugd naar een hoger niveau moet en hopelijk staan er nog de nodige mensen op die het nodige werk willen verrichten binnen het bestuur. Het meest opmerkelijke vind ik dan ook dat er nog steeds niemand is die het voorzitterschap op zich neemt bij zo’n mooi club.

Wie heb je als trainers gehad? Dat zullen er heel wat zijn?
Kijkend naar het selectievoetbal vind ik het meevallen. ODIN is over het algemeen niet een club waar jaarlijks een nieuwe trainer voor de groep staat en dat is ook altijd de kracht geweest. Ikzelf was in het verleden met andere mensen binnen de selectie ook betrokken bij de keuze van de trainer en gelukkig hebben we destijds naar mijn mening goede trainers gekozen die ook langer binnen de club bleven en de club naar een hoger niveau hebben gebracht. Trainers binnen het selectievoetbal: Hennie van Es, Cees Bruinink, Jacques Koster, Rowdy Bakker en Mark Evers.

De beste(n)?
Uiteindelijk leer je van elke trainer iets, maar degene die voor mij bovenaan dit lijstje staat is dan toch echt Cees Bruinink. Mede door zijn komst bij ODIN’59 is er een positieve kentering gekomen en zijn er echte stappen gemaakt.

Wat was je hoogtepunt bij ODIN'59?
Ik heb in totaal 3 kampioenschappen meegemaakt en eenmaal de Districtsbeker gewonnen. Het hoogtepunt voor mij persoonlijk was duidelijk het kampioenschap naar de Hoofdklasse na een bewogen seizoen met het overlijden van Ton Sminia.

Dieptepunt?
Dat zijn er meerdere geweest zoals het net niet behalen van het kampioenschap in 2005-2006 en mijn kruisbandblessure, waardoor ik het kampioenschapsduel van de tweede klasse op krukken moest kijken in het seizoen 2000-2001 en het daaropvolgende seizoen enkel met mijn herstel bezig ben geweest. Het grootste dieptepunt is wat mij betreft het overlijden van mijn eerdere teamgenoot, maatje en latere assistant-trainer, Ton Sminia.

Heb je nog contact met oud-ODINspelers?
Ja, gelukkig met nog heel veel spelers mede door zelf te voetballen. Verder spreek ik ook nog veel mensen die intussen niet meer binnen ODIN’59 actief zijn.

Partner?
Jill Smit

Kinderen?
2 Prachtige dochters: Mila van 7 en Pip van 2.

Vakantieland?
In het verleden mede door mijn familie is dit Portugal (Algarve) geworden, maar de laatste jaren door de kinderen is dit Frankrijk. Ook deze zomer wordt het weer Zuid-Frankrijk.

Bewondering voor?:
Mijn vader en vele vrijwilligers binnen de vereniging.

Wat was je sterke punt als speler? Zwakke punt?
Deze vraag kunnen natuurlijk anderen beter beantwoorden, maar als ik dan zelf iets mag aangeven is mijn sterkste punt mijn mentaliteit geweest. Ik vond/vind het heerlijk om te trainen en om naar die wedstrijd op zaterdag toe te leven.Tijdens de wedstrijd wilde ik ten koste van alles die 3 punten binnenhalen. Mijn zwakke punt was dan ook dat dit soms wel eens invloed had op mijn spel. Verder zijn er nog wel een aantal, want anders had ik niet bij de amateurs gespeeld.

Favoriete speler?
Zinedine Zidane en Marco van Basten waren spelers waar ik vol bewondering naar heb gekeken. Bij ODIN’59 waren dit vooral Richard Klijn, Barry van Dijk, Rik Stals en Barry de Kruif.

Trots op?
Mijn vader, mijn dochters en mijn omaatje.

Favoriete eten?
Italiaans

Mooiste tenue?
Barcelona

Lelijkste tenue:
Het tenue van NEC heeft me nooit kunnen bekoren.

Beste boek?
Ik lees eigenlijk geen boeken en als ik even tijd heb, drink ik liever een goed glas wijn of biertje.

Beste film?
Uit het verleden Dances with Wolves, meer recentelijk is dit Lone Survivor

Ambities?
Binnen ODIN’59 liggen deze binnen de selectie of op bestuurlijk vlak in de toekomst.

Hobby's?
Dat is nu vooral voetbal, maar op termijn wil ik ook weer het tennissen gaan oppakken.

Eindklassering eerste?:
Handhaving, dus 14de.

Je hebt je sporen verdiend bij ODIN, heb je nog een advies voor de jongens?
Wees kritisch op jezelf en geef nooit op. Ik zelf moest het ook nooit van mijn fluwelen techniek hebben, maar met de nodige dosis mentaliteit en teamgedachte kan je een eind komen.

Slogan?
“Geniet van het leven en probeer er alles uit te halen wat eruit valt te halen”.Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!