'Hoe zou het toch zijn met......... ?' : Fysio-therapeut: Piet van Duivenvoorde

16 april 2020 10:00


In de rubriek ‘Hoe zou het toch zijn met…?’, komen leden, oud-spelers of begeleiders van ODIN’59 aan het woord. Vandaag fysio-therapeut: Piet van Duivenvoorde. Hoe is het met hem? Wat vindt hij van ODIN’59 en hoe komt hij de crisis door?

Aan het woord dus Piet van Duivenvoorde. Hij adviseert : “Blijf sporten in deze bijzondere tijden. Het bevordert je immuun systeem, maar schat de tijden dat je dat doet, goed in. Kijk wanneer het rustig buiten is en wanneer het kan”. Piet vindt het leuk bij ODIN’59 en geniet naast zijn functie als fysio vooral ook van de gezelligheid op donderdag na de training en de zaterdagwedstrijd van het tweede + erna.

 

Piet_met_selectie_2.jpg

 

Hij verdient naast de fysiotherapie bij ODIN’59 zijn brood bij zijn werkgever SINA. Hij is in 2017 afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam voor de opleiding Master Sportfysiotherapie. Daarvóór in april 2014 slaagde hij voor de Opleiding tot Fysiotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij is gepassioneerd voor de fysiotherapie, met grote interesse voor een breed spectrum aan doelgroepen. “Als afgestudeerd fysiotherapeut ben ik een grote voorstander van Evidence Based Practice, waarbij de patiënt verantwoordelijk is voor zijn eigen herstel, waarbij ik hem ondersteun. Dit draag ik uit in mijn werk door degene die ik behandel als mens in zijn geheel te zien, deze centraal te stellen en uit te gaan van zijn of haar krachten".

Hieronder een vraaggesprek in deze bijzondere Corona-tijd.

Hallo Piet, hoe is het met jou? 

Heey Pierre! Ja het gaat goed. Het is wel heel rustig in deze tijd, dus dat is wel vreemd, maar wij zijn gelukkig nog gezond!

Hoe heb jij deze Corona crisis ervaren? 

Vooral vervelend en vooral voor iedereen die erdoor getroffen is. Ik zelf zou nu eigenlijk in Indonesië zitten, maar die reis is helaas gecanceld. Dus we hopen dat we hem in juni alsnog kunnen doen, als alles weer wat normaler is. Verder heb ik nu anderhalve week thuis gezeten van mijn werk en vanaf deze week (7 april) werk ik weer een paar uurtjes per dag.

Hoe heb jij het abrupte einde van de competities van ODIN’59 van dit seizoen beleeft en verwerkt?  

Ja dat is natuurlijk heel jammer! Het was voor zowel het eerste als het tweede een heel mooi seizoen, met kans op een nog mooier eind. Dus dat het nu zo abrupt eindigt is erg jammer, maar het kon ook eigenlijk niet anders, dus ik denk dat de keuze wel goed is geweest.

Waren het eerste en tweede van ODIN gepromoveerd/kampioen geworden bij een normaal verlopen seizoen? 

Dat denk ik wel! ODIN 1 zat in een goede flow en Sparta Nijkerk liet toch hier en daar wat steekjes vallen. En voor het tweede: we stonden weer bovenaan, hoewel er nog wel een aantal moeilijke wedstrijden bijzaten. Maar ik denk wel dat er een grote kans was dat het zou zijn gelukt!

Piet_met_beker.jpgKom je nog buiten? 

Ja ik kom nog wel buiten ja. Ik fiets naar mijn werk en ik sport af en toe met mijn vrouw buiten. Maar het is wel jammer dat je met dit mooie weer niet op een terrasje kan zitten.

Mis je het voetbalgebeuren erg? 

Ja dat mis ik wel ja. 

Waarom?  Ik zat natuurlijk vooral bij het tweede en dat is eigenlijk een veredeld vriendenteam. De oudere jongens voetballen al jaren met elkaar en vormen de 'harde kern', aangevuld met wat jongere jongens. Op donderdagavond en zaterdag was dat altijd wel gezellig, samen met de staf van het tweede.

Heb je nog contact met andere ODIN’ers? Nu is dat toch wat minder ja. Voornamelijk via de groepsapps heb ik nog wel contact met de staf en de jongens van het tweede.

Wat is jouw advies hoe de spelers zich het beste kunnen verhouden tot deze moeilijke tijd met haar nodige gevolgen? Mijn advies is vooral naar het RIVM luisteren, niet de drukte opzoeken, niet de ouderen opzoeken en zoveel mogelijk thuis blijven. Wel blijven sporten en bewegen, want daarmee bevorder je wel je immuunsysteem!

Zowel lichamelijk als ook mentaal? Zowel lichamelijk als mentaal ja. Het kan mentaal ook best zwaar als je opeens je sport moet missen, sociale contacten op een andere manier moet onderhouden en veel thuis moet werken.

Wat zijn je werkzaamheden. Wat is je beroep buiten ODIN’59?

Buiten ODIN ben ik fysiotherapeut bij Fysiotherapie Sina.

Piet-als-Vechtsporter.jpgKun je je werk nog naar behoren uitoefenen? Ik heb tot vorige week thuis gezeten, dus we hebben thuis veel kunnen doen qua klusjes. Sinds deze week werk ik weer een paar uur per dag, dus ik kan in ieder geval weer iets doen.

Wat zijn je hobby’s ? Sporten vind ik leuk, met name volleybal en nunchaku, wat ik zelf beoefen.

Komt die sport niet uit het land waar alle ellende recentelijk begon? Ja ja, maar deze sport heeft daar uiteraard niks mee te maken. De oorsprong van nunchaku is overigens onzeker. Het vindt zijn oorsprong in China of Japan.

Favoriete film(s)? Ik heb geen echte favoriete film, maar ik hou zelf van actie- en komediefilms.

Boek? Ik lees nu de boeken van Game of Thrones en die zijn wel leuk om te lezen!

Favoriete club in het algemeen? Speler? Mijn favoriete clubs zijn Ajax en Barcelona, met als favoriete speler Messi natuurlijk.

Verliefd, verloofd of getrouwd? Getrouwd met Nikitha, nu bijna 1 jaar!

Hoe kijk je tegen het fysio-schap bij ODIN’59 aan ?  Het fysioschap is wel erg leuk! Het is leuk om betrokken te zijn bij het team en ODIN is een leuke gezellige club.

En hoe tegen je werk? Het werk als fysiotherapeut is leuk en veelzijdig. Ik zie verschillende mensen van jong en oud en iedereen met zijn eigen verhaal. Verder is het leuk om mensen met een probleem te kunnen helpen, zodat zij later weer kunnen sporten bijvoorbeeld. 

Hoe lang ben je al bij ODIN’59? En daarvoor ook nog bij clubs?  Dit is mijn vierde seizoen bij ODIN. Hiervoor ben ik fysio geweest bij s.v. Beverwijk en de Kennemers.

Bevalt het en voel(de) je je goed bij de club? Jazeker. Ik kan het goed vinden met iedereen van het team en de staf. 

Ik weet: mensen doen hun best, maar zijn er nog dingen die bij de club voor verbetering vatbaar zijn?  De communicatie kan soms beter. Soms worden we laat op de hoogte gesteld van oefenwedstrijden bijvoorbeeld en moet ik met werk op het laatste moment regelen dat er alsnog verzorging aanwezig is.

Blijf je volgend seizoen?  Ja, ik ga nog een seizoen door!

Levensmotto? “Pluk de dag!”

Piet, hartstikke bedankt voor het beantwoorden van de vragen. Nog veel sterkte in deze bijzondere tijd en succes & veel plezier na de crisis bij ODIN’59

Vechtsporter_Piet.jpg

 

Piet_in_de_houding.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!