Blijf behoedzaam en heb oog voor elkaar

15 mei 2020 14:45


Dat zijn de sympathieke woorden van huisfotograaf en wedstrijdverslaggever van uitwedstrijden: Hans Willemse in de rubriek ‘Hoe zou het toch zijn met…?’, waarin leden, oud-spelers, begeleiders of vrijwilligers van onze vereniging ODIN’59 aan het woord komen. Vandaag dus Hans Willemse de vader van selectiespeler Mart Willemse. Hoe is het met Hans? Wat vindt hij van ODIN’59 en hoe komt hij de crisis positief door?

Hieronder een vraaggesprek:

Allereerst Hans: hoe is het met jou, je gezin en familie? Allen in goede staat van gezondheid?

Hallo Pierre, met mij en de familie gaat het goed. Iedereen gezond en gelukkig geen negatieve berichten omtrent gezondheid, werk e.d. tijdens deze bizarre periode.

In hoeverre heeft deze crisis jouw leven veranderd?

Veranderd niet echt, wel geleerd dat je behoedzaam moet zijn en blijven. Zolang er geen adequaat medicijn is zullen er beperkingen blijven.

Hoe heb jij dit abrupte einde van deze competitie 2019-2020 van het eerste van ODIN’59 beleefd en verwerkt?

Als een teleurstelling, je zal altijd blijven zitten met “als wat” en “wat zou er gebeurd zijn als”. Aan de andere kant een begrijpelijke beslissing met een wrang gevoel. Het ging fantastisch met leuk aanvallend voetbal en tegenstanders die opzagen om tegen ODIN‘59 te spelen.

Waar houd jij je momenteel het meest aan vast in deze bijzondere tijd?

Berichtgeving en geen onnodige risico’s nemen. Als je naar andere landen kijkt hebben we genoeg bewegingsvrijheid en kunnen we, mits gezond, ons ding (blijven) doen. Wat me wel raakt is, de wijze waarop ouderen met deze situatie om moeten gaan. Vaak volkomen geïsoleerd van de buitenwereld en vooral familie de dagen doorbrengen. Nauwelijks bezoek en/of contact met anderen, verschrikkelijk !

2019-12-17_-_Bij_Vitesse.jpg

Wat denk jij: was het eerste en/of tweede gepromoveerd dit seizoen?

Promotie had er ingezeten voor het 1e, rechtstreeks misschien niet maar nacompetitie was een reëel uitgangspunt en binnen handbereik. Of de club er klaar voor is betwijfel ik. Kan het 2e promoveren dan ? Ze doen al jaren in de top van de Hoofdklasse mee en zijn kampioens- kandidaat. Op deze manier hou je een goede aansluiting met het 1e ! Overigens valt het niveau van de Hoofdklasse me tegen, had er meer van verwacht. De bovenste 4 à 5 steken met kop en schouders boven de rest uit.

Hoe ben je begonnen met fotograferen en wat vind je het leukst eraan?

Dat is al héél lang geleden toen ik op een feestavond bij Geel Wit (waar mijn roots liggen) een camera won en ik begon te “knippen”. Het leukste is dat je na verloop van tijd de geschiedenis in kunt kijken en ziet wat er allemaal veranderd is. Mooie actiefoto’s blijven prachtig om te zien.

Wat zijn beroepsmatig je werkzaamheden en kun je werk nog naar behoren uitvoeren of heeft de crisis daar invloed op?

Ik heb een eigen administratiekantoor en heb het behoorlijk druk in deze periode. Richt me vooral op ZZP-ers. De crisis heeft voor mij geen nadelige invloeden, geen enkele klant heeft negatieve gevolgen vanwege de situatie al zijn er wel een paar die ondersteuning via het UWV (of gemeente) hebben gevraagd (en gekregen).

Lukt het je je mentaal en fysiek fit genoeg te blijven voelen gedurende deze bijzondere tijd?

Mentaal kan ik er goed mee omgaan, fysiek kan beter en zal meer moeten bewegen ….. Zelf zaalvoetbal ik al ruim 40 jaar maar dat ligt nu ook stil.

Mis je het voetbalgebeuren erg?

Dat wel, de zaterdag staat al jaren in het teken van voetbal. Vroeger zelf en toen Mart bij Stormvogels begon, waren we er altijd bij. Overigens hebben we nog twee korfballende dochters en als het even kan, zitten we (Hans en zijn vrouw Mieke/red.) ook daar langs de kant. Waarbij mijn camera niet ontbreekt natuurlijk.

Hoe kwam je voor het eerst in aanraking met voetbal, Hans?

Door mijn vader. Die voetbalde vroeger zelf ook (DSS) en speelde zelfs op hoge leeftijd met ons mee in de duinen waar we in de zomermaanden wekelijks een balletje trapten. Op zijn 75e (!!) heeft hij om gezondheidsredenen moeten afhaken. Ik ben op mijn 8e bij Geel Wit begonnen.

Wat zijn je eerdere activiteiten met betrekking tot de voetbalsport?

Ben bij Geel Wit ook jeugdleider geweest en ondertussen bijna 20 jaar bij Stormvogels actief. Jeugdleider, jeugdcoördinator, voorzitter Jeugdcommissie, Toernooicommissie. Momenteel ben ik penningmeester en dus lid van het hoofdbestuur.

Zijn er dingen die beter kunnen binnen deze vereniging?

Daar zou ik geen antwoord op weten, wat dat betreft ben ik een buitenstaander en alleen bij het 1e “actief”. Intern heb ik daar geen zicht op.

Heb je nog een boodschap aan ODIN’ners in deze bijzondere tijd?

Zoals eerder aangegeven, blijf behoedzaam en heb oog voor elkaar. Sportief gezien staat alles op een laag pitje en ik vrees dat aankomend voetbalseizoen nog niet gaat brengen wat we gewend zijn geweest. Blijf gezond, dat gaat boven alles !!! Daarna kunnen we langzaam “back to normal…….”

Verslag: Pierre Cremers

Foto’s aangeleverd door Hans Willemse.

 

1976_-_Geel_Wit_B1.jpg

1976 Geel-Wit (B1)
2012-02-22_-_Jeugdleider_van_C1.jpg

2012 Jeugdleider IJVV Stormvogels C1

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!