Corona protocol ODIN ’59 update (na 29 September 2020, 18:00u)

Corona protocol ODIN ’59 update (na 29 September 2020, 18:00u)

2 oktober 2020 9:00


Het kabinet heeft maandagavond 28 september een aantal extra maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dit protocol gaat uit van de per 29 september 18:00u geldende landelijke maatregelen en zal indien die in de komende tijd veranderen op basis van die veranderingen worden aangepast.

We volgen te allen tijde het meest recente kabinetsbeleid en de richtlijnen van het RIVM, NOC*NSF en de KNVB. Besluiten deze instanties de COVID-19 maatregelen te wijzigen dan worden de maatregelen (indien nodig) aangescherpt/versoepeld. Dit zullen wij op onze website publiceren, het is dus van belang om de site van ODIN ’59 regelmatig te bezoeken.

Nieuwe regels voor toeschouwers

Trainingen/Thuiswedstrijden

 1. Op Sportpark Assumburg zijn alleen mensen die een noodzakelijke rol hebben bij de organisatie van de wedstrijden/trainingen toegestaan. Naast de spelers is dat de gebruikelijke bezetting van coaches, stafleden, officials, bestuursleden en vrijwilligers.
 2. Toeschouwers zijn niet toegestaan. Dit geld ook voor ouders. Dit betekent dus ook dat je na afloop van de training/wedstrijd zo snel mogelijk Sportpark Assumburg verlaat. Je mag dus ook niet na afloop van je eigen wedstrijd/training blijven kijken naar een andere training/wedstrijd, omdat je dan wordt gezien als toeschouwer.
 3. Voor de thuiswedstrijden bij de teams t/m JO19 geldt een maximum van 4 begeleiders, inclusief spelbegeleiding.
 4. Als kinderen sporten op de eigen accommodatie dan vallen de chauffeurs niet onder de teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken naar de training/wedstrijd.
 5. Ouders/verzorgers die noodzakelijk zijn voor het kunnen laten sporten van een speler met een beperking mogen wel worden toegelaten op de sportaccommodatie.
 6. We verwachten van bezoekende teams dat men met zo min mogelijk auto’s op bezoek komt.

Uitwedstrijden

 1. Bij uitwedstrijden van jeugdspelers (t/m 19 jaar) vallen de benodigde chauffeurs onder de teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.
 2. We verwachten van onze eigen teams dat men met zo min mogelijk auto’s op bezoek gaat.
  - Onder-/middenbouw: Maximaal drie spelers in één auto, bij voorkeur kinderen die elkaar ook al op school zien.
  - Bovenbouw: Maximaal twee spelers in één auto, bij voorkeur ook spelers die veel met elkaar omgaan.
 3. Wanneer je met personen uit meerdere huishoudens plaatsneemt in één auto is het advies vanuit de overheid om een mondkapje te dragen voor reizigers van 13 jaar en ouder;
 4. Het is verstandig om bij een uitwedstrijd op de website van de tegenpartij te kijken welke maatregelen zij hebben getroffen.

Na de wedstrijd en/of training

 1. Na de training en na de wedstrijd verlaat je zo snel mogelijk het sportpark. Blijf niet kijken bij een andere training of wedstrijd.
 2. De maximale groepsgrootte van vier personen geldt na de wedstrijd en training voor iedereen van 13 jaar en ouder.

 

Nieuwe regels voor de kantine en het sponsorhome

 1. De kantine en het terras zijn gesloten.
 2. Het sponsorhome is open en wordt gebruikt voor verenigingsactiviteiten die ondersteunend zijn aan het voetbal. Hier geldt een maximum van 30 personen.

 

Algemene veiligheidsregels voor iedereen blijven van kracht

 1. Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop.
 2. Blijf thuis bij klachten en laat je testen. Dit geldt ook voor milde symptomen van neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, plotseling verlies van reuk of smaak, hoesten of koorts.
 3. Blijf ook thuis als iemand in jouw huishouden symptomen van het coronavirus vertoont. Omdat je tot 10 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuis blijven tot 10 dagen na het laatste contact.
 4. Houd 1,5 meter afstand van anderen buiten jouw huishouden (uitzondering personen t/m 17 jaar alleen onderling).
 5. Was vaak je handen (20 seconden lang met water en zeep), juist voor, maar ook tijdens en na bezoek van ons sportpark.
 6. Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog. Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
 7. Schud geen handen met elkaar.
 8. Op Sportpark Assumburg geldt: houd rechts en volg de pijlen.

 

Kleedkamers (ongewijzigd)

 1. Kom niet eerder dan 15 minuten voor de wedstrijdbespreking/of wedstrijd naar het sportpark. Doe de wedstrijdbespreking op het veld.
 2. Alle jeugd zal zich thuis moeten aankleden voor de wedstrijden en na afloop zich thuis moeten douchen en omkleden. Dit geldt bij wedstrijden zowel voor ODIN ’59-(jeugd)teams als voor de tegenstanders.
 3. Seniorenteams mogen wel gebruik maken van de kleedkamers, maar zullen gebruik moeten maken van meerdere kleedkamers/douches. Ook hier geldt anderhalve meter afstand. Seniorenteams zullen twee kleedkamers tot hun beschikking krijgen, maar regel een gefaseerde aanwezigheid in de kleedkamer indien dit nodig is om de anderhalve meter te waarborgen.
 4. Volg altijd de aanwijzingen op van de vrijwilligers, trainers, coaches en bestuursleden.
 5. Gebruik zoveel mogelijk alleen eigen materialen. Het reinigen van een voetbal en dergelijke is niet nodig. Materialen die veel met handen worden aangeraakt direct na de wedstrijd reinigen met water en zeep of reinigingsdoekjes.
 6. Neem je eigen bidon gevuld mee om uit te drinken.
 7. Neem direct de algemene veiligheidsregels weer in acht na de wedstrijd.

 

N.B. Het bovenstaande coronaprotocol is geldend binnen de gehele club in al zijn geledingen. Het bestuur zal dit beleid aanpassen naar gelang de situatie daarom vraagt. Voor vragen of informatie hierover is er een coronacoördinator aangesteld in de persoon van Daniël Steendam (veiligheidszaken@odin59.nl).

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!