Trots en tevreden (2)

Trots en tevreden (2)

7 oktober 2020 19:45


Onder deze kop gaven wij al eerder aan dat we als bestuur trots zijn op de manier waarop binnen de vereniging omgegaan wordt met de (toch wel vervelende) coronamaatregelen.

Vorige week zaterdag werden wij geconfronteerd met een verdere uitbreiding met beperkingen voor de sportverenigingen.
De sportkantines moesten dicht blijven en bezoekers, ouders en andere familieleden, supporters en belangstellenden mochten niet meer aanwezig zijn bij trainingen en wedstrijden. Hoe zouden we dat kunnen aansturen?

Dat was de vraag waar het bestuur en de COVID-werkgroep antwoord op moesten geven. Gekozen werd om het een en ander kenbaar te maken op de ODIN-site, met o.a. meest gestelde vragen en antwoorden, en erop te vertrouwen dat iedereen zou handelen naar de voorschriften. Wat we vooral niet wilden was dat we voor politieagent zouden moeten spelen, we rekenden op het gezonde verstand van de bezoekers.

Afgelopen zaterdag hebben we van ’s morgens vroeg tot ver in de middag regelmatig gekeken hoe het een en ander verliep. U heeft ons vertrouwen niet beschaamd!

Zowel vanuit de overheid als vanuit de KNVB zijn er toezichthouders langs geweest die tot onze tevredenheid vaststelden dat de protocollen bij ODIN ’59 keurig werden nageleefd.

 

Als er al iets niet helemaal goed ging, kwam dat doordat bezoekers van andere verenigingen meenden met meer chauffeurs/begeleiders te moeten komen dan wenselijk en toegestaan was. Ze zochten de randen van het toelaatbare op, vaak tegen beter weten in.

Dat soort vergissingen zullen nu ongetwijfeld tot het verleden behoren.

 

Laten we vasthouden aan onze uitgangspunten, met elkaar moeten we door deze periode heen. Moet je met een team naar een andere vereniging, ga dan met een redelijk aantal chauffeurs.

Komen er toch nog teams op bezoek met te veel begeleiders? Spreek ze daar op aan en wijs ze op de landelijke regels, die spreken over een gepast aantal begeleiders. 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!