Wat te doen bij een coronabesmetting in je team? 29-10-2020

Wat te doen bij een coronabesmetting in je team? 29-10-2020

29 oktober 2020 9:45


Bij veel van onze voetballers leeft de vraag: ‘Wat moeten we doen als er een (mogelijke) coronabesmetting is binnen het team en welke gevolgen heeft dit voor het spelen van (onderlinge) wedstrijden?’

Jeugd

Als je als voetballer positief getest bent op het coronavirus, meld dit dan direct bij jouw leider en/of coördinator. De leider en/of coördinator meldt de besmetting bij het bestuurslid Voetbalzaken Jeugd: Jessica Harmens.

E-mail: jessicaharmens@ziggo.nl

Gaat er bij een positieve test binnen het team direct een streep door de onderinge wedstrijd? Dat hoeft zeker niet het geval te zijn. De GGD bepaalt op basis van bron- en contactonderzoek de gevolgen voor de rest van het team. Als spelers tijdens een wedstrijd niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon verblijven, wat in de regel zo is, dan zal de GGD teamgenoten zien als 'overige niet nauwe contacten'.

 

Senioren

Helaas geen wedstrijden voor de senioren. Zij mogen alleen trainen in groepen van vier personen en met onderling 1,5 meter afstand. Indien er getraind wordt, en een speler wordt positief getest, graag doorgeven aan het bestuurslid Voetbal TZ: Louis de Bruijne.

E-mail: lrpdebruijne@hotmail.com

 

De vereniging doorloopt dan de stappen zoals beschreven in het schema, dat hieronder is te downloaden.

https://www.knvb.nl/downloads/sites/bestand/knvb/24269/stappenplan-corona  

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!