Coronaprotocol vanaf 25 september 2021 voor bezoekers van Sportpark Assumburg

Coronaprotocol vanaf 25 september 2021 voor bezoekers van Sportpark Assumburg

23 september 2021 14:45


De coronaregels voor verenigingen en de horeca zijn vanaf 25 september door het demissionaire-kabinet aangepast. Wij hebben ons coronaprotocol op basis van deze nieuwe regels moeten aanpassen.

Algemeen
De basisregel ‘verplicht 1,5m afstand houden’ komt te vervallen.

Voetbalwedstrijden
Publiek is welkom bij trainingen en wedstrijden en er geldt geen beperking meer van de 1,5 meter afstand. Verder is er ook geen maximum aantal bezoekers meer. Om Sportpark Assumburg te betreden geldt geen coronatoegangsbewijs.

Kantine
Sportkantines zijn vanaf 25 september zonder coronatoegangsbewijs toegankelijk als bezoekers alleen naar binnen gaan om eten en drinken af te halen aan de bar. Het nuttigen van afgehaald eten en drinken kan langs het sportveld op het buitenterras of elders op de accommodatie. Er is ook geen coronatoegangsbewijs nodig voor het afhalen van eten en drinken bij de blokhut.

Bezoekers die in de kantine willen gaan zitten om hun bestelling te nuttigen, moeten hun coronatoegangsbewijs wel laten zien. Je hebt een coronatoegangsbewijs als je volledig bent gevaccineerd, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud.

De kantine kan ook gebruikt blijven worden voor alle andere sportactiviteiten, zoals het afhalen van ijs voor blessures.

Wij volgen deze richtlijnen en regels van het demissionaire-kabinet. Dit is geen maatregel die we van harte omarmen, maar wel zullen moeten gaan uitvoeren.

Tot slot
De voetbalbond KNVB en sportorganisatie NOC*NSF merken dat de nieuwe maatregelen veel vragen en zorgen oproepen bij (amateur)sportverenigingen. De overheid legt de verantwoordelijkheid nu bij de clubs. Bijkomend feit is dat veel kinderen in de leeftijdscategorie 12 tot 17 jaar nog niet zijn geprikt. De KNVB en NOC*NSF komen met een protocol of handleiding voor de clubs. Ze hopen hier zo snel mogelijk meer duidelijkheid over te kunnen geven.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!