JO10-2 - ODIN'59

JO10-2

JO10-2

Goede competitiestart Odin E4

Luuk Hermans beleeft een wedstrijd

 

 

Vrijdagavond, in bed

Ik hoop maar dat het doorgaat morgen want we staan nou al twee weken stil en ik voel dat ik in vorm ben. Het was even wennen. Een deels nieuw team, andere trainers en eigenlijk had ik natuurlijk gedacht dat ik in de E1 zou zitten. Volgens papa hoor ik daar met mijn specifieke kwaliteiten ook eigenlijk in thuis. Papa heeft kijk op het spelletje. Mama ook hoor maar die is altijd heel zenuwachtig. Nergens voor nodig. Als het morgen doorgaat zal ik iedereen wat laten zien. Nu slapen. Ik moet mijn rust pakken zegt papa.

 

Zaterdagochtend

Mooi zo. Het heeft vannacht niet geregend en eerder deze week juist wel dus de velden kunnen niet te droog of te nat zijn. Zullen we gaan? Ik heb mijn kicksen al aan.

Als Jorge maar niet te lang praat. Ik wil gewoon voetballen, kom op. Wat die trainingsbroek uit? Waarom? Nou oké dan. Ja mijn mond is vuil, wat maakt het uit. Siemen trekt een gek gezicht. Lachen. Hey Ruben, kijk! Hahaha, wat? Ja linksbuiten, is goed. Kunnen we nu gaan?

 

DSS daar heb ik vorig jaar twee keer van gewonnen volgens mij. Nou ja ik, we. Ik moet zeker gescoord hebben maar ik ben het alweer vergeten. Ik sta op mijn vertrouwde plek. Linksbuiten. Met Gianluca, Martijn en Siemen in mijn rug voel ik me sterk. Nou fluiten maar scheids! Hier die bal!

Kom op Kyan, kom op pak die bal af. Ja goed doorgezet, nu hier. Hier ik sta vrij. Ja daar komt ‘ie. Ik voel het. JAAHH, zei ik niet 1-0. We zijn net bezig. Dit is mijn wedstrijd! Hier met die beker Thimo. Kijk m’n moeder lachen. Ik ben de beste!

Moet ik nou voor blijven of meeverdedigen? Jorge schreeuwt maar mijn vader bemoeit zich er ook mee. Gelukkig zegt Jorge dat mijn vader zijn mond moet houden of anders maar koffie in de kantine moet gaan halen. Kan ik me weer op het spel concentreren.

Wat gebeurt daar nou? Ach nee, Thimo. Scoort ‘ie, is het in eigen doel. Wat een pech. Niks voor Thimo. Die jongen is zo betrouwbaar als The Bank of England. Wat dat betekent weet ik niet, maar het klinkt als heel betrouwbaar. Nou ja opnieuw beginnen maar. Hier die bal! Nee, naar mij. Hé! Oh nee. Weer een doelpunt tegen? Ik kan het niet geloven. Dit is mijn wedstrijd. Dit mag niet. Knokken nu. Nou dat wordt in ieder geval douchen want ik ben al zo vuil als een kerkrat. Zwoegen, zweten, ik trap de plaggen uit de grond. Ik ga niet verliezen vandaag. Goeie redding Ruben! Volgens mij heeft ‘ie nieuwe handschoenen. In de rust nog maar even vragen.

Lekkere bal Martijn! Wat een strakke pass, jammer dat ‘ie niet naar mij is. Prima jongen die Martijn ben ik blij mee. Nou daar ga je Bram, maak af..shit naast. Die had ik natuurlijk gemaakt, maar dat zal ik maar niet zeggen. Nu dan Siemen!! Nee, Bram!! Weer niet. Potverdomme we spelen fantastisch. Die bal moet erin dat kan niet anders. Kom maar hier. Daar komt ‘ie... Net naast.

Daar is de bal weer. Wacht ik doe een actie. Haha, die had je niet gezien vriend. Komt die bal Siemen. Naast gekopt. Wat een pech. Ah daar is de bal weer, deze keer gaat ‘ie erin. Nee, prima keepertje zeg. Kyan, doe het!!…, nee weer niet.

Wat? Wat doe ik scheids? Oh, rust.

 

In de wissel. Onbegrijpelijk. En nou wordt het ook nog 3-1. Daar gaat mijn wedstrijd. Jorge ik moet erin, kom op. Laat me niet langs de kant staan. Hoewel je hebt hier wel mooi zicht. Prachtig schot Siemen! Jaah Gianluca, nee toch niet. Die bal wil er niet in. Ik wel, ik wil erin. Ah daar mag ik. Nou ik ga er ook niet meer uit. Werken, vechten, ik moet winnen.

Lekker Kyan, geef mee, Gianluca…JAAH 3-2. Schitterend afgemaakt? Het kan nog. Kom op. Is dat wel een corner scheids? Goed weggewerkt Jesse en meegeven. Gianluca, ooohh wat een aankoop. Hoe snel is hij ineens zeg en hoe kalm. We staan gelijk. Ik voel dat het nog kan. Ik wil het, het moet.

Wow, dankjewel paal. Toch fijn dat die af en toe in de weg staat. En nu? En nu? JAAAAAA natuurlijk, nu is het tijd voor een pegel van Siemen. Oh dankjewel! 4-3!! En affluiten nu, affluiten!

 

Hèhè, drie punten. Nog even een penalty erin schieten en dan naar de kleedkamer m’n beker ophalen.

 

Zaterdagavond, in bed

Daar staat ‘ie mooi. Kan ik er nog even naar kijken. Laat het de komende dagen maar weer hard regenen dan heb ik de beker nog een weekje extra. Wat was ik goed zeg. Ik hoop dat er een scout van AZ langs de lijn stond.

 

 

Bram

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!