Jeugdkeeper Brian van Excel volgend jaar onder de lat bij AZ

Jeugdkeeper Brian van Excel volgend jaar onder de lat bij AZ

29 mei 2020 19:30

Koen Y

Keeper Brian van Excel uit de JO13-1 van ODIN ’59 speelt volgend seizoen in dienst van AZ. De doelverdediger krijgt na de zomer de kans om zich bij de gerenommeerde jeugdopleiding verder te ontwikkelen.

IMG_7685.JPG

 

Van voetballer naar keeper        
Brian is sinds zijn 6e lid van ODIN ’59 en speelde in diverse selectieteams als voetballer een aardig balletje mee. Totdat hij slechts 2 jaar geleden de keepershandschoenen aantrok en sindsdien het doel verdedigt in zijn voetbalteam. Door aanvullend bij zijn club ook keeperstrainingen te gaan volgen kon de talentvolle keeper zich snel doorontwikkelen. Hierdoor groeide zijn kunde en speelde hij zich langzamerhand steeds meer in de kijker.

AZ doortastend                                                                      
De verrichtingen van de tot keeper omgeturnde voetballer bleven niet lang onopgemerkt. Scouts van AZ bekeken enkele malen wedstrijden van het team van Brian dat dit voorjaar actief was in de promotiepoule van de Hoofdklasse A. De meevoetballende doelverdediger viel blijkbaar direct op want al gauw werd de Heemskerker uitgenodigd voor een korte stage. Na een enkele training en een (oefen)wedstrijd liet AZ er geen gras over groeien en lijfde hem direct in. Een teken dat Brian een zeer goede indruk had achtergelaten.    

Verandering
De komende tijd zal er veel gaan veranderen voor de middelbare scholier. Naast het trainen en spelen van wedstrijden in de Zaanstreek heeft hij inmiddels ook een andere school gevonden in de buurt van het jeugdcomplex van AZ. Brian vindt het jammer dat hij de club gaat verlaten waar hij altijd met veel plezier heeft gevoetbald. Aan de andere kant heeft hij veel zin in de nieuwe uitdagingen die er nog voor hem liggen.

Aderlating
Voor het huidige team van Brian is het een aderlating om de sluitpost vanaf volgend seizoen te moeten missen. Aan de andere kant schept dit weer een kans voor een mogelijke nieuw keeperstalent om zich bij de selectie in de kijker te spelen. Tevens is het een mooi compliment voor zijn team, de trainers en de jeugdopleiding van ODIN ’59 dat er wederom een jeugdspeler naar AZ vertrekt.  
ODIN '59 wenst Brian heel veel succes in de jeugdopleiding van AZ!

 

IMG_7694.JPG

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!