Wedstrijdverslagen - ODIN'59

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

Teambuilding ODIN ’59 D2 tijdens een middag midget voetgolf

Ik hoor u denken, midget voetgolf…..heeft dat iets te maken met kleine mensen wegschieten op een grasveld met hier en daar een vlag in de grond???

Natuurlijk niet! De D2 had zaterdag 24 oktober geen programma en daarom kreeg trainster Nathasja Keur het lumineuze idee om een teamuitje te organiseren. Even in de app klimmen leverde binnen no-time 10 enthousiaste pupillen en 4 trappelende ouders op! Klaar voor het voetbalfeest.

Midget voetgolf is eigenlijk niet meer dan midgetgolf maar dan met een voetbal in plaats van een golfbal en je benen als putter. Om 11:45 uur verzamelde zich een stuiterende groep beginnende tieners vol energie, klaar om de rit naar Nieuw-Vennep te maken alwaar het voetbalfestijn los barstte. Patricia, John, Angelique, Nathasja en ondergetekende prakten hun auto vol en met piepende bandjes vlogen we over de hoflaan.

Eenmaal aangekomen in Nieuw-Vennep was de voetbalkooi instant slachtoffer van 10 uitgelaten ODIN spelers. Enige aansporing om elkaar heel te laten was nodig om niet binnen een half uur op de eerste hulp van het Spaarne ziekenhuis te zitten. Toen de eerste paarse gezichten de hal kleur gaven was het tijd te starten met voetgolfen. In tegenstelling tot het beuken in een voetbalkooi komt het 18 holes lang aan op concentratie en gevoel, hetgeen voor sommigen in deze leeftijdscategorie lastig is…..ik mag natuurlijk geen namen noemen maar een zekere Bijvoet jr. had moeite zijn energie om te buigen. Uiteindelijk lukte het ieder om zijn concentratie te pakken en de holes in zo min mogelijk schoten af te werken.

Nadat iedere groep de 18 holes had uitgespeeld wat het tijd voor hole 19, iets wat voor voetballers en supporters wel eens wordt omschreven als de derde helft. De spelers kregen een bord friet met een snack, limonade en als dessert een ijsje. Ook de meegereisde gingen overstag bij het zien van zoveel frikandellen, kroketten en kaassouffle ’s. Dit was ook het moment om de score’s eens in kaart te brengen. Nathasja had voor iedere deelnemer een zak snoep maar voor de nummers 1, 2 en 3 was er een extra prijs. Vol spanning werd de uitslag bekent gemaakt. Op de derde plek eindigde Kyan van de Bos. Er moest een shoot-out worden gespeeld voor de eerste plek. Yanou Put en Dimitri Roskam streden op een van de moeilijkste holes om de titel beste midget voetgolfer van ODIN’59 D2. Na een lange en bloedige strijd kwam Dimitri als winnaar uit de bus.

Er werd daarna nog lekker in de kooi gevoetbald, getest wie het hardst kon schieten en een potje voetbalpool gespeeld. De teleurstelling was dan ook groot toen we er rond een uur of 4 een eind aan maakten. Het was een meer dan geslaagde middag en een aanrader voor andere teams!

Mark Brussee, leider D2


Geen wedstrijdverslagen gevonden
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!