Weer geen Raadhuistrofee voor ODIN’59!

3 augustus 2013 22:30

ADO’20 prolongeerde de winst in de strijd om de Raadhuistrofee. Net als de vorige editie in 2012, toen ADO’20 met 3-0 te sterk was op sportpark Assumburg, bleek de equipe van trainer Mark Evers wederom niet opgewassen tegen de dadendrang van de Heemskerkse zondagtopklasser. Hoewel minder overtuigend dan een jaar geleden, won ADO’20 op sportpark de Vlotter de 2013 editie met 2-1.

Het derde oefenduel van ODIN’59 voor de voorbereiding van het nieuwe seizoen in de hoofdklasse A werd voor de eerste maal het onderspit gedolven. Terwijl zaterdagtopklasser Noordwijk met 2-1 klop kreeg en tegen zaterdagtopklasser Ter Leede een prima gelijkspel werd behaald (0-0), liepen de Geelhemden deze middag tegen een minimale nederlaag aan. Toch zal Evers na 3 oefenduels al voorzichtig enkele conclusies hebben getrokken, alhoewel de ploeg nog verreweg van compleet is.

ADO’20 werd deze middag na een kleine 10 minuten makkelijk in het zadel geholpen. Een klein vergrijp van Raymond Kolder (licht vasthouden van Ferry Heijnis binnen de zestien) leverde al een pingel op. Het was een cadeautje voor de ervaren Thijs Sluiter, zo vroeg in de wedstrijd, 1-0. De thuisploeg had de voorsprong kunnen uitbouwen via Sluiter, op de voorzet van Heijnis, maar Paul Groen voorkwam dat in tweede instantie. Hij stuurde de bal met het hoofd over de achterlijn. De fraaie gelijkmaker kwam van de voet van Bas Ent. Welhaast vanaf de cornervlag toverde de van AFC overgekomen aanvaller de bal in de 22e  minuut via de paal achter doelman Danny Burger, 1-1.

Joey Carolina had dé kans om vlak na rust de voorsprong uit te bouwen voor ADO’20. Een prima voorzet van aanvoerder Sluiter zette Carolina alleen voor Barry van Dijk. Van Dijk stopte de inzet zonder verblikken of verblozen. Even later was het dan wel raak voor ADO’20. Balverlies van Randy Onuaha gaf ruim baan aan Carolina, die Ferry Heijnes uitstekend bediende, 2-1. Onouha herstelde zich door even later een inzet van Carolina te blokken en daarmee een mogelijk treffer voorkwam.

ODIN’59 probeerde in de eindfase nog wat te forceren met pogingen van de ingevallen Allard Dobbe (van afstand)  en van Paul Hazeveld (binnen de zestien), maar de gelijkmaker weigerde te vallen. Door tweemaal geel voor Barry van Dijk (76e en 88e minuut) moest Mike de Kruif nog enkele minuten noodgedwongen het veld in om het doel van ODIN’59 te verdedigen.