Voorbeschouwing ODIN’59 – K.v.v. Quick Boys, zaterdag 6 april 2013.

Voorbeschouwing ODIN’59 – K.v.v. Quick Boys, zaterdag 6 april 2013.

3 april 2013 17:45


Slechts enkele weken geleden stond Quick Boys nog op een teleurstellende 11e positie van de hoofdklasse A. Een veel te lage klassering voor de club uit het Zuid-Hollandse Katwijk.

De ambitieuze vereniging, met het mooiste complex van de hoofdklasse, grossiert dit seizoen in gelijke spelen. Dat schiet met het binnenhalen van de nodige punten niet op. Al 10 duels eindigde deze competitie in een remise. Altijd, behalve tegen ODIN’59 (0-0), werd er gescoord en meerdere malen kwam de equipe van trainer Gerard de Geus knap terug van een achterstand. 6x eindigde de stand na 90 minuten in een 2-2 uitslag. Maar de Katwijkers hebben een inhaalslag gemaakt en bivakkeren nu op een knappe 4e plek met 31 punten uit 21 wedstrijden, evenals ODIN’59. Maar door een lager doelsaldo staan de Heemkerkers op de 5e positie. In een ongekend spannende competitie dit jaar in de hoofdklasse A, is het verschil tussen de nummer 4 en de nummer 11 slechts 4 punten. 16 Maart j.l. had CSV Apeldoorn, de formatie van trainer John van Loen, niets in te brengen tegen Quick Boys en werd op eigen terrein met 0-5 overtuigend aan de zegekar gebonden, waarbij Hendrik van Beelen, al 10 seizoenen actief bij de Katwijkers, 2x het net vond. Daarna werd er op 23 maart op het eigen sportpark Nieuw Zuid 2-2 gelijk gespeeld tegen Bennekom. Zaterdag 30 maart pakte Quick Boys wederom 3 punten door Volendam van het scoren af te houden en zelf wel 3x tussen de palen te schieten, waarbij Van Beelen wederom 1x trefzeker was. Ook topscoorder Tommy Bekooij en Thom de Vries vonden toen het net. Afgelopen maandag konden er weer een drietal punten worden bijgeschreven door de winst op de nummer 2, VVA’71. Van de eerder op 9 februari door sneeuw gestaakte wedstrijd moest bij een 1-3 stand voor Quick Boys nog een halfuur worden uitgespeeld. Die voorsprong op sportpark de Meent in Achterberg gaf de selectie van De Geus niet meer uit handen.   

 

ODIN’59 won op 23 maart met 1-4 bij laagvlieger DTS Ede. Een week eerder, op 16 maart, werd thuis een fraaie 3-1 winst geboekt op Ajax. En de speelronde daarvoor kon DOVO zonder punten terug naar Veenendaal (2-1). ODIN’59 is dus aan een uitstekende serie bezig en gaat na 4 duels zelfs met 10 punten aan de leiding in de derde periode, op de voet gevolgd door CSV Apeldoorn met 1 punt minder. De confrontatie tussen Quick Boys en ODIN’59 gaat dus op 6 april een hele belangrijke worden. Bij verlies van DOVO, de huidige nummer 3, in de wedstrijd tegen Sportlust’46  zou winst voor de Heemskerkers dan zomaar 2 plekken stijging kunnen betekenen. Maar Quick Boys zal zich het kaas niet zonder slag of stoot van het brood laten eten en alles op alles zetten om ten koste van ODIN’59 mogelijk naar de 3e plek te kunnen stijgen.

 

De wedstrijd aan de Hoflaan begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Daan Schaper met assistentie van Fred Janssen en Rob Langeland.

 De vorige confrontatie tussen ODIN’59 en Quick Boys

ODIN’59 wist Quick Boys op 3 november 2012 het scoren te beletten, maar kwam zelf niet tot grootse daden in Katwijk. De punten werden gedeeld in een wedstrijd zonder treffers. ODIN’59 leek een tikje angstig te starten, maar was het eerste bedrijf beslist niet de mindere ploeg. Quick Boys ontbeerde een knappe opbouw waardoor ODIN’59 kans zag tot enkele fraaie combinaties over de grond, echter exclusief voldoende rendement voor zicht op uitgespeelde kansen. Het zware vochtige veld stond ook een speelwijze zonder veel fouten niet toe bij beide teams. Defensief deed ODIN’59 echter goede zaken door de nul te houden.

 

Balsponsor:  ZAAM Accountants & Adviseurs

Effie van de week: Jort van den BoogaardDelen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!