Oud? Ik voetbal nog wekelijks met mijn 75 jaar

Oud? Ik voetbal nog wekelijks met mijn 75 jaar

29 juli 2016 0:00


De ANWB bevroeg ruim 1.000 55-plussers over hun levensstijl. Vier op de tien ‘ouderen’ voelen zich jonger dan zij zijn. Liefst 87% blijkt te doen aan wandelen, fietsen of andere sporten. Zo ook bij ODIN ’59 in Heemskerk, waar een voetbalelftal 55-plussers wekelijks tegen een bal aan trapt in het kader van Walking Football. Wolter is met 75 jaar de oudste deelnemer.Sociaal actief

“Ik ben, net als de meeste andere deelnemers, rond mijn 35e gestopt met voetballen. Nu, 40 jaar later, heb ik weer nieuwe voetbalschoenen aangeschaft. Vroeger heb ik ook nog getennist, maar door reumatische klachten lukte dat niet meer. Met Walking Football speelt mij dit minder parten. Soms moet ik vanwege mijn longen even rustig aan doen, maar naarmate we langer bezig zijn met de training, voel ik mij steeds fitter worden. Het is heerlijk om met elkaar zo bezig te zijn! Je blijft lichamelijk en geestelijk fit. En minstens zo belangrijk is het om sociaal actief te zijn. Na het Walking Football trainingsuur drinken we met de ploeg altijd nog een bak koffie. Donderdag had één van de deelnemers zelfs spontaan wat drankjes van huis meegebracht. Binnenkort gaan we met de hele ploeg zelfs een keer footgolfen.” 

Walking Football
Walking Football is voor alle 55-plussers geschikt. Omdat er niet mag worden gerend en er geen fysiek contact is, kan iedereen op zijn eigen niveau deelnemen. Dankzij de uitgebreide aandacht in de lokale media is er inmiddels een behoorlijke groep deelnemers ontstaan. Er is nog plek voor enkele belangstellenden. Zij kunnen zich melden bij Hubert Habers van Sportservice Kennemerland via hhabers@sportservicekennemerland.nl. De trainingen zijn gratis, op donderdag van 17.15-18.15 uur, met aansluitend een bak koffie. Ook in de zomerstop wordt doorgetraind. 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!