Voor het Voetlicht: ODIN’59 verdediger Mart Willemse

14 maart 2018 20:45


Op de ODIN-website, laten wij in de rubriek "Voor het Voetlicht" regelmatig een selectiespeler van ODIN’59 aan het woord. Deze keer is dat de ODIN’59-verdediger: Mart(je) Willemse.

Mart is bezig aan zijn 2e seizoen bij ODIN. Ik maakte kennis met hem op het complex in Hierden voor het jaarlijkse toernooi daar als voorbereiding op de competitie van 2016-2017. Hij kwam samen aanlopen vanaf de parkeerplaats met de trainers Plug en Schotvanger apart van de rest van de groep. “Meneer Cremers dit wordt het grootste talent van ODIN’59 in de toekomst”, aldus de joviale Rick en ik dacht, ‘Eerst maar eens zien, trainer Rick’.

Maar ik moet zeggen een speler zoals Mart Willemse zie je graag voetballen. Ik hoorde ooit een ODIN’59-supporter zeggen: “ Hij lijkt op Barry Hulshoff qua lopen in de AJAX-glorietijd in de jaren zeventig”. Mart verheugt zich elke week op de volgende wedstrijd, zo leeft hij ook komende zaterdag weer naar het treffen tegen Quick Boys toe. “Het is een mooi, groot veld bij Quick Boys met natuurgras. Er zal steeds een goede veldbezetting moeten staan. Het zal zwaar worden”.

Op 3-jarige leeftijd begon in zijn woonplaats de voetbalcarrière van Mart Willemse bij Stormvogels en na 15 jaar Sportpark ‘Zeewijk’ verkoos de IJmuidenaar deze locatie voor een stap vooruit richting het geelblauwe ODIN’59. Op zijn zestiende maakte Willemse zijn debuut in het eerste van Stormvogels. “Het was net voor de winterstop en de vaste linksback raakte geblesseerd, dus mocht ik invallen”. Willemse heeft zich bij ODIN'59 al redelijk kunnen doorontwikkelen, ”Ik moet nog leren niet te veel te willen in ’t veld, ik moet er gewoon staan, mijn taak doen”.

Trainer Plug ziet nog verdere mogelijkheden voor de sinds 1 april negentien jarige ODIN-speler: "Mart is een talentvolle linksbenige jonge verdediger die bijna 2 jaar in het eerste van Stormvogels speelde. Ik heb hem heel vaak bekeken en ondanks dat hij nog behoorlijke stappen moe(s)t maken denk ik dat hij gaandeweg een steeds belangrijkere speler aan het worden is voor ODIN’59. “Bij Kenneth Hulshof destijds waar ik 4 jaar mee had gewerkt kwam het er niet uit terwijl ik daar ook totaal geen twijfels over had”, aldus de hoofdtrainer. “Mart blijft een leergierig persoon en naast zijn sterke punten blijft hij openstaan voor de aspecten waaraan hij nog harder moet werken”.

Ik vraag Mart of hij de nederlaag van vorige week thuis tegen Scheveningen terecht vond? Wat ging er volgens hem mis afgelopen zaterdag dat tot een nederlaag leidde?
Mart: “Ik vond dat de uitslag niet helemaal terecht was, we gaven weinig weg tijdens de wedstrijd en we creëerden zelf ook wat kansen, maar we kregen de goals ongelukkig tegen, doordat we zelf ook wat slordig waren op sommige momenten”.

Was die strafschop gegeven tegen jou terecht?
“De strafschop was toen ik de beelden zag wel terecht, alleen was het een beetje ongelukkig”.

Hieronder volgt verder een vraaggesprek:

Hallo Mart hoe is het met je?
Met mij gaat het goed.

Hoe is het voetbal ooit bij jou begonnen, Mart? Hoe ben je erin gerold?
Ik was vroeger alleen maar aan het voetballen en toen hebben mijn ouders besloten mij op voetbal te doen.

Hoe is het niveau van de 3e Divisie jou bevallen?
In het begin was alles nieuw voor me en moest ik heel erg wennen. Maar nu gaat het steeds beter en ben ik mijn draai aan het vinden op dit niveau.

Op welke positie speel je het liefst? Waarom?
Ik speel het liefst op de linksback positie, omdat ik dan kan opkomen en het meest mijn snelheid kan gebruiken.

Is de sfeer in de groep nog goed genoeg?
Ja, de sfeer in de groep is heel goed.

Welk systeem is volgens jou het best uitvoerbaar (in het algemeen en met jou in de opstelling erbij?) en wat gaat goed en wat kan beter ?
Nu omdat we veel punten pakken in de 1-5-3-2 formatie denk ik dat deze opstelling het beste bij ons past. Zelf ben ik  van 1-4-3-3, omdat ik dan een buitenspeler voor me heb staan waarmee ik de combinatie aan kan gaan. Ik denk wel dat we vaker gebruik kunnen maken van onze kwaliteiten en dat we dat nog wel eens onderschatten.

Standaardvraag: Waarin ben je als voetballer goed en wat kan nog beter?
Mijn kwaliteiten liggen vooral bij het verdedigen. Verder kan ik op elk punt nog beter worden en stappen maken in mijn ontwikkeling.

Voel je je nog steeds OK bij de club en wat zou ODIN’59 als club volgens jou kunnen 
verbeteren?
Ik voel me zeker nog goed bij ODIN’59. Ik heb het naar mijn zin en we hebben een leuke groep, vooral na de wedstrijden is het altijd gezellig in de kantine.

Hoogtepunt tot nu toe in de voetballerij?
Mijn hoogtepunt is toch wel de kans die ik heb gekregen om in de 3de Divisie te voetballen.

Heb je een dieptepunt meegemaakt?
In de jeugd brak ik mijn voet en daardoor kon ik niet meedoen aan een internationaal toernooi in Frankrijk.

Welke trainers heb jij eerder gehad?
Bij Stormvogels in de jeugd heb ik Rudy Kraehe, Jordy Snijders en Dennis Verwer als trainer gehad en bij de senioren van Stormvogels: Dick-Jan Ente en Jeroen Kroes. En nu bij ODIN’59: Richard Plug.

Aan wie heb je het meest gehad of gaat deze vraag te ver?
Ik heb aan elke trainer wel veel  gehad binnen mijn ontwikkeling. Ze hebben allemaal op hun eigen manier mij beter kunnen maken.

Wat zijn verder je ambities nu of in de toekomst?
Ik wil dit jaar mijn CIOS-diploma halen en voor de rest zit ik prima op mijn plek bij ODIN’59. Ja, ik volg het hoofdkeuzevak voetbal op het CIOS, waarvoor ik dit jaar naast mijn diploma ook het trainers diploma TCII kan halen.

Waar staat het eerste na de laatste competitiewedstrijd?
Ik denk dat we als 7de eindigen.

+++Even nog wat andere vragen als je het goed vindt?.....:

-Ik ben in het veld op mijn best als……. ik veel vertrouwen van de spelers en trainers krijg.

-Ik ben buiten het veld op mijn best als………
Ik veel leuke dingen doe met mijn vrienden / familie

-Mijn vrienden kennen me als…. 
Een gezellige en vrolijke jongen waarmee je kan lachen.

‘C.V’.

Geboren, wanneer en waar?            
1 april 1998 in Haarlem             
Bijnaam? Martje
Broers/zussen? 1 broer en 2 zussen
Wie zijn je beste supporters? Mijn ouders en mijn vriendin, omdat ze bijna altijd komen kijken.
Met wie kun je het beste overweg sociaal en voetballend in het team? Ik kan met iedereen wel goed opschieten binnen en buiten het veld.
Beroep of studie? Ik zit in het laatste jaar op het CIOS-college in Haarlem
Sterrenbeeld: Ram
Lengte: 1.90 mtr
Gewicht: 80 Kg
Schoenmaat: 44
Rechts of linksbenig?: Linksbenig
Lievelingseten als kind: Pizza
Lievelingseten nu? Ik heb nu niet echt een bepaald lievelings gerecht
Verkering? Ja, met Manon
Merk voetbalschoen? Adidas
Favoriete profspeler? Christian Eriksen
Favoriete team uberhaupt?: AJAX
Lievelingskleur: Blauw
Welke muziek vind je goed? R&B / pop
Boek? Heb ik niet
Beste film? Heb ik niet
Trots op? Mijn familie, vrienden en vriendin
Levensmotto? ”Geniet van elke dag.”

Heey Mart, Bedankt voor het interview en succes komende zaterdag in Katwijk tegen Quick Boys en sowieso: een goede tijd bij ODIN”59!

Afz.: De ODIN’59 redactie.


Trainingskamp Sittard 2018

De 'Koempels' van ODIN'59 ondergronds tijdens het trainingskamp 2018 in Zuid-Limburg.
Rechtsonder: Martje.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!