ODIN’59 wint eerste oefenduel!

27 juli 2013 21:00

Vorig seizoen ging ODIN’59, op zaterdag 28 juli 2012, nog met 4-0 onderuit tegen v.v. Noordwijk in de gelijknamige Zuid-Hollandse badplaats. In de voorbereiding van het seizoen 2013 – 2014 kwam de Heemskerkse hoofdklasser aanzienlijk beter uit de verf. Thuis op sportpark Assumburg rendeerde ODIN’59 meer dan de zaterdag topklasser en ging met een knappe 2-1 zege aan de haal.

ODIN’59, voor het komende seizoen wederom onder leiding van oefenmeester Mark Evers, kwam al vroeg in de openingsfase aan de leiding door een prima treffer van Faruk Yurdakan, dit seizoen overgekomen van het Haarlemse HFC EDO. De prima assist was eveneens van een nieuwkomer; rechterverdediger Randy Onuaka (jeugd Almere City). Noordwijk leek na de openingstreffer iets van slag, maar herstelde zich in de loop van het eerste bedrijf zonder vooralsnog echte kansen te kunnen creëren. Pas na een kleine 20 minuten was Thom Wijnalda dreigend voor de bezoekers en met het hoofd dichtbij de gelijkmaker. Daarna had Noordwijk meer balbezit en aanvallende aspiraties echter zonder tastbaar resultaat.

Tien minuten na rust bracht de van Stormvogels overgekomen Floyd Hille ODIN’59 steviger aan de leiding. Met het hoofd werd doelman Mustafa Amezrine voor de tweede maal deze middag gepasseerd. De thuisclub leek na de onderbreking met meer durf en zelfvertrouwen te spelen wat resulteerde in meer balbezit en een veldoverwicht op de Noordwijkse topklasser. In het slotoffensief van het oefenduel wist Noordwijk, onder het toeziend oog van trainer Robbert de Ruiter, het gezichtsverlies te beperken met een eretreffer van de 26 jarige verdediger Stefano Goncalves. Vlak daarvoor had de voor doelman Barry van Dijk ingevallen Mike de Kruif zijn ploeg behoed voor een doelpunt op de inzet van Safou Cherkaoui.