ODIN’59 houdt stand tegen Ter Leede!

31 juli 2013 10:45


Kersverse zaterdagtopklasser Ter Leede wist dinsdagavond geen overwinning te boeken op hoofdklasser ODIN’59. De equipe van trainer Mark Evers bleef in een regenachtige ambiance uitstekend op de been. Het tweede duel in de Heemskerkse oefencampagne voor aankomend seizoen eindigde in een doelpuntloze remise, 0-0.Ter Leede bleek afgelopen seizoen in de hoofdklasse A, met topscoorder Yordi Teijsse in de gelederen, nog een maatje te groot voor ODIN’59. De Sassenheimers wonnen op 8 september 2012 thuis met 2-0 en gingen in Heemskerk op 23 februari 2013 met een 2-4 zege aan de haal. Toenmalig trainer Henk Wisman dirigeerde Ter Leede regelrecht naar het terechte kampioenschap en daarmee naar de zaterdag topklasse. Nu, onder leiding van oefenmeester Bob de Klerk, overgekomen van het Canadese FC Toronto, oogde Ter Leede dit oefenduel wel sterk, maar minder dominant.

 

Evers stuurde de eerste helft, op sportpark Roodemolen, een op maar liefst 9 posities gewijzigd basisteam het veld in ten opzichte van de afgelopen competitie. Alleen doelman Barry van Dijk en verdediger Stefan van Dijk waren bekenden van vorig seizoen. Randy Onuaha, Allard Dobbe, Ron Scheffer, Faruk Yurdakan, Emre Gungor, Floyd Hille, Bas Ent, Amin Ouass en Özkan Özmen begonnen vanaf het eerste fluitsignaal, waarbij Bas Ent in de eerste minuut al dichtbij de openingstreffer was. Daarna pakte ter Leede de draad op en had het meeste overwicht met kansrijke momenten voor Brian Heemskerk. ODIN’59 kwam pas na een klein halfuur onder het juk van ter Leede uit en was dreigend met enkele combinaties zonder echte kansen te creëren.

 

Het tweede bedrijf kwam ODIN’59, met een behoorlijk gewijzigd team, beter uit de verf. Paul Groen, Frits Kramer, Menno Kremer, Raymond Kolder, Raymond Bronkhorst, Ibrahim Akkabi, Paul Hazeveld, Torsten v. d. Welle en Rik Remmelzwaal maakt daarbij hun opwachting. Het team van Evers deed in voetballend opzicht geheel niet onder voor de thuisploeg, hoewel de selectie van de Klerk de betere kansen had. Met name doelman Rik Remmelzwaal hield met een aantal prima reflexen uitstekend stand, oog in oog met Brian Heemskerk en Marouane El Idrissi. ODIN’59 acteerde de tweede helft brutaler en kwam nu wel diverse malen in kansrijke positie, maar Bas Ent en ook Frits Kramer waren niet trefzeker.
Aanstaande zaterdag 3 augustus wacht het duel om de Heemskerkse Raadhuiscup tegen zondagtopklasser ADO'20. Aanvang 17.00 uur, sportpark de Vlotter.Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!