In memoriam Nico Smit

30 december 2020 23:00


Vandaag bereikte ons het bericht dat ons ere-lid Nico Smit op 29 december, op 86-jarige leeftijd, is overleden.
Met dit overlijden verliest ODIN ’59 een clubman-pur-sang, die 57 jaar lid was en ruim 40 jaar in allerlei functies actief was voor de vereniging.
Hij begon in 1963 als voetballer bij de selectie, maar al snel werd de aandacht verlegd naar de jeugd, hij werd lid van het jeugdbestuur en was bij diverse jeugdteams actief als elftalleider en als trainer.

Ook als scheidsrechter blies hij elke zaterdag zijn partijtje mee, kortom een man die zijn hart aan de jeugd van ODIN ’59 verpand had. Dat hij met zo veel plezier zo actief kon zijn was zeker ook te danken aan zijn vrouw An, zij was niet minder betrokken bij de club. Ruim 40 jaar was zij kantinemedewerkster en regelmatig deed zij de kaartverkoop bij de ingang van ons park.

Nico was gek op het organiseren van toernooien, en dat deed hij niet alleen als voorzitter van de toernooicommissie van ODIN ’59, hij zette zich jarenlang ook in voor de organisatie van het gemeentelijke schoolvoetbaltoernooi dat elk jaar in de Paasvakantie gespeeld werd op de velden van ODIN ’59 en ADO ’20.  Daarvoor ontving hij in 2004 de erepenning van de gemeente Heemskerk. 

Alsof al zijn activiteiten bij de jeugd nog niet genoeg waren, trad hij in 1976 toe tot het hoofdbestuur. In de dertig jaar dat hij bestuurslid was, bekleedde hij diverse functies, zo zat hij er namens het jeugdbestuur, vervolgens deed hij voetbaltechnische zaken en tenslotte was hij ook nog enige tijd wedstrijdsecretaris. Dat hij in 1984 zowel door ODIN ’59 als door de KNVB onderscheiden werd, respectievelijk als Lid van Verdienste en middels een officiële bondsonderscheiding was niet meer dan verdiend.

In 2006 zette hij een streep onder zijn vele werkzaamheden en trad af als bestuurslid, bij die gelegenheid werd hij tot Ere-lid van ODIN ’59 benoemd. Een benoeming die hij dubbel en dwars verdiend had. Jarenlang hebben de senioren een donderdagavondtoernooi georganiseerd dat de naam kreeg van Nico, als blijk van waardering voor zijn inzet voor en betrokkenheid bij de club. 

Jarenlang was Nico nog een trouw bezoeker aan ons sportpark, waar hij graag met zijn leeftijdsgenoten oude herinneringen ophaalde. De laatste jaren was dat, door gezondheidsredenen, minder geworden. 

Wij wensen An, de kinderen en kleinkinderen, sterkte met dit verlies.

Gezien de huidige (corona)maatregelen zal er geen open condoleance zijn en zal de crematie in besloten kring plaatsvinden.

 

Bestuur ODIN ‘59

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!