Speler van het jaar 2019-2020 Jim Hulleman verruilt volgend seizoen ODIN’59 voor de Koninklijke HFC

14 februari 2021 15:00

Pierrot

De Technische Staf koos Jim Hulleman in 2020 tot ODIN'59 ' Speler van het Jaar' .
‘De Witte’, zoals de middenvelder liefkozend door het ODIN’59 legioen wordt genoemd, speelde een ijzersterk seizoen. “We draaiden dat seizoen heel lekker en ik had het gevoel dat we kampioen konden worden”. Na 6 seizoenen gaat deze markante middenvelder ODIN'59 verlaten.

Dit afgebroken seizoen begon hij weer beresterk aan de competitie en beker. Naast en aantal andere spelers gaf Jim laatst aan na dit seizoen ODIN’59 te willen verlaten. Voor de echte ODIN liefhebber een aderlating. Een positief ingestelde speler die goed tussen de linies kan spelen en over een goed schot beschikt.


Augustus 2016: Fragment wedstrijd Scheveningen - ODIN'59. Eindstand: 1-5. Op de 'voorpagina' de toenmalige hoofdtrainer: Richard Plug. Fragment in de wedstrijd, Scheveningen-ODIN'59, waarin Jim een prachtig doelpunt maakte. Eentje om in te lijsten. Vooraf een pass van Ron Scheffer, daarna wordt de bal 'geraakt' door Cerilio Cijntje en breed gelegd door De Graaf, dan een voorzet van Milo Cremers op de terugkoppende spits Eelke de Graaf en dan tenslotte een prachtige volley van Jim Hulleman. Het doelpunt ging de wereld rond!

3.jpgHieronder een vraaggesprek met 'Hullie' (februari 2021).

Hallo Jim hoe is het momenteel met jou?   
Momenteel gaat het goed met mij. Ik heb samen met mijn vriendin een huis gekocht. Goede vooruitzichten dus.

In onze rubriek Voor het Voetlicht gaf je eerder aan dat je favoriete kleuren blauw en geel waren. Waarom kies je nou dan toch voor deze nieuwe kleuren?
Het is voor mij een mooie uitdaging om te laten zien wat ik kan. Ik wilde altijd al in de Tweede Divisie spelen en daarom de overstap. Het blijft overigens wel een beetje blauw nog, haha.

En verder?
Ik vind het ook weer lekker om weer op een mooi natuur grasveld te voetballen.

Hoe lang heb je nou voor de geelhemden uit Heemskerk gespeeld?
Dit is mijn 6e seizoen bij ODIN’59, voor zover je het nog een seizoen kan noemen. 

Het seizoen is nog niet helemaal voorbij, maar heeft de ODIN periode je gebracht waar je op had gehoopt?
Zeker weten. Door ODIN heb ik de volgende stap kunnen maken naar een hoger niveau. Verder heb ik veel vrienden en mooie herinneringen gemaakt bij ODIN’59.

6.jpg

Telstar-ODIN'59 (oefenwedstrijd). Rechts Jim Hulleman. Links de opstomende Lars Boekel.

Ligt je werk momenteel door corona stil?
Nee, ik ben gelukkig lekker aan het werk. Wel een ander rooster dan normaal, maar ik ben er inmiddels aan gewend. 

Naar welke periode bij ODIN kijk je met de meeste voldoening op terug?
Naar het kampioenschap in het eerste jaar. Niemand had verwacht dat wij dit voor elkaar konden krijgen. Er waren veel nieuwe spelers inclusief trainer en we zijn snel een hecht team geworden met veel kwaliteiten. Persoonlijk was het ook een goed jaar van mezelf. De wedstrijd tegen Vitesse overigens ook, een dag om niet snel te vergeten. 

Wat is je mening over de huidige crisis en hoe sta je in het leven wat dat betreft?
Ik vind het lastig. Er zijn zoveel aspecten die erbij komen kijken. De mensen in de echte frontlinie hebben het enorm zwaar en voor hen heb ik respect dat ze het al lang volhouden. Aan de andere kant denk ik wel dat sommige dingen wat soepeler kunnen. Mensen en bedrijven gaan echt kapot en daar mag van mij wel wat aan gedaan worden. Maar het lastige is dat niemand even het antwoord kan geven. Door het vaccineren komt er naar mijn idee wel wat meer hoop voor mensen. 

Zelf mis ik het voetballen wel, want het is toch je grootste hobby en verder het samen zijn en gezelligheid maken met vrienden en familie. 

Je hebt eerder een moeilijke periode gehad (blessure). Hoe heb je je toen toch weten terug te knokken?
In het begin was het zeker lastig, omdat ik daarvoor nooit echt een serieuze blessure heb gehad. Na de operatie was er een duidelijk plan en had ik goede inschatting hoe lang het allemaal zou gaan duren. Ik mocht al snel weer opbouwen en heb weinig stil gezeten. Dan doe je er gewoon alles aan om zo snel mogelijk weer op het veld te staan. Alleen de terugslag was wel even moeilijk om mee om te gaan. Dan heb je het gevoel dat alles voor niks is geweest, maar uiteindelijk viel het allemaal mee. 

2.jpg

Vitesse Arnhem-ODIN'59: Rechts Jim Hulleman. Links: Milo Cremers.

Je hebt een periode bij de AZ-jeugd gezeten. Wat moet meezitten om profvoetbal te halen?
Klopt, ik heb 4 jaar in de jeugd gespeeld. Uiteraard moet je kwaliteit hebben en er veel voor geven. En je moet ook geluk hebben. Als bepaalde mensen het in je zien zitten gaat het wel wat makkelijker. 

Je denkt dat vorig seizoen naar de 2e Divisie mogelijk was geweest. Ik ook.
Allemaal praten achteraf, maar was je gebleven als ODIN tweede divisionist was geworden en onder een type trainer als Correia?
Dat denk ik wel. Met ODIN in de 2e Divisie spelen zou echt top zijn. Zeker omdat je bent begonnen in de Hoofdklasse en dan alles meegemaakt hebt bij ODIN’59. 

5.jpg

Telstar-ODIN'59

Hoe houd(en) jij/jullie je in deze periode toch fit?
Ik sport 2x in de week met mijn neef. Hij heeft wat fitness spullen en samen bedenken we circuit training waarbij we alle spiergroepen proberen te trainen. Hardlopen probeer ik 1x per week te doen, maar dat lukt niet altijd, haha. Momernteel brengt deze wintertijd de nodige ijs- en sneeuwpret met zich mee. Prachtig, deze idyllische beelden.

Gaan we nog een potje voetballen dit seizoen?
Ik denk dat de competitie niks meer wordt. Eerst maar eens in teamverband gaan trainen en dan zien we wel. 

Jim, we zullen je missen bij ODIN’59, maar wensen je veel succes met het vervolg van je voetbal-carriere en veel geluk in je privé-leven.

Tekst: Pierre Cremers

Foto's: ODIN'59-archief

4.jpeg

Uitverkiezing ODIN'59 'Speler van het Jaar" en afscheid van seizoen 2019-2020. Jim Hulleman gefankeerd door toenmalig ODIN-hoofdtrainer Anthony Correia.

1.jpg

Voetbalgeluk en felicitaties na de prachtige goal van Jim in het treffen Scheveningen-ODIN'59 in 2016. Links: spits Eelke de Graaf (9). Midden Cerilio Cijntje (10).

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!