Selectienieuws | Mooie versterking voor ODIN ’59

22 maart 2021 7:30


Opnieuw heeft ODIN’59 voor volgend seizoen een prima speler toegevoegd aan de selectie. De TC meldt met trots dat voormalig jeugdinternational Sam Aarts is vastgelegd voor seizoen 2021-2022. Sam staat dit seizoen onder contract van 2e Divisionist Katwijk en kwam eerder in actie bij Telstar. Hij doorliep ook de jeugdopleiding van AZ. Daarnaast kwam hij uit in het Nederlands Elftal onder 14 tot en met 17 jaar.

Sam Aarts betrad als klein jochie van zes jaar voor het eerst het voetbalveld bij HBC in zijn geboorteplaats Heemstede. Al snel kwam hij op de radar van AZ en mocht Sam zich als elfjarige aansluiten bij de jeugdopleiding in Alkmaar.    

NederlandsElftal_O15.jpeg

Foto KNVB: Oranje O15 2014

Staand: Delano Kloos (huidige ploeg: UVS Leiden), Sam Aarts (VV Katwijk), Matthijs de Ligt (Juventus), Armando Obispo (PSV), Donyell Malen (PSV), Navajo Bakboord (Heracles Almelo). Zittend: Nazario de Fretes (VV Goes), Owen Wijndal (AZ), Jasper ter Heide (SC Cambuur), Justin Kluivert (RB Leipzig), Ché Nunnely (Willem II).

Sam-Aarts_PHOTO-2021-03-22-12-55-50_13.jpgBij AZ doorliep Sam succesvol de gehele jeugdopleiding. Sterker nog, hij vervulde zes jaar lang de rol van aanvoerder in de verschillende jeugdelftallen. Zijn voetbalkwaliteiten bleven ook in Zeist niet onopgemerkt en Sam werd geselecteerd voor het Nederlands Elftal O12. Hij groeide mee in een prima lichting en speelde samen met leeftijdgenoten als Owen Wijndal, Matthijs de Ligt, Donyell Malen en Justin Kluivert. In Nederland O15 droeg hij zelfs de aanvoerdersband en werd in vijf jaar tijd regelmatig door de KNVB geselecteerd. Bij AZ speelde Sam regelmatig al een paar oefenwedstrijden met Jong AZ en mocht als invaller in mei 2017 tegen Barendrecht en TEC zijn opwachting maken in de Tweede Divisie. 

 

Sam-Aarts_PHOTO-2021-03-22-12-55-50_10.jpgLangdurige blessure 

In de bekerwedstrijd AZ O19 - FC Groningen O19 in januari 2018 (hij was net 19 geworden) raakte hij zwaar geblesseerd aan een kruisband en moest anderhalf jaar revalideren. In de zomer van 2019 werd zijn contact bij AZ niet verlengd en Aarts vertrok naar Telstar waar hij verder werkte aan zijn herstel. Tot zijn debuut in de Keukenkampioen Divisie is het nooit gekomen want eenmaal volledig hersteld van zijn blessure werd het seizoen door de corona pandemie afgebroken. Inmiddels hadden de lange revalidatie en het uitsluitend spelen van oefenwedstrijden ook mentaal hun tol geeist. De lol was er een beetje af. “Ik was daar gewoon niet gelukkig. Ik merkte dat ik ook steeds minder op mijn plek was in de voetbalwereld en toen heb ik uiteindelijk zelf de keuze gemaakt om bij Telstar weg te gaan en het voetbal op een lager pitje te zetten. Dit omdat ik denk dat dat gewoon beter bij mij paste en dat ik daar gelukkiger van werd. Dus vandaar naar Katwijk.”

In Katwijk, waar oud ODIN ’59 trainer Anthony Correia inmiddels als hoofdtrainer was aangesteld, begon het seizoen prima voor Sam. “De voorbereiding ging top. Ik was fit en in de eerste competitiewedstrijd ging ik weer door mijn knie. Dat was het verhaal Katwijk. Het was een kleine blessure en inmiddels ben ik weer richting mijn oude niveau. Ik train volledig mee en hoop binnenkort weer mijn wedstrijden te kunnen spelen.” 

En nu ODIN ’59       

2019-07-31_-_B-Tegen_Telstar_-_19_.jpg“Nu hoop ik op een mooier verhaal ja. Wat ik belangrijk vind is sfeer, ik hou van sfeer, ik moet me fijn voelen, ik moet met leuke jongens kunnen omgaan en in een warme club terechtkomen. Dat is iets wat voor mij gewoon echt belangrijk is, dan haal ik ook het beste uit mezelf. Mijn doel is hier gewoon weer lekker elke zaterdag te spelen. Dat is goed voor mijn ontwikkeling en het is goed voor mijn plezier en het is uiteindelijk ook goed voor mijn knie.” 

 

 

De student sportkunde op het HBO Haarlem speelt al zijn hele loopbaan als een centrale, controlerende middenvelder met de punt naar achteren en bij Telstar en Katwijk speelde hij als een soort voorstopper, centraal achterin. “Ik wil me niet met hem vergelijken maar zeg maar de positie van Frenkie de Jong, met de punt naar achteren, centraal achterin een beetje op die positie.”

2019-07-31_-_B-Tegen_Telstar_-_15_.jpgOf hij nog steeds een profcarrière ambieert? “Ik zeg nooit nooit in het leven. Dat moet je nooit doen. Maar voor nu: Nee, nee. Als ik nu de kans zou krijgen zou ik het niet doen omdat ik ook een keer een jaar heb geleefd buiten de voetbalwereld. Ik merk wel echt dat ik een stuk gelukkiger en een stuk ontspannender ben en dat dit leven dat ik nu leid veel beter bij me past als het leven hiervoor.” “Ik wil weer 100 % plezier hebben. Plezier is het allerbelangrijkste voor mij, dat merk ik. Het trainen vind ik leuk, op zaterdag kan ik lekker spelen en het is een leuke groep. Dat is voor mij mijn doel. Ik voetbal echt omdat ik het leuk vind.”       

 

We heten Sam van harte welkom bij onze club en wensen hem veel succes het komend seizoen bij de selectie van ODIN'59

 Foto's: Hans Willemse (Telstar - ODIN'59) en aangeleverd.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!