Selectienieuws | ODIN ’59 legt talentvolle Alkmaarse verdediger vast

26 mei 2021 12:30


Omdat routinier rechtsback Lars Boekel heeft aangegeven deze zomer toch een stapje terug te doen, is de TC van ODIN’59 in de zoektocht naar een extra defensieve versterking uitgekomen bij de talentvolle Alkmaarse verdediger Milan Koenders (21). Vleugelverdediger Koenders komt over van zondag Eersteklasser AFC’34

Milan-Koenders_IMG_3128_1.jpeg

Het was voor ODIN’59 snel schakelen na de mededeling van Lars Boekel dat hij toch gaat stoppen bij ODIN’59. En de invulling werd snel gevonden. Alkmaarder Milan Koenders komt ODIN’59 versterken. Koenders zette al op jonge leeftijd zijn eerste stapjes op een voetbalveld bij de Kabouters van SV Koedijk. Op zijn elfde maakte hij de overstap naar AFC’34 waar hij de hele jeugdopleiding doorliep. Als tweedejaars A-junior debuteerde hij in 2017 in de hoofdmacht van de zondag eersteklasser en nu vier jaar later volgt hij zijn ambities in Heemskerk bij ODIN’59.    

Milan-Koenders_01.jpeg 

“Ik heb altijd de ambities gehad om hogerop te spelen. Echter heb ik nooit die kans gekregen. Nu kreeg ik die kans wel en die wil ik niet laten schieten en dus heb ik gewoon ja gezegd.” Milan zag na een gesprek met de TC van ODIN’59 de overstap naar Heemskerk wel zitten: “We hebben een gesprek gehad en het voelde allemaal goed. Dus ga ik de uitdaging aan.”

 

Milan werkt fulltime bij de expeditie hardloopspeciaalzaak All4Running en is daarnaast bezig met de ontwikkeling van een eigen kledinglijn. Hij woont sinds kort samen met zijn vriendin. 

Koenders, die als centrale verdediger maar ook met name als rechtsback uit de voeten kan, zegt over zijn specialiteiten en aandachtspunten: “Ik ben een echte voetballer, dus ik hou van het positiespel spelen en ben daar ook niet bang voor. Ik ben snel, technisch goed en ook fysiek sterk genoeg. Ik ben niet echt een prater in het veld en niet zo’n sterke aanvallend gerichte kopper.” 

IMG_3426.jpeg

Over zijn verdere ambities is hij ook duidelijk: “Ik wil gewoon kijken en ben benieuwd hoe ver ik kan komen met deze stap. Het is natuurlijk een mooie stap en ik wil het zo ver mogelijk gaan schoppen in het voetbal en kijken hoever ik rekbaar ben. Ik heb er veel zin in.”

Milan Koenders kan volgende week al aan de bak. De nieuwe selectie is dinsdag jl. voor het eerst bij elkaar geweest en start volgende week met de eerste twee weken van de voorbereiding. 

We heten Milan van harte welkom bij onze club en wensen hem het komende seizoen veel succes bij de selectie van ODIN’59

foto's: aangeleverd.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!