Knappe prestatie ODIN'59 E2 in Heerenveen

Knappe prestatie ODIN'59 E2 in Heerenveen

16 juni 2015 15:00


Afgelopen weekend heeft ODIN'59 E2 meegedaan aan het tweedaagse toernooi georganiseerd door vv Nieuweschoot in Heerenveen. Traditiegetrouw trokken de vaders met hun zonen er een weekend op uit. Dit jaar stond het internationale toernooi in Heerenveen centraal. 

Voor een snelle beeldimpressie, bezoek http://1drv.ms/1MFfdgi.
Zaterdagochtend om 06.30 uur vertrokken we met 3 auto’s en bussie Vooges richting Heerenveen. Iedereen zag er behoorlijk uitgeslapen uit. En dat was nodig ook want er stonden maar liefst 11 wedstrijden verdeeld over twee dagen op het programma voor onze jongens. 
Eenmaal aangekomen was het prachtig weer in Heerenveen. De jongens gingen vast warm lopen voor hun eerste wedstrijd tegen de plaatselijke vv Nieuweschoot. Helaas werd deze wedstrijd verloren door twee ongelukkige tegendoelpunten. Nadat iedereen echt warm was werden de resultaten geboekt, 1-1, 1-0, 2-0 en 3-0 winst. Zelf zijn we dit voorjaar helaas  in de derde klasse terecht gekomen, niet echt een klasse die bij het spel past, maar goed dat moet je wel waar maken. En de tegenstanders kwamen uit de derde klasse. De eerste poule van zes werd glansrijk met een eerste plaats afgesloten! Dat betekende dat we na de lunch en de zondag in de hoogste klasse terecht kwamen met allemaal ploegen uit de hoofdklasse en één eerste klasser.Na wat regen buien startte onze jongens voortvarend tegen de eerste klasser en met twee prachtige doelpunten van Joost en Dimitri werd de eerste wedstrijd met een 2-1 winst afgesloten. De tweede wedstrijd ging met 1-0 verloren. Na zeven wedstrijden op één dag was een warme douche verdiend. Daarna naar onze slaaphal onze plek inrichten waar we met honderden kinderen en begeleiders de nacht zouden doorbrengen. Terug voor een pasta happie op de club en daarna een prachtige rondleiding door het stadion van Heerenveen. De aansluitende kinderdisco was helaas voor lallende begeleiders J, maar de kids vermaakten zich prima met ja wat anders dan voetballen en springkussens. Terug in de hal voor de nacht brak een enorm kussengevecht uit, eerst tussen de teams en daarna ontstonden er samenzweringen tussen teams van verschillende clubs en werden anderen aangevallen. Daarna viel de nacht. Die werd om 06.00 uur ’s ochtends abrupt onderbroken doordat alle lichten aangingen in de sporthal. Een nieuwe dag en een vroege start…. Na een ontbijtje op de club wachtte een zware sportdag. Maar de hoofdklassers hadden het zwaar met ons ploegje. We verloren nipt iedere keer en deden zelfs tegen de uiteindelijk toernooi winnaar Heerenveen E1 aardig mee (4-0 verlies). Er werd door iedereen keihard gewerkt en Ruben ranselde veel uit zijn doel.
Het echte hoogtepunt was de allerlaatste wedstrijd om plaats 9 en 10. Tegen hoofdklasser en profclub NEC Nijmegen E2 hielden onze jongens de brilstand op het scorebord om vervolgens zeer beheerst met 3-2 winst de tegenstander knock-out te krijgen na penalties. YES, 9e van de 36 teams. Wat een mooie prestatie en wat hebben we gelachen met z’n allen. Bedankt Emir, Dimitri, Thijn, Ruben, Kevin, Joost, Ajoub, Thimo en Sepp. En bedankt vaders, it was really fun!
Op naar een volgend mooi seizoen, op naar een volgende editie van vaders en zonen in 2016.

Met sportieve groet,
Remco Plettenberg
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!