csv Apeldoorn 1

Mannen Zaterdag (landelijk), 1, Hoofdklasse A

16 februari 2013 14:30

Karremans, R.H.

ODIN’59 realiseerde zich op tijd dat de punten hard nodig waren in de confrontatie met CSV Apeldoorn. De Heemskerkers kwamen na 90 minuten dik verdiend als winnaar uit de strijd. De ploeg van oefenmeester Mark Evers zegevierde op eigen terrein met 4-1.

Blijdschap bij ODIN'59 na een treffer.

Beide teams hadden tot nu toe slechts 18 punten verzameld en snakten naar meer. ODIN’59 maakte vandaag de meeste aanspraak om de volle winst te incasseren, ondanks dat de selectie van scheidend trainer John van Loen met een 0-1 voorsprong via Jasper van Oorspronk, de rust in ging. De thuisploeg maakte zich absoluut geen zorgen en stelde snel na de thee al orde op zaken door de dikverdiende gelijkmaker tussen de palen te werken via Tim Groenewoud, 1-1.

Tim Groenewoud 2x trefzeker

Eigenlijk had de thuisploeg voor de openingstreffer al ruim aan de leiding moeten gaan met kansen voor Denzel Meijer (hard tegen keeper ten Kate) en een inzet van Frits Kramer die tegen de paal belandde. Ook Milo Cremers was niet gelukkig met de inzet via het hoofd die door ten Kate tot hoekschop werd geslagen. De wet van Murphy bepaalt dan dat de opponent aan het langste eind trekt daarna.

Blijdschap na de voorsprong via Ogur Kaya

Na de 0-1 had de ploeg van trainer Van Loen zelfs nog de mogelijkheid om verder uit te lopen bij de inzet van aanvoerder Mark Hoekstra die via het lichaam van Steven van Es richting doellijn caramboleerde. Groenewoud stond echter bij de paal opgesteld en assisteerde van Dijk door de bal van de lijn weg te schieten. Na de gelijkmaker van Groenewoud in de 2e minuut na rust, wist Ogur Kaya ODIN’59 aan de leiding te schieten. De selectie van oefenmeester Evers zag daarna, met nog een halfuur op de klok, dat het gedaan was met het team van Van Loen. Apeldoorn trachtte nog wel de gelijkmaker te forceren, maar bleek niet bij machte spijkers met koppen te slaan.

Trainer van Loen, niet gelukkig

In de eindfase maakte Tim Groenewoud aan alle Apeldoornse illusies een eind door met zijn tweede treffer van de middag de genadeklap uit te delen. Groenewoud legde zijn hele ziel en zaligheid in het schot en liet ten Kate kansloos in de verre hoek, 3-1. In blessuretijd tekende Rik Stals voor de 4e en laatste Heemskerkse treffer op aangeven van Sem van ’t Hof, 4-1. Door de winst is ODIN’59 een plekje gestegen en bezet nu de 8e plaats op de ranglijst van de hoofdklasse A, de bovenste positie in het rechterrijtje. De ploeg van trainer Van Loen is van de 10e naar de 11e plek gezakt. Scheidsrechter Ron Karremans had dit duel slechts één gele kaart nodig om het duel in goede banen te leiden. Die was voor Raymond Bronkhorst, die daarmee geschorst is voor de komende wedstrijd tegen koploper Ter Leede aanstaande zaterdag 23 februari.

Raymond Bronkhorst geschorst voor het duel met ter Leede

Basiself ODIN’59: B.v. Dijk, Hols, Koops, Cremers, v.’t Hof, Kramer, Stals, Groenewoud, Meijer, Kaya, Bronkhorst.

Basiself Apeldoorn: ten Kate, Krijns, Willems, Boeve, van den Hoek, Yildrim, van Oorspronk, van Es, van Beek, van Schoten.