97'

Mannen zaterdag, 2, Hoofdklasse A

17 mei 2014 12:00

Kee, R.

ODIN’59 2 is er niet in geslaagd om de reserves van medekoploper WV-HEDW in een beslissingswedstrijd te elimineren. Op basis van een uitstekend tweede bedrijf had ODIN’59 het recht op een verdiende zege, maar grote kansen van Paul Hazeveld, Andrew Aird en Ibrahim Akkabi gingen in rook op. Ver in blessuretijd counterde Michal Kocon WV-HEDW tot kampioen van de reserve hoofdklasse A.

Beide ploegen hadden in de reguliere competitie 59 punten behaald uit 26 wedstrijden. WV-HEDW was door een hoger doelsaldo de bovenliggende partij, die daardoor baat had bij een gelijkspel, eventueel na een verlenging. In de onderlinge confrontaties had ODIN’59 een 0-3 zege te pakken op 25 januari 2014. Op 14 september 2013 waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en eindigde het duel in een 2-2 remise.

ODIN’59 moest nu winnen om tot kampioen bekroond te kunnen worden. Op basis van de eerste helft had de ploeg van trainer Simon Evers daar absoluut geen recht op. De Heemskerkers begonnen zichtbaar gespannen en welhaast paniekerig aan de wedstrijd, terwijl WV-HEDW de zaak controleerde. De Amsterdammers waren toen vooral opbouwend de betere ploeg. In de slotseconden voor rust resulteerde dat in de 1-0 voorsprong via de 24 jarige Youri Pattynama.

De tweede helft herpakte ODIN’59 zich daarna gaandeweg. De voor Rob Nooij ingevallen Andrew Aird bleek een absolute versterking, maar de aanvaller schrok in eerste instantie van een geboden mogelijkheid toen keeper Ramon Freriks de bal plotseling bij hem in de voeten speelde. Aird kon toen nog geen knappe voorzet verzorgen. Met nog 25 minuten op de klok lukte dat daarna wel. Aird bediende Paul Hazeveld op de centimeter nauwkeurig. Het ontbrak Hazeveld echter aan scherpte, want hij wist de bal op 4 meter afstand tot het Amsterdams doel ruim over de lat te sturen.

Slechts enkele minuten later was Aird zelf bijna bepalend om ODIN’59 naast WV-HEDW te schieten. Zijn harde inzet leek rijp voor de gelijkmaker, maar een katachtige reflex van doelman Freriks voorkwam een treffer. Stef Halbersma pikte de bal even later op na een counterpoging van de opponent via Michal Kocon, haalde de achterlijn en wist Ibrahim Akkabi loepzuiver te bedienen waardoor Akkabi de gelijkmaker hard tegen het net kon binnen koppen, 1-1. Met nog enkele minuten op de klok had Akkabi zelfs de winnende treffer op zijn slof, maar nu schoot de aanvaller hoog over de lat tot opluchting van doelman Freriks. Ver in blessuretijd resulteerde een onzuivere vrije trap via Bas Nagel tot een snelle counter van de Amsterdammers en het winnende doelpunt via de snelle Kocon. Daarmee bekroonde de ploeg zich tot kampioen van de reserve hoofdklasse A.

Basiself ODIN’59: De Kruif, Halbersma, Van ’t Hof, Van de Welle, Krijgsman, Nijman, Kremer, Nagel, Nooij, Hazeveld, Akkabi.

Wissels: Sjoerdsma, Vossebelt, Bakker, De Waal, Aird, Van Dijk, Remmelzwaal.

Basiself  WV-HEDW: Freriks, Brinkhoff, Kiel, Stam, Koh, Pattynama, Liesveld, Ulrich, Van Bunderen, Moorman, Kocon.

Wissels: Hobbel, Olijfveld, Benner, Van Rijsewijk, Ridderbos, Bissumbhar, Smit, Wijnsma.