Tolga Demirici

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

11 oktober 2014 14:30

Bossen, R.

Als koploper van de hoofdklasse A was ODIN’59 het aan haar stand verplicht om hekkensluiter Montfoort aan de zegekar te binden. De ploeg van trainer Mark Evers deed haar plicht en boekte een zakelijke 2-0 overwinning. Aanvoerder Ron Scheffer stond persoonlijk garant voor de productie van beide treffers.

Weinig hoogtepunten bestempelden het eerste bedrijf tot een matig schouwspel. Alhoewel het aanvalsspel van ODIN’59 tot het grootste perspectief op een voorsprong leek te leiden, was Montfoort al in de 10e  minuut dichtbij de openingstreffer via de 24 jarige Bart Roelofs. Het was aan keeper Barry van Dijk te danken dat de poging van Roelofs verijdeld werd. Van Dijk elimineerde het lobje vakkundig voordat deze voor onrust in de Heemkerkse gelederen kon zorgen. ODIN’59 trachtte het spel te maken en was offensief ook het meest dreigend, maar kwam vooralsnog niet tot concrete resultaten. In de slotfase voor rust leek de openingstreffer in de maak voor de thuisploeg. Ron Scheffer schoot toen het doelgebied binnen in de hoop op assistentie uit de frontlinie. De bal rolde echter voorlangs zonder Heemskerkse aanvaller in de buurt.

Na rust velde de aanvoerder met 2 prachtige treffers het vonnis over Montfoort onder leiding van de nieuwe trainer Alain Hijman. Nicolai Verbiest ging in de fout met een te korte terugspeelbal op keeper Robin Vianen. Scheffer kwam als een duveltje uit een doosje uit de rug van Verbiest om heel overtuigend de openingstreffer aan te tekenen, 1-0. Montfoort zette daar wel wat tegenover toen de ervaren Sven van Vuuren Van Dijk met een prima vrije trap van net buiten de 16 behoorlijk op de proef stelde. De lange goalie van ODIN’59 liet zich echter niet verschalken en bokste de bal attent uit de gevarenzone. Vlak daarna drukte Scheffer Montfoort verder in het moeras met zijn tweede treffer van de middag. De Heemskerkse aanvoerder schoot de bal perfect in de hoge kruising, 2-0.

In de eindfase van het duel had ODIN’59 de deur op slot moeten gooien. Toch zagen de bezoekers nog kans om voor onrust te zorgen. Met name via de 32 jarige Van Vuuren waarbij keeper Van Dijk behoorlijk moest anticiperen. De ingevallen Thom de Vries had het derde doelpunt van de wedstrijd daarna op zijn slof, maar zijn schot verdween aan de verkeerde kant van de paal. Ook Frits Kramer had de stand voor de thuisploeg kunnen optillen met zijn inzet uit de draai, maar ook die poging ging in rook op. In de slotminuten was de ingevallen Milo Cremers dreigend met het hoofd bij de vrije trap via Amin Ouass, die vandaag weer in de basis startte. Maar de jarige Cremers kon zijn rentree na een hardnekkige voetblessure niet opsieren met een treffer. Ver in blessuretijd had Sven van Vuuren de pijn voor de hekkensluiter enigszins kunnen verzachten. Zijn kopbal kwam echter buiten bereik van Van Dijk tegen de paal. Door de zege op Montfoort blijft ODIN op kop in het klassement van de hoofdklasse A op 2 punten afstand gevolgd door SteDoCo, de opponent van 25 oktober aanstaande.

Basiself ODIN’59: Van Dijk, Tol, Hols, Groen, Scheffer, Kolder, Cijntje, Ent, Ouass, Klare, Greuter.

Basiself Montfoort: Vianen, Vork, Gruters, Resida, Verbiest, Van Ede, Aamri, Brandsma, Van Vuuren, Van Apeldoorn, Roelofs.

Bekijk hier de nabeschouwing van 251online met de beide trainers.