0 - 1

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

6 december 2014 15:00

Annegarn, B.R.

De afgelopen weken was ODIN’59 de ploeg waarop gejaagd werd. De equipe van trainer Mark Evers verloor in 3 wedstrijden op rij in totaal 9 punten en kelderde als beste van de eerste periode naar de 4e plek van de hoofdklasse A. Dat noopte Evers tot de uitvoer van plan B. Met centrale verdediger Milo Cremers in een offensieve rol kwamen de Heemskerkers weer in het juiste spoor en pakten tegen Bennekom in de slotminuten van de 12e speelronde de volle winst. Invaller Cerilio Cijntje tekende met een prachtige vrije trap voor de enige treffer van de wedstrijd.

ODIN’59 ging volgens de stand op de ranglijst als underdog de confrontatie met Bennekom aan, de huidige nummer 3. Een schorsing van aanvoerder Ron Scheffer betekende dat Milo Cremers de band moest dragen. Tevens werd bepaald door de technische staf dat de kopsterke Cremers een offensieve rol zou gaan vertolken. Het eerste bedrijf wilde het opportunistische plan van oefenmeester Evers echter nog niet van de grond komen. Pas na dik 20 minuten groeide ODIN’59 wat onder de druk van Bennekom vandaan met een spaarzaam offensief waarbij Bas Ent dreigend voor Bennekom keeper Sjoerd Rensen opdook.

Een handsbal van Tim Koops binnen de eigen zestien leek een voorsprong voor de thuisploeg te betekenen. Maar de altijd dreigende Kevin Sissing schoot de bal vanaf 11 meter tegen de linkerpaal. Dat betekende een meevaller voor het team van Evers. Trainer Eric Speelziek, terug van weggeweest, zag in de eindfase voor rust een relatieve ommekeer in de wedstrijd toen de bezoekers meer vat kregen op het aanvallende spelbeeld, waarbij Bas Ent in de slotminuten voor rust keeper Rensen wederom bijna verraste. Na rust kwam ODIN’59 uitstekend uit de kleedkamer met binnen 10 minuten een drietal corners tot gevolg. Bennekom belandde in die fase enkele malen in de hoek van de ring. Op aangeven van Bas Ent wilde aanvoerder Cremers keeper Rensen met het hoofd verschalken. Rensen pareerde de poging, maar moest wel gestrekt om een treffer te voorkomen.

Aan de andere kant moest Paul Groen eveneens vol aan de bak om de inzet van de handige Sissing aan banden te leggen en behoedde zijn ploeg daarmee voor een achterstand. De druk van de thuisploeg nam toe waarbij met name de ingevallen Roy de Ruiter een gevaarlijke rol speelde. Eerst schoot De Ruiter hoog over, maar even later, nadat de ingevallen Cerilio Cijntje bij 2 Bennekommers in de mangel zat en balverlies leed, kwam het team van Evers met de schrik vrij toen 25 jarige De Ruiter de bal voorlangs schoot bij Barry van Dijk. In de slotminuut kroonde Cijntje zich tot matchwinnaar met een prachtige vrije trap waarbij Sjoerd Rensen een treffer niet kon voorkomen, 0-1. ODIN’59 pakte daarmee de volle winst.

De Heemskerkers stijgen 2 plekken op de ranglijst naar plek 2 met evenveel punten als VVA’71, de nummer 1, die deze middag 1-1 speelde tegen Montfoort. Stedoco begon deze speelronde als de nummer 2, maar zakt een plek door een trefferloze remise bij Jodan Boys. Bennekom is de nieuwe nummer 4 na de 12e wedstrijd van het seizoen. Volgende week, op 13 december, komt hekkensluiter RKAV Volendam naar sportpark Assumburg om punten te pakken na een 2-2 gelijkspel vandaag tegen FC Breukelen.

Basiself ODIN’59: B. van Dijk, Tol, Hols, Groen, Koops, Ent, Klare, Greuter, S. van Dijk, Ibrahimi, Cremers.

Basiself Bennekom: Rensen, Rijnbeek, Ngarigota, Harlaux, Van Rooijen, Sissing, Bendadi, Bos, Eltink, De Jong, Peters.

Beelden van de twee beslissende momenten. Bron: vv Bennekom.

De uitgebreide samenvatting van vv Bennekom TV.