Bennekom 1

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

2 mei 2015 14:30

Lima Schepens, R.F. de

Met vooral in het 2e bedrijf een zeer kansrijk ODIN’59 was niet bij machte Bennekom een nederlaag te bezorgen. Het ontbrak de nummer 2 niet aan scoringsmogelijkheden, maar wel aan een behoorlijke dosis geluk om het overwicht op Bennekom om te zetten in een tastbaar resultaat. Het duel eindigde in 0-0.

ODIN’59 wist wat er op het spel stond. Bij winst zou de ploeg van trainer Mark Evers nog in de race zijn voor het kampioenschap als koploper SteDoCo zou verliezen van Jodan Boys uit Gouda. Zelfs een gelijkspel van SteDoCo zou nog kansen bieden voor ODIN’59. Evers keek met een schuin oog naar de tussenstand bij de lijstaanvoerder, waar de ruststand van 2-3 er op leek te wijzen dat SteDoCo punten zou gaan morsen, maar de formatie van trainer Virgil Breetveld wist uiteindelijk een 4-4 remise te bewerkstelligen. Bij een Heemskerkse zege deze middag zou ODIN’59 volgende week een spannende slotwedstrijd moeten spelen tegen Jodan Boys. Als de equipe van Evers dan eveneens de punten zou pakken en SteDoCo zou verliezen, had een beslissingswedstrijd uitsluitsel moeten brengen voor het kampioenschap van de hoofdklasse A. Maar dat scenario is nu van de baan doordat de Heemskerkers de bal vandaag niet achter de doellijn kregen.

Bennekom startte uitstekend en legde ODIN’59 het vuur aan de schenen in de openingsfase van het duel. Jeffrey Tol had evenwel de openingstreffer op zijn slof vanaf de hoek van het zestienmetergebied, maar keeper Sjoerd Rensen bokste de keiharde inzet van Tol, tot hoekschop. Bennekom was het meest  aanvallend in de eerste helft waarbij de inzet van Mo Bendadi, in de slotfase voor rust, zomaar verzilverd had kunnen worden. Barry van Dijk liet dat echter niet toe en elimineerde de poging tot hoekschop. Na rust was ODIN’59 oppermachtig. Met de wissel van verdediger Paul Groen voor aanvaller Bas Ent, terwijl Milo Cremers van de voorste naar de achterste linie werd gedirigeerd, poogde oefenmeester Evers zijn team een offensieve injectie te geven. Dat pakte uitstekend uit, want Bennekom wist zich geen raad met de aanvallende aspiraties van ODIN’59.

Stefan van Dijk etaleerde zich vlak na rust als behoorlijke kanshebber op de eerste treffer in een tweetal uitstekende combinaties met Thom de Vries, waarbij doelman Rensen in de baan van het schot stond. Ook De Vries zelf liet zich niet onbetuigd en toonde zijn klasse in het tweede bedrijf, maar wist dit niet te bekronen met een doelpunt. De hele tweede helft stond Bennekom op instorten en kwam maar mondjesmaat onder de druk van ODIN’59 vandaan. Het geluk ontbrak echter aan de zijde van de thuisploeg om de bezoekers onder leiding van trainer Ronald Lieftink ook daadwerkelijk met lege handen naar huis te sturen. Met nog een halfuur op de klok kwamen de Heemskerkers evenwel goed weg toen een inzet van Kevin Sissing tegen de paal rolde en niet langs Barry van Dijk over de doellijn.

ODIN’59 antwoordde direct met een grote kans voor De Vries, die de bal uit een corner via Amin Ouass echter niet lekker raakte. Met nog een kwartier op de klok leek een treffer van Stefan van Dijk in de maak indirect uit een vrije trap van de voet van Joey Klare. De ingevallen Frits Kramer raakte de bal echter, waar Van Dijk wilde uithalen. Thom de Vries zocht zijn 18e doelpunt van het seizoen en wist met fraaie acties het thuispubliek in vervoering te brengen. Tot de gewenste apotheose kwam het echter niet voor ODIN’59, want het duel bleef steken op een doelpuntloze remise. SteDoCo is kampioen van de hoofdklasse A. Met een uitstekende tweede plek op de ranglijst heeft ODIN’59 een prachtig seizoen gedraaid. Het team van Evers heeft dankzij de eerste periodetitel, na het laatste duel tegen Jodan Boys in Gouda, nog de nacompetitie voor de boeg om te strijden voor een plekje in de zaterdagtopklasse.

Basiself ODIN’59: B. van Dijk, S. van Dijk, Tol, Ouass, Groen, Greuter, Hols, Tosun, Klare, De Vries, Cremers.

Basiself Bennekom: Rensen, Rijnbeek, Yilmaz, Van Steenbergen, Harlaux, Van Rooijen, Sissing, Bendadi, Bos, De Ruiter, De Jong.

De persconferentie incl. wedstrijdbeelden na afloop met beide trainers door 251Online