Sportlust '46 1

Mannen Zaterdag (landelijk), 1, Hoofdklasse A

1 september 2012 14:30

Ebink, A.M.

Mindere resultaten in de voorbereiding, maar een uitstekende poulefase daarna leverde niet direct een optimale competitiestart op voor ODIN’59. De selectie van trainer Mark Evers verloor op eigen terrein van Sportlust’46 met 1-2. Exact als het laatste duel vorig seizoen op 21 april j.l.

In de acht jaar dat Evers als hoofdcoach werkzaam is, heeft ie nog nooit bij de competitieaanvang 3 punten kunnen incasseren. Ook nu is dat het geval met zijn nieuwe club ODIN’59. Evers concludeerde na afloop dat de Heemskerkers de ingeslagen weg nog niet konden vervolgen. Zijn opdracht om niet op achterstand te komen werd al na slechts 3 minuten om zeep geholpen. Trainer Richard Middelkoop beleefde echter een optimale start met Sportlust, want zijn ploeg begon sterk aan het duel, wat al in de derde minuut bevestigd werd met de eerste competitietreffer via Jorn Uittenbogaard, 0-1.

Maar na de openingsfase bepaalde de thuisploeg het speelbeeld. Denzel Meier prolongeerde zijn goede voorbereiding met enkele fraaie acties. Op aangeven van Raymond Bronkhorst kreeg de spits na 20 minuten net geen controle over de bal bij een kansrijk moment. De verdiende gelijkmaker moest toen komen van Milo Cremers. De lange verdediger kopte eerst naar de grond toen Bronkhorst de bal na de hoekschop van Ogur Kaya in het doelgebied plantte. Omdat de defensie van Sportlust het speeltuig niet wist weg te werken kon de gedreven Cremers zijn ploeg in de verre hoek langszij schieten, buiten het bereik van keeper Aaron Balk, 1-1. Het was in de fase voor rust aan Barry van Dijk en de paal te danken dat ODIN’59 met de remisestand van de thee kon genieten, want Guus Verhoef en Stanley Mailoa waren dicht bij een nieuwe voorsprong voor de mannen uit Woerden.

ODIN’59 begon goed aan het laatste bedrijf en was bij enkele hoekschoppen tweemaal kansrijk met Cremers (naast) en Bronkhorst (naast). Maar met nog 20 minuten te gaan was het Dimitri Djollo die, op aangeven van Verhoef, de gasten wederom aan de leiding schoot, 1-2. Daarna had met name Rick Stals nog alle kans om zijn team voor de tweede maal langszij te brengen. Alleen voor doelman Balk had aanvoerder Stals niet het vermogen om de goalie te passeren. Voordat Stals de bal oppikte had scheidsrechter Arthur Ebink de thuisploeg een pingel moeten toekennen voor het neerleggen van Tim Groenewoud binnen de 16. De arbiter weigerde echter om de overtreding van Sportlust te bestraffen en naar de stip te wijzen, omdat de bal bij Stals belandde. Het hele duel daarvoor leek Ebink van de voordeelregel nog nooit gehoord te hebben.

Zelfs in blessuretijd leek ODIN’59 nog een punt te kunnen incasseren. Een prima vrije trap van de ingevallen Nick Goyers belandde echter via een been tegen de linkerpaal weer het veld in. Ook in de scrimmage die volgde wist de thuisploeg het leer niet binnen de palen te werken en moest uiteindelijk het verlies toegeven. Aan ODIN’59 zijde liep Raymond Bronkhorst tegen de eerste gele kaart van het seizoen op.

Basiself ODIN’59: B.v.Dijk, v.’t Hof, Koops, Gommers, Klijn, Stals, Cremers, Meijer, Eijspaart, Kaya, Bronkhorst.

Basiself Sportlust ’46: Balk, van Gulik, van Driel, Tom, Boom, Bauman, Djollo, Uittenbogaard, Verhoef, Mailoa, Trel.