Kampioenswedstrijd Argon 4 - ODIN '59 3 3-4 (1-2)

25 april 2015 15:00

Menig, A.S.

Vandaag stond de kraker tegen concurrent Argon op het programma.
Met nog 2 speelrondes stond het 3e 2 punten los van Argon.
Bij winst waren wij kampioen. Bij gelijk spel veranderde er eigenlijk niets. Bij verlies stonden we zomaar 2e en waren we afhankelijk van Argon en Jong Holland in de laatste speelronde en moesten we zelf winnen van runner up IJmuiden 2.

Zover kwam het gelukkig niet. Maar een superspannend potje werd het zeker.
Ook een clash tussen 2 verschillende spel stijlen. Wij een jong elftal wat vooral opbouwend van achteruit aanvallend wil voetballen en Argon een geroutineerd elftal met een aantal oud 1 spelers die vooral de lange bal hanteert met een aansluitend middenveld voor de 2e bal.
In ons spel kon je merken dat de spanning hoog was. Onzorgvuldig en slordig maar gelukkig wel keihard werken om het resultaat binnen te slepen. Na 25 minuten komen we op 0-1 door een goed uitgespeelde aanval. Assist Kevin score Niels. 10 minuten later was het weer raak. Opnieuw de topscorer Niels na een assistent van Gaby. Een mooie stand om de rust in te gaan. Helaas werden we iets te makkelijk en scoorde Argon de 1-2 vlak voor de rust.

Na een peptalk in de rust kwam het 3e na 12 minuten in de 2e helt op 1-3 door opnieuw Niels na een assist van Kevin. Binnen dat kampioenschap was de gedachtegang.....
Dit liep echter anders. Zowel Argon als ODIN ‘59 brachten wat wissels. In de 70e minuut kregen we een onterechte pingel tegen die erin ging. In de 75e minuut weer een hoge bal bij ons in de 16 meter die voor Argon gelukkig valt. Via een door Jasper veranderde richting van bal valt de 3-3. Een scenario wat we niet wilden.
Beide elftallen kozen min of meer voor alles of niets waarbij het 3e toch het beste van het spel hield. Dit resulteerde in de blessuretijd in de 3-4 winst. De drie invallers Ruben, Sven en Lars waren hierbij betrokken waarbij Lars de 4e binnen schoot.
Gelijk daarna floot de scheidsrechter af en kon het feest beginnen wat tot zondag in de vroege uurtjes doorliep.

Een prima prestatie van deze jonge selectie groep.
ODIN ‘59 bedankt voor de bloemen de hapjes en de drankjes.