Faruk Yurdakan (intikker)
Assist: Amin Ouass

17 januari 2015 14:30

Stefan van Rijn

In tegenstelling tot het vertekende 3-0 verloren oefenduel tegen s.v. Spakenburg afgelopen week, stond ODIN’59 deze zaterdagmiddag aan de goede kant van de score. FC Rijnvogels werd in een aantrekkelijke oefenwedstrijd met 1-3 aan de zegekar gebonden.

De uitslag op sportpark De Kooltuin leek wel enigszins vertekend, want de thuisploeg, vorig seizoen gepromoveerd naar de hoofdklasse B, verschafte zich voldoende kansen op een hogere score. Het was mede aan de keeperreflexen van Barry van Dijk te danken dat de score voor Rijnvogels bleef steken op slechts 1 treffer. ODIN’59 was echter over de gehele wedstrijd gezien de beter voetballende ploeg. De equipe van trainer Mark Evers speelde met gedrevenheid en passie waarbij met name Bas Ent met zijn kwaliteiten uitstekend uit de verf kwam. Ook Milo Cremers viel op door werklust en bepalende defensieve acties met na rust in een aanvallende rol.

Een krachtige reflex van Van Dijk voorkwam dat de Heemskerkers al vroeg in het duel op achterstand kwamen bij de inzet via Thomas Dijk. Thom de Vries bleek een klein kwartiertje later, aan de andere kant, wel goed voor de openingstreffer, want hij kopte de zeer fraaie voorzet van de voet van Bas Ent, uitstekend langs keeper Gert Jan Vlieland, 0-1. Slechts enkele minuten later rekende Robbert van Delft al op de gelijkmaker toen hij aanvoerder Ron Scheffer van zich afgeschud had, maar wederom voorkwam Van Dijk, oog in oog met de aanvaller, een treffer.

De gelijkmaker viel pas een klein kwartier na rust toen Van Dijk bij het grootste Rijnvogels offensief binnen enkele seconden al tweemaal redding had gebracht, maar bij de inzet via aanvoerder Pieter van den Breggen tenslotte moest capituleren, 1-1. Ondanks een goede fase van de thuisploeg zag trainer Evers ODIN’59 toch weer aan de leiding komen. Bas Ent, diep gestuurd door Dennis Greuter etaleerde zijn klasse met een zeer fraaie treffer hoog in de verre hoek, 1-2. Frits Kramer had al snel daarna de stand verder kunnen uitbouwen op een pass van Ent. Het ontbrak Kramer echter aan controle op dat moment. Amin Ouass zag zijn werklust uiteindelijk beloond met het derde doelpunt voor ODIN’59. Met nog een kwartiertje op de klok had Mitchel Beyersbergen het verlies voor de thuisploeg nog een ander aanzicht kunnen geven, maar keeper Van Dijk bleek deze oefenmiddag een sta in de weg voor de topscoorder van Rijnvogels.

Basiself ODIN’59: B. van Dijk, Tol, Cremers, Ouass, Scheffer, Koops, Ent, Kramer, De Vries, Greuter, S. van Dijk.

Basiself FC Rijnvogels: Vlieland, R. Zandbergen, Ouwehand, De Best, Stam, Van den Breggen, S. Zandbergen, Van Veen, Beukenholdt, Dijk, Van Delft.