23'
Sebastiaan Yang (intikker)

F-pupillen zaterdag, F11, 7e klasse 39

21 februari 2015 9:15

Nadat er in eerste instantie wat verwarring was of de wedstrijd wel of niet was afgelast konden we met 5 minuten vertraging toch aftrappen. Gelukkig maar want onze eerste derby tegen de ‘Superezels’ stond op het programma. We mochten zelfs op het hoofdveld aantreden waar normaal gesproken Topklasse wedstrijden worden gespeeld. We hadden er duidelijk weer zin in. Deze keer konden we met slechts 1 wissel spelen want Mahan (ziek) en Jordy (vakantie) waren er niet. We gingen van start met in de goal (uiteraard) Pepijn, achterin Sebastiaan en Jent, Wout en Kick in het midden en voor Vigo en Lucas. Amir begon op de bank. We speelden direct veel op de helft van Ado ’20 maar de eerste gevaarlijke aanval was toch voor de thuisploeg. Het goed uitkomen van Pepijn voorkwam dat we snel op achterstand kwamen.  Daarna voerden we de druk op en kreeg Lucas voorin twee mooie kansen, een schot net naast en ander schot gestopt door de keeper. De 0-1 kwam door een eigen doelpunt van Ado ’20 tot stand en was mooi afgedwongen door ons. Sebastiaan liet een hoekschop vanaf links met zijn rechtervoet hard indraaien en de bal hoefde slechts licht aangeraakt worden om in het doel te belanden. Daarna kregen we snel meer kansen (Vigo en Sebastiaan) maar helaas nog zonder resultaat. Halverwege de eerste helft hadden we maar liefst 12 corners mogen nemen maar steeds wist de thuisploeg de bal goed weg te werken. De keeper redde een paar keer mooi todat Amir vanaf grote afstand hard uithaalde (0-2). Ondertussen ging het wisselen door en was Jent weer aan de beurt om in te vallen. Deze keer mocht hij het eens in de spits proberen en hij greep die kans met beide handen aan. Nog geen twee minuten later had hij de bal in het doel gewerkt (0-3). Goed om te zien dat de meeste jongens op verschillende posities in het veld uit de voeten kunnen. Kick (die inmiddels achterin stond) zorgde ervoor dat enkele aanvallen van Ado in de kiem werden gesmoord. Na de rust gingen we op dezelfde voet verder. We trokken ons niets van de grote donkere regenwolken boven het veld aan en al snel tikte Sebastiaan de 0-4 binnen. Het begon nu heel hard te regenen en toch hielden we ons koppie bij de wedstrijd. Wout wilde vervolgens ook persoonlijk wat aan de stand doen en stak met een lange rush met de bal bijna het hele veld over. Helaas werd hij hard getackeld en kwam zo zwaar ten val dat hij gewisseld moest worden. Vigo nam snel het stokje over en schoot na een uitgespeelde kans de 0-5 binnen. Nu was het de beurt van Amir om meer voorin te gaan spelen en dat had ook gelijk resultaat (0-6 en 0-7). In de stromende regen en ijskou hielden we gelukkig de 0 achterin, met name omdat de verdedigers goed op hun plek bleven staan. Nadat Vigo nog een duit in het zakje had gedaan (0-8) vond scheidsrechter dat het mooi was geweest en floot af. Na overleg met de tegenstander hebben we besloten vanwege het slechte weer en de kou geen penalties te nemen. Bibberend maar voldaan zochten we de warme kleedkamer op. Goed gedaan jongens we staan nu op de tweede plaats!