F11 komt knap terug van achterstand bij Kennemers

15'
35'

F-pupillen zaterdag, F11, 7e klasse 39

21 maart 2015 9:00

Op een regenachtige ochtend mochten we op het hoofdveld van De Kennemers aantreden. De thuiswedstrijd hadden we van ze gewonnen maar toen bleef het wel tot in de tweede helft 0-0. We begonnen met dezelfde opstelling als vorige week. We hadden 9 man (Mahan afwezig) en dus 2 wissels. Wout mocht als aanvoerder links achterin starten. De opdracht was om van achteruit weer snel de bal via de zijkanten naar voren te krijgen en zo de spits (Vigo) te bereiken. Dat lukt een aantal keren goed maar helaas voor ons hadden ook zij een hele goede keeper die alle ballen tegen hield. Het ging al snel over en weer en ook De Kennemers kwamen een aantal keer gevaarlijk voor ons doel. Ze speelden goed over en hielden het veld steeds breed. Pepijn was gelukkig ook alert dus hielden de ploegen elkaar goed in evenwicht. Kick die rechts achterin stond pakte weer bijna alle ballen af die voor zijn voeten kwamen en zo kon hij op een gegeven moment Jent bereiken die de bal in 1x door naar de als pits ingevallen Jordy passte. Die rende vervolgens met bal alleen op de keeper af maar die kon zijn schot nog net pareren. Meteen daarna kreeg Lucas nog een grote kans maar we hadden ook gewoon geen geluk vandaag (net naast). Na enkele aanvallen van ons kregen we het wat moeilijker. Het werd steeds drukker op onze helft en we kregen binnen korte tijd meerdere corners tegen. Bij de laatste corner van De Kennemers was het raak. Precies de jongen die niet gedekt stond kreeg de bal in zijn voeten en schoot raak (1-0). Met moeite wisten we de schade in de rest van de eerste helft beperkt te houden dus we gingen rusten met een kleine achterstand. Net als vorige week pepten we onszelf in de rust op want we houden niet van verliezen. In de tweede helft begonnen we erg sterk. Jent was ingevallen voor Wout en mocht als aanvoerder op het middenveld de spitsen in stelling brengen. Dat lukte een paar keer aardig. De bal bleef nu ook langer in de ploeg en er werd beter gekeken wie er vrij stond. Een snelle uittrap van Pepijn naar links belandde bij Vigo die de bal in een keer door tikte naar Sebastiaan. Die passeerde vervolgens 2 man en verraste de keeper door de bal in de korte hoek te schieten (1-1). Daarna bleef het nog lang spannend. Aan beide kanten werden kansen gecreëerd. Amir kwam nog twee keer vanuit de verdediging naar voren gerend en kon nog enkele keren de keeper testen maar die liet zich niet van de wijs brengen. Ook aan onze kant hielden we dankzij goed keeperswerk van Pepijn ook ons doel in de tweede helft schoon. Toen de scheidsrechter af floot waren enkele jongens van ons teleurgesteld. Geen winst of verlies dit keer maar een gelijkspel en dat was zeer terecht. Ook bij de penalties na afloop konden we het verschil niet maken. Met 3 treffers voor en 3 treffers tegen was ook die uitslag gelijk. Al met al een leuke en spannende wedstrijd van twee teams die erg aan elkaar gewaagd waren.