30'
62'

Univé Jongsenioren

14 april 2015 20:15

De jongsenioren van ODIN'59 winnen vanavond de Heemskerkse dorpsderby met 2-1 van ADO'20 o23 in de Univé Jongsenioren competitie.

In een aantrekkelijk duel waren beide teams redelijk aan elkaar gewaagd. In de eerste helft waarin de bezoekers het betere van het spel hadden kwamen de jonge ADO'20 talenten na een half uur op voorsprong. Jan Welboren bediende Malcolm Meijer, die de bal uitstekend achter de ODIN'59 goalie in de touwen schoot (0-1). Binnen de minuut lag de bal aan de ander kant in de touwen. Nu was het de getalenteerde Niels Jager die met een mooie schuiver ADO keeper Jorrit Hoolwerff het nakijken gaf en de ruststand van 1-1 op het scorebord liet noteren (1-1).

Na rust werd het spel van ADO'20 door de maar liefst acht wissels in de rust, iets minder en kwam de thuisploeg van trainer Simon Evers na ruim een uur op voorsprong. Koud in het veld lanceerde invaller Mojtaba Deryazadeh na een goeie actie vanaf de rechterzijde een fraaie voorzet die door Faruk Yurdakan loepzuiver werd binnengekopt (2-1).
ADO'20 trainers Raymond Bronkhorst en Edwin Reder brachten de handige Malcolm Meijer opnieuw in het veld, maar ondanks een paar mooie passeer bewegingen en een knappe Panna op Mathijs Krijgsman wist ADO'20 de verdediging van ODIN'59 niet meer te passeren.
De grootste kans was voor middenvelder Niels Jager, die door goed collectief jaagwerk ineens vrij voor de ADO'20 goalie de kans had om de wedstrijd te beslissen, maar de bal net aan de verkeerde kant van de doelpaal over de achterlijn knalde. In de blessuretijd leek ADO'20 nog langszij te komen maar ODIN'59 doelman Habets wist de bal op de doellijn uit zijn goal te ranselen.

Wat zijn nu de gevolgen:

Door deze uitslagen is ADO'20 uitgeschakeld voor de Univé trofee maar ODIN'59 behoudt uitzicht op prolongatie van de titel.

Zwanenburg heeft 15 punten, en is bij winst of gelijk spel in de laatste wedstrijd kampioen.

OFC en ODIN ’59 kunnen bij winst in de laatste wedstrijd ook op 15 punten komen.
Er dient bij gelijke stand gekeken te worden naar het doelsaldo.