ODIN ’59 2 voor tweede maal in vier dagen te sterk voor kampioen Spakenburg.

ODIN 59 2

Mannen, 2, Groep 1 B

28 april 2015 20:00

Smit, T.

Het tweede seniorenteam heeft zich dinsdagavond ten koste van Spakenburg 2 geplaatst voor de finale van de KNVB beker. In een spannende wedstrijd waarin, met name de tweede helft  Spakenburg de wedstrijd dicteerde maar de ijzersterke defensie van ODIN ’59 2 niet wist te slechten, liepen de mannen van Simon Evers voor de tweede maal in vier dagen als winnaars van het veld.

Aangemoedigd door een grote schare van de vaste ODIN 2-supporters betraden de mannen, met de 5-2 overwinning van afgelopen zaterdag op dezelfde tegenstander nog in het achterhoofd, het prachtige complex aan de blauwe zijde van de Westmaat. In het veld twee behoorlijk gewijzigde team ten opzichte van de thuiswedstrijd. Bij ODIN stonden slechts vier spelers uit de basis van afgelopen zaterdag vandaag wederom binnen de lijnen. Een flink aantal vaste krachten was weer terug van het vrijgezellenuitje naar Engeland met de aanstaande bruidegom Bas Nagel. Ook de thuisploeg kende vier wijzigingen tov. afgelopen zaterdag. En dus kon ODIN ’59 de mouwen opstropen tegen de kampioen die na het kampioenschap de zinnen had gezet op het winnen van de dubbel.

In de beginfase kwam de thuisploeg diverse malen gevaarlijk dicht bij de uitstekend keepende Barry van den Brink maar met veel kunst en vliegwerk hield Barry zijn doel voorlopig schoon, daarbij in de zesde minuut geassisteerd door Osman Tosun die op miraculeuze wijze een vrijwel zeker doelpunt van de doellijn kopte. Van den Brink kwam in die beginfase zelfs zonder te weten hoe, een keer als winnaar uit de strijd. Van dichtbij werd de bal achter een verdediger vandaan ingeschoten en de bal caramboleerde pardoes via het hoofd van Barry aan de goede kant van de doelpaal over de achterlijn. Nadat de stormloop van Spakenburg in de openingsfase enigszins was gaan liggen kreeg ODIN ’59 wat meer grip op de wedstrijd en dat resulteerde in de 17e minuut in de openingstreffer. Mathijs Krijgsman (die vandaag zelf een zeer fraaie Panna op de grasmat legde en zo zijn tegenstander het bos in stuurde) kreeg op de middenlijn de knikker in bezit en temporiseerde het spel door rustig terug te spelen op Barry van de Brink, Van den Brink zag Menno Kremer vrij lopen en bediende met een fraaie assist de rechterspits die vanuit de rug van zijn tegenstander recht op de goal af kon gaan, maar nog een veel betere optie zag. Spakenburg doelman Johan van der Wekken stond namelijk op behoorlijke afstand van zijn eigen goal, Kremer bedacht zich geen moment en volleyde vanaf een meter of twintig de bal met een prachtige lob over de verbouwereerde doelman (0-1).
Vader Willem, die als altijd, ook vandaag de lachers op zijn hand kreeg met zijn enthousiaste aanmoedigingen, veerde samen met de ander meegereisde supporters op uit de stoeltjes op de hoofdtribune en vierde de voorsprong uitbundig. Vanaf dat moment had ODIN ’59 de wedstrijd onder controle en kreeg zelfs nog de mogelijkheid de score vlak voor rust te verdubbelen. Paul Hazeveld kon helemaal vrij oprukken richting Van der Wekken maar faalde oog in oog met de doelman. Ook Yassine Ibrahimi had nog de mogelijkheid op de 0-2 maar ook zijn inzet werd goed gepareerd.

Na de thee probeerde Spakenburg de druk te verhogen en werd ODIN ’59 teruggedrongen op de eigen helft, echt gevaarlijke kansen waren er niet te noteren. Spakenburg had wel het betere van het spel maar wist dat niet om te zetten in doelpunten. Het grootste gevaar moest komen uit dode spelmomenten. Eén daarvan in de 54e minuut, was een prachtig genomen vrije trap van Jordy Oudejans waarbij de vingertoppen van keeper Van den Brink nog net konden voorkomen dat de bal vlak onder de lat in het doel belandde. In de 73e leek Spakenburg op gelijke hoogte te komen maar de fraai binnengekopte hoekschop werd door scheidsrechter Smit teruggefloten. Na afloop verklaarde Smit dat niet de kopper maar een Spakenburgse medespeler de ODIN ’59 goalie te veel hinderde bij die hoekschop.
Simon Evers bracht enkele minuten later Kay Eijspaart voor de moegestreden Yassine Ibrahimi om met handenbinder Eijspaart in de punt van de aanval wat stoom van de ketel te halen en de massale druk van de thuisploeg te temperen wat zowaar ook nog lukte, ODIN ’59 kon er af en toe even uitkomen en had in een van die spaarzame uitvallen zowaar nog kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar mede door slordig balverlies lukte dat niet meer. Het was dus billenknijpen tot de laatste snik, de supporters hadden het niet meer, Spakenburg ging op jacht naar de gelijkmaker, zelfs  de doelman ging bij vrije trappen en corners mee naar voren, op de bank was de spanning zichtbaar totdat scheidsrechter Smit na vijf minuten blessuretijd het welletjes vond en de wedstrijd beëindigde. De ontlading bij alles en iedereen van ODIN ’59 was enorm. De thuisploeg had vandaag het betere van het spel maar het collectief van ODIN ’59 wist met overtuiging de goal schoon te houden en zelf wel te scoren. Binnen vier dagen tweemaal winnen van de kampioen, voorwaar een prestatie van groot formaat.

Inmiddels is ook duidelijk wie de tegenstander wordt in de finale want op woensdagavond wist DOVO 2 de andere halve finale in Bussum met 2-1 te winnen van SDO 2.

Deze finale om het districtsbeker kampioenschap KNVB staat gepland op vrijdag 15 mei om 19:00 uur op het hoofdveld bij Legmeervogels in Uithoorn.