21'
Brayen Brocker (kopbal)
72'

12 mei 2015 20:00

Een doordeweekse confrontatie met v.v. Noordwijk eindigde in een nipte en benauwde oefenzege voor ODIN’59. De uiteindelijke overwinning voor de ploeg van trainer Mark Evers kwam op gelukkige wijze tot stand door een eigen treffer via Diederick Hoogerwaard. Daarvoor had Frits Kramer ODIN’59 al aan de leiding geschoten. Pas na rust scoorde Brayen Brocker voor de Rood-Witten. Einduitslag 1-2.

De nummer 2 van de hoofdklasse A wist de oefenwedstrijd tegen de nummer 7 van de hoofdklasse B maar ternauwernood in winst om te zetten. ODIN’59 pakte heel vroeg in het duel de voorsprong door een fraaie treffer via Frits Kramer op een uitstekende assist van Amin Ouass. Na een dikke 20 minuten werd een terugspeelbal van Diederick Hoogerwaard fataal voor Noordwijk. Doelman Sven van Hensbergen stond op het verkeerde been en zag de bal over de doellijn rollen. Die eigen treffer bleek later bepalend voor de Heemskerkse zege op de ploeg van trainer Dogan Corneille, 0-2.

Een bij aanvang aanvallender ODIN’59 kwam na een halfuur goed weg bij een inzet met het hoofd van Kamal Amheye op aangeven van de van Quick Boys overgekomen Jaap van Duijn. Ook een fraaie kans via Mohammed Faouzi belandde in de handen van keeper Barry van den Brink. Een kwartier voor rust zakte de equipe van Evers ver terug en liet het spel aan de thuisploeg. Ook na rust bepaalde Noordwijk het wedstrijdbeeld met sterke offensieve combinaties, waarbij ODIN’59 regelmatig achter de feiten aanliep en te slordig omging met de spaarzame opbouwmogelijkheden. Dat resulteerde uiteindelijk in grote kansen voor Noordwijk, waarbij Marios Lomis niet in staat was om Van den Brink te passeren. Ook Sander Bosman vond de Heemskerkse goalie op zijn weg.

ODIN’59 kwam het tweede bedrijf maar mondjesmaat onder de Noordwijkse druk vandaan. De lange Brayen Brocker schoot uiteindelijk de aansluiting met nog een kleine 20 minuten op de klok, 1-2. Het team van trainer Evers zette daar te weinig tegenover met het afstandschot van Faruk Yurdakan en mocht in de handen knijpen dat de harde inzet van Maurits Splinter via de paal weer in het veld belandde en niet over de doellijn achter Van den Brink rolde. Het lukte Noordwijk uiteindelijk niet om langszij te komen. Ook niet toen Brocker zijn inzet uit de laatste hoekschop van de voet van Van Duijn geblokt zag en de open kans van Lomis in rook op ging toen de aanvaller huizenhoog overschoot in de rebound. ODIN’59 kon daardoor een gelukkige oefenzege bijschrijven op weg naar de nacompetitie om promotie.