88'

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

26 september 2015 14:30

Germs, M.L.

ODIN’59 heeft in Huizen tegen het gelijknamige sv. Huizen er mede een knotsgekke wedstrijd van gemaakt die voor de neutrale maar ook partijdige voetballiefhebber alles in zich had wat voetbal mooi kan maken: veel (mooie) doelpunten, spanning en emoties. Uiteindelijk was de 3-3 uitslag achteraf een juiste verdeling, al betekende dit wel het eerste puntenverlies van ODIN’59 in deze vierde competitiewedstrijd in de Hoofdklasse A.

In de beginfase van de wedstrijd was de opbouw van ODIN’59 goed, maar via het middenveld kwam de doorslaggevende dieptepass (nog) niet uit de verf. Zo was in de eerste minuut een steekpass van Hulleman vanuit het midden op Homan, die al in de startblokken stond, net niet goed genoeg. Er onstond echter in de 6e minuut voor ODIN’59 al een redelijke kans. Na een verre ingooi van Hulleman op links kwam de bal via het hoofd van Cremers bij Seijs die redelijk vrij voor de Huizenkeeper kwam te staan, maar zijn schot was niet moeilijk genoeg om de sv. Huizengoalie te verschalken.

In de 8e minuut volgde een harde voorzet over de grond van de ditmaal op de linkerflank geposteerde en opstomende Eelke de Graaf op rechtsbuiten Homan, maar diens schot was niet verrassend genoeg. De eerste 10 minuten was ODIN’59 iets beter. Daarna penetreerde sv Huizen via links en ontstond er een kans doordat Loakili onze rechtsback Tol bijna liet stilstaan. Het schot werd voor ODIN’59 gepareerd door Cremers. In de 15e minuut omspeelde ODIN’59-speler Dikker fraai enkele verdedigers van Huizen na een voorzet van Homan, maar Dikker verzuimde definitief af te drukken. In de 17e minuut was het dan wel raak. Na een corner voor ODIN’59 van Jim Hulleman kopte Eelke de Graaf behendig in de korte hoek en scoorde een echt spitsendoelpunt: 0-1. In een tegenaanval in de 18e minuut verloor Koops een kopduel op zo’n 30 meter van het ODIN’59doel, zodat Cremers zijn eerste overtreding van de wedstrijd moest maken. De voor rust goed fluitende scheidsrechter Germs bestrafte meteen met geel. De vrije trap van Huizen die hieruit voortvloeide vlak voor de 16 meter, leverde niks op. In de fase tot of rond de 26e minuut, was de wedstrijd gelijkopgaand. Afgezien dat er eerder een 0-2 voor de bezoekers verwacht werd, scoorde Huizen heel onverwacht in de 28e minuut de 1-1 met een geweldig afstandschot van zo’n 25 meter door Papamelodias. Vanaf dat moment werd er door ODIN’59  te weinig meeverdedigd door alle linies als Huizen in balbezit kwam. ODIN speelde slordig in balbezit en Huizen zette beter druk op de bal. Dat leidde ertoe dat de lange bal van Huizen van achteruit er niet uitgehaald werd en er misverstanden en balverlies achterin bij ODIN’59 ontstond. Er waren ook kansen voor Huizen (van o.a. Denny van Loen). Toch onstond er ook nog een mooi schot van Homan na een vrije trap van Hulleman.

Rust: 1-1.

Meteen na rust werd er door ODIN’59 in de 47e minuut gescoord. Bij een goed opgezette aanval van ODIN’59 van achteruit volgde een overtreding op Hulleman vlak voor de zestien van sv. Huizen. De daaropvolgende vrije trap van zo’n 20 meter van het doel werd door Jim Hulleman zelf mooi gekruld ingeschoten naast sv. Huizenkeeper Verkerk: 1-2. Dat was een opsteker voor ODIN’59 en ook de fase dat de Heemskerkers de wedstrijd in hun voordeel hadden kunnen beslissen. Eelke de Graaf kreeg namelijk  in de 49e minuut een dot van een kans, maar de bal ging rakelings langs het sv. Huizendoel.

De wedstrijd werd grimmiger en dat resulteerde ook in gele kaarten, zoals onder andere geel voor Huizen na een doorbraak van ODIN’59spits E. de Graaf. Ook ontstonden in deze fase veel onderbrekingen door blessures van Huizen. ODIN’59 liet zich echter te ver terugdringen op eigen helft. Een mooie aanval ontstond in de 64e minuut voor ODIN’59: El Amrani stuurde Homan weg en de daaropvolgende voorzet werd door Eelke de Graaf net overgekopt. Na een fout voorin bij ODIN’59 kwam de bal in de 66e minuut via de linkerflank bij sv. Huizenspeler Guido de Graaf terecht, die deze kans niet onbenut liet: 2-2.

Vervolgens was het in de 84e minuut weer prijs voor sv. Huizen. Guido de Graaf scoorde weer en nu uit een vrije trap die hij over de met 4 man geformeerde ODIN’59muur schoot: 3-2. Er moet gezegd worden: ODIN’59 had geen superdag, maar gaf niet op en vocht zich terug in de wedstrijd. Vlak voor tijd scoorde Eelke de Graaf de gelijkmaker met een mooi stuitend schot: 3-3.

Het onrustige spel van ODIN’59 in de eindfase speelde Huizen in de kaart en de bal kwam pardoes achter linksback Tiktak bij een rechter voorwaarts van Huizen terecht. Na een 2e gele kaart voor ODIN’59speler Tiktak, gaf de scheidsrechter nog een vrije trap op de zestien meter en werd het nog billenknijpen voor ODIN’59. De vrije trap van sv. Huizen leverde echter onvoldoende op, waarna scheidsrechter Germs deze tot het einde spannende wedstrijd met een laatste fluitsignaal beeindigde.

Komende zaterdag 3 oktober 2015 krijgt ODIN’59 de amateurs van AFC AJAX  op bezoek. De aanvang op Sportpark Assumburg is 14.30 u. Tot dan!

Basiself s.v. Huizen: Johan Verkerk (K), Erik Wisse (C), Leroy Oehlers, Sam Doeve, Guido de Graaf, Bilal Laokili, Joey Papamelodias, Denny van Loen, Aron Klaassen, Desmond Mensen, Zakarya el Biyar

Basiself ODIN’59: Barry van Dijk (K), Jeffrey Tol, Tim Koops, Milo Cremers, Jordi Tiktak, Jim Hulleman, Ron Scheffer (C), Jurjen Dikker, Erik Homan, Eelke de Graaf, Stefan Seijs.