Giancarlo Muntslag (schot)

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

5 december 2015 14:30

Koekoek, T.

ODIN’59 legde een uiterst fraaie eerste helft op de kunstmat wat resulteerde in een dikke 3-0 voorsprong op NSC Nijkerk. Het tweede bedrijf waren de rollen echter omgekeerd, want de bezoekers namen het heft in handen en wisten eveneens 3x het net te vinden. Lijstaanvoerder Huizen verloor in Achterberg van laagvlieger VVA’71, waardoor ODIN’59 ondanks de 3-3 remise toch weer de leiding pakte in de hoofdklasse A. Vleugelaanvaller Stefan Seijs schoot 2x raak voor de ploeg van trainer Richard Plug.

In tegenstelling tot de wedstrijd afgelopen week tegen DOVO op sportpark Panhuis, speelde ODIN’59 vanaf de start ‘de pannen van ’t dak’. Een weergaloze start met volop Heemskerkse dreiging met grote kansen voor Jim Hulleman, Jurjen Dikkers en in de 7e minuut voor Milo Cremers, die maar een fractie over de lat kopte bij Patrick ter Mate, op een verre inworp van Hulleman. De equipe van Plug was zeer strijdlustig, agressief en uiterst gemotiveerd om het DOVO spook weer uit de hoofden te voetballen. Met 8 grote kansen voor de thuisploeg tegen 1 grote mogelijkheid om te scoren voor NSC kwam dat op het veld overtuigend uit de verf in het eerste bedrijf. Stefan Seijs tekende na een fraaie rush in de 8e minuut voor de verwachte Heemskerkse openingstreffer, 1-0.

Hulleman, de man in vorm, had na een kwartier de voorsprong kunnen verdubbelen op uitstekend aangeven van Mustapha Ait Hassain, die pas enkele weken geleden bij de selectie van Plug is komen aanwaaien. Hulleman kwam echter een teenlengte tekort. Seijs deed enkele minuten daarna nogmaals een duit in het doelpuntenzakje. Scheidsrechter Koekoek paste de voordeelregel uitstekend toe na een overtreding rond de zestienmeterlijn op Bilal el Amrani, want de bal belandde bij Seijs, die wederom het net vond, 2-0. Pas in de eindfase van de eerste helft zag NSC de mogelijkheid om onder de Heemskerkse druk vandaan te voetballen. Even eerder had Seijs een heuse hattrick vol kunnen schieten, maar doelman Ter Mate pareerde zijn harde inzet door het speeltuig weg te boksen.

Gerrit Bartel was de man die de aansluiting op zijn slof had. Barry van Dijk bleef echter alert en liet oog in oog met Bartels geen steekje vallen. In de slotfase voor rust was Hulleman enkele meters vanaf de cornervlag goed voor de derde thuistreffer van de middag. Via de lat belandde de bal achter de doellijn, 3-0.

Na de thee bleek NSC zich behoorlijk herpakt te hebben en lieten de mannen van trainer Jürgen Schefczyk al snel zien nog geloof te hebben in een gunstige uitslag. Dat geloof werd op felle wijze uitgedragen met fraaie tempovolle combinaties. De thuisploeg was een fase behoorlijk van slag na de tegentreffer van Gerrit Bartels, 3-1. Ook 4 minuten later met nog een halfuur op de klok kreeg ODIN’59 een deceptie te verwerken bij de 2e tegentreffer. Daarbij was het mooiste Nijkerkse offensief van de wedstrijd te bewonderen. Een prachtige vloeiende combinatie over 5 schijven werd door Rinke Rozema knap verzilverd, 3-2.

Een aardige kans voor Eelke de Graaf, op prima aangeven van de ingevallen Jordi Tiktak, had de wedstrijd op slot moeten gooien, maar de spits bleek dit duel wederom niet trefzeker. Daardoor leek de gelijkmaker een kwestie van tijd. Invaller Giancarlo Muntslag, net enkele minuten binnen de lijnen, zorgde voor de Nijkerkse beloning. De 21 jarige Muntslag zag zijn inzet achter Van Dijk belandden. Daarmee was de gelijkmaker een feit, 3-3. De ploeg van Plug had echter nog een ruime slotfase voor de boeg om de winnende treffer te produceren. Maar grote kansen voor De Graaf (fraaie kopbal net over de lat getikt door Ter Mate) en voor Milo Cremers (kopbal wordt van de lijn door Rozema met een snoekduik weggekopt) troffen geen doel. In de slotseconde van de wedstrijd schampte De Graaf met het hoofd een voorzet van Erik Homan, terwijl Cremers 3 meter verderop al klaar stond om eveneens met het hoofd de trekker over te halen voor ‘de winnende’. Cremers zag de allerlaatse kans echter in rook opgaan. ODIN’59 profiteerde deze speelronde van het zure verlies van Huizen op VVA’71 en stootte met het ene punt van vandaag toch de koploper van de troon en gaat weer aan de leiding van de hoofdklasse A.

Basiself ODIN’59: B. van Dijk, Tol, Scheffer, Cremers, El Amrani, Koops, De Graaf, Seijs, Dikker, Hulleman, Ait Hassain.

Basiself NSC Nijkerk: Ter Mate, De Graaf, Van Oorspronk, Vaes, Beukers, De Winter, Bartels, Rozema, Knikker, De Ridder, Kemp.