ODIN ’59 wint Evert Folkertstoernooi 2015 na het beter nemen van strafschoppen in de finale

DEM 1 (zon)

3 - 3

6'
Ron Scheffer (schot)
Erik Lensen (penalty)
13'
Rik Stals (intikker)
42'
Joey Schoo (schot)
54'
56'
Jim Hulleman (vrije trap)
71'
Assist: Jim Hulleman
91'
92'
Ron Scheffer (penalty)
94'
Jim Hulleman (penalty)
Joey Schoo (penalty)
95'
96'
Eelke de Graaf (penalty)
Timo Wolters (penalty)
97'
98'
Margel Muzo (penalty)

16 augustus 2015 14:00

Miquel Tjong-A-Hung

Het was lang onduidelijk wie uiteindelijk met de wisselbeker naar huis zou gaan in een zinderende finale van ODIN’59 en DEM op deze zondagmiddag 16 augustus op Sportpark Adrichem te Beverwijk. De toeschouwers kregen deze zondagmiddag attractief voetbal voorgeschoteld met veel inzet en een aantal mooie doelpunten. Nadat een 3-3 eindstand was bereikt in de reguliere wedstrijdtijd toonde ODIN’59 zich de koebloedigste in het nemen van strafschoppen en nam de wisseltrofee en eindoverwinning daardoor mee naar Heemskerk.

ODIN’59 kwam goed uit de startblokken in deze toernooifinale met goed combinatiespel en op het juiste moment inspelen van de diepe spitsen. Dit resulteerde al in de 6e minuut in een voorsprong na goed aangeven van achteruit door Milo Cremers en een mooi diagonaal afstandschot van captain Ron Scheffer: 1-0. In plaats van dat de ploeg uit Heemskerk deze voorsprong vasthield of uitbouwde, kon DEM tot de zestienmeter voor het ODIN-doel komen en na een overtreding van Tim Koops op de hoek van het strafschopgebied floot scheidsrechter Tjong-A-Hung voor een strafschop. Ondanks dat ODIN keeper Barry van Dijk in de goede hoek dook, schoot Erik Lensen de penalty hard in de linker benedenhoek: 1-1.

De weer van griep herstelde ODIN rechtsbuiten Erik Homan werd regelmatig diep gestuurd en een op het oog mooie voorzet viel pardoes op de lat boven DEM-keeper Mike van Vliet. In de 42e minuut kwam DEM op voorsprong. Een foutieve ODIN-pass werd door DEM onderschept en, aangezien de organisatie bij ODIN59 achterin weg was, liet DEM-speler Rik Stals zich deze kans niet ontgaan en scoorde gemakkelijk de 1-2. Met deze stand gingen beide ploegen aan de thee.

Meteen na rust zette ODIN’59 druk. Dit resulteerde in een kopkans van Tim Koops voor het DEMdoel maar keeper Van Vliet pareerde goed. De daaropvolgende corner van Erik Homan resulteerde in een kopbal van Milo Cremers op de paal. Er volgde nog een aantal schietkansen van de hardwerkende Hulleman en De Graaf. Een vrije trap van DEM zette echter uiteindelijk Joey Schoo vrij voor keeper van Dijk en deze scoorde beheerst de 1-3 in de 54e minuut. Kort daarop (56e minuut) scoorde Jim Hulleman echter de 2-3 met een mooi gekrulde vrije trap. Even later ging een volgende vrije trap van laatstgenoemde rakelings langs. In de 60e minuut gooide ODIN’59-trainer Plug alles op de aanval en posteerde Cremers naast De Graaf in de spits.

In de 71e minuut werd de stand uiteindelijk gelijk getrokken door een wonderschone voorzet van Hulleman die beheerst door Eelke de Graaf werd ingekopt: 3-3. In de eindfase van deze tot het einde spannende wedstrijd werd, ondanks enkele kansen aan beide kanten, niet meer gescoord. In de daaropvolgende penaltyreeks was ODIN59 het meest effectief en gelukkig en boekte de 2e toernooizege in deze voorbereiding.

Eerder deze zondag kwam ODIN’59 2 uit tegen De Kennemers 2. ODIN 2 won deze oefenpot met 0-3.

Komende zaterdag 22 augustus 2015 wacht de derby ADO’20 1 - ODIN'59 1 (beker). Aanvang: 17.00 uur. Locatie: Sportpark De Vlotter.

Basiself ODIN’59: Barry van Dijk (K), Jordi Tiktak, Tim Koops, Milo Cremers, Kenneth Hulshof, Bilal El Amrani, Ron Scheffer (C),  Jim Hulleman, Eric Homan, Eelke de Graaf, Stefan Seijs.

Basiself DEM: Mike van Vliet (K), Erik Klijn, Joey de Kruif, Erik Lensen, Ruud Nooij, Timo Wolters, Roel Pitstra, Tim Vonk, Frits Kramer, Rik Stals (C), Leroy de Graaff.