66'
Assist: Jim Hulleman

16 januari 2016 17:00

Tjong-A-Hung

Op basis van de 2e helft tegen zondaghoofdklasser HFC EDO lijkt ODIN’59 klaar voor de 2e competitiehelft van de hoofdklasse A. In zware weersomstandigheden werd weliswaar slechts een 2-2 remise afgedwongen, maar de ploeg van trainer Richard Plug had gezien het spelbeeld van het tweede bedrijf met een behoorlijke zege van het veld moeten stappen. Eelke de Graaf en Milo Cremers waren de Heemskerkse doelpuntenmakers. Aan EDO zijde was Arno Dijkstra 2x trefzeker.

ODIN’59 begon in hoog tempo aan het duel en was in de openingsfase met een kopkans van Eelke de Graaf dichtbij de eerste treffer. Die viel slechts een minuut later aan de andere kant via de van United/DAVO overgekomen Arno Dijkstra, 0-1. Toch was het De graaf die even later voor de gelijkmaker zorgde op fraai aangeven van Jim Hulleman, 1-1. ODIN’59 maakte het spel, maar de Heemskerkse aanvalskunsten smoorden veelal binnen de zestien waardoor de voorsprong uitbleef.  Linksback Toine Merk werkte hard, ook in aanvallend opzicht, maar was na een klein halfuur niet bij machte om de bal in de ploeg te houden. De snelle Ron Rozenhart profiteerde daarvan en wist met een prima voorzet Dijkstra in stelling te brengen die de 2e Haarlemse treffer in de touwen schoot, 1-2. De ploeg van Plug mocht even later nog van geluk spreken dat de achterstand niet verder opliep toen alweer Dijkstra (schot over) en daarna Rozenhart (stuit op Van Dijk) niet tot scoren kwamen.

Na rust ging ODIN’59 over tot de orde van de dag en toonde haar ware potentieel. De Heemskerkse aanvalsdriften waren zeer overtuigend en het was voor de tweede maal wachten op de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk met nog een kleine 25 minuten op de klok. Jim Hulleman wist van ver het hoofd te vinden van Milo Cremers, die zich de kans op een treffer niet liet ontnemen, 2-2. Een dikke 10 minuten daarvoor had Merk zich al kunnen onderscheiden door van ver stiekem de ingevallen keeper Barry van den Brink te passeren. De equipe van Plug maakte ook de resterende tijd de dienst uit tot in het slot van de wedstrijd en de Haarlemmers mochten van geluk spreken dat de stand in evenwicht bleef ondanks kansen van De Graaf en de ingevallen Margel Muzo.

Basiself ODIN’59: B. van Dijk,  Scheffer, Cremers, El Amrani, De Graaf, Seijs, Dikker, Hulleman, Homan, Tiktak, Merk.