Lars Boekel (afstandschot)

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

27 augustus 2016 14:30

Karremans, R.H.

In een legendarische uitwedstrijd heeft het eerste van ODIN’59 in Scheveningen de club met dezelfde naam met een verdiende 1-5 nederlaag terechtgewezen vooral door een fabuleuze tweede helft met mooi voetbal en prachtige doelpunten van de Geelblauwen. ODIN’59 bleef hierdoor in de competitie ongeslagen en klom naar de bovenste plaats op de ranglijst met zeven punten uit drie wedstrijden en een beter doelgemiddelde. Scheveningen dat tot deze wedstrijd ook nog ongeslagen en zonder puntverlies was, zakte naar een zevende plek op de ranglijst van de Derde Divisie. Komende zaterdag wacht ODIN’59 de thuiswedstrijd tegen de IJsselmeervogels.

Op een mooie zaterdagmiddag in Scheveningen begon ODIN’59 aftastend aan deze wedstrijd. In het begin al bouwde Scheveningen goed op maar Rensy Barradas drukte te zwak af om ODINkeeper van Dijk te verrassen. In de 6e minuut herhaalde zich dit met een kans van Scheveninger Marvin Nieuwlaat die de bal in de rebound had kunnen binnenschuiven maar hij schoot gelukkig voor de Noordhollanders voorlangs. ODIN’59 kwam onder druk en Scheveningen kopte op de lat boven Barry van Dijk. Na een mooie aanval van ODIN in de 11e minuut ontstond er echter uit het niets een treffer voor de Heemskerkers. Via een voorzet van linksback Milo Cremers op spits Eelke de Graaf kopte deze zeer behendig door op middenvelder Jim Hulleman die fabuleus en getimed met een volley de bal in de rechterbovenhoek naast de Scheveningse goalie Jesper Leerdam joeg: 0-1. Scheveningen speelde tot dat moment beter maar ODIN’59 stond voor. ODIN’59 consolideerde deze voorsprong echter niet lang. Na balverlies van ODIN’59 wisten de “ Schollekoppen” snel de stand gelijk te trekken. Na een vrije trap wist aanvoerder en verdediger Michael Ros keeper van Dijk koppend te verschalken: 1-1. Scheveningen werd hierna gevaarlijker. In de 26e minuut wist echter linksbuiten Cerilio Cijntje zichzelf (en zijn team) niet te belonen door een mooie solo scorend af te ronden. Vlak daarna liet ODINkeeper van Dijk zien dat hij heel goed de wedstrijd meelas: een schot van Rensy Barradas werd attent door hem overgetikt. Keeper van Dijk was sowieso goed bij de les. Tot 3 keer toe ranselde hij schoten van de Groenwit-zwarten (schot van onder andere weer Rensy Baradas) uit zijn doel. De concentratie werd minder in het veld bij ODIN’59 en de ploeg mocht van geluk spreken dat de stand gelijk bleef tot de thee. Na rust wisselde trainer Plug de tot dan toe te onzichtbare ODINrechtsbuiten Nigel Hardenberg voor Jerrol van Eeckhout. De ODINtrainer vond dat er meer druk gezet moest worden op de linksback van Scheveningen, vandaar de wisseling na rust van de positie van Denzel Meijer van centrale verdediger naar de rechtsbuitenpositie. Van Eeckhout viel in op de linksback positie. De daarvoor gelegenheidslinksback Milo Cremers ging centraal achterin spelen samen met Ron Scheffer en dat gaf meer power in de as van het ODIN’59-team.

ODIN’59 begon goed en in de 52e minuut resulteerde dit in een mooie combinatie van Jeffrey Klijbroek en Denzel Meijer waarna de laatste mooi in de lange hoek de 1-2 scoorde. Er brak toen iets bij de gastheren. Niet lang na de 1-2 was er een prachtige aanval van achteruit bij ODIN met een gigantische mogelijkheid de wedstrijd op slot te gooien maar Cijntje en Klijbroek lieten de kans(en) liggen. Inmiddels was bij ODIN Stefan Seijs in de wedstrijd gekomen voor Cerilio Cijntje en dat zorgde voor gevaar. De Heemskerkse promovendus kwam in een man meer situatie doordat in 70e minuut Ruben Koorndijk (Scheveningen) rood kreeg vanwege een overtreding op linksbuiten Stefan Seijs.

Scheveningen trok zich daarna ver terug en ODIN’59 begon het spel te domineren. In de 75e minuut resulteerde dat in een prachtige kopgoal van een sterk in deze competitie teruggekomen Stefan Seijs na een afgemeten voorzet van rechtsback Lars Boekel: 1-3.

Het was vanaf dat moment uitsluitend ODIN’59 wat de klok sloeg en in de 76e minuut werd het 1-4. Dat was een doelpunt dat op het conto kwam van Jeffrey Klijbroek, na mooi voorbereidend werk van Stefan Seijs.

Het werd stil bij het thuislegioen. Met nog bijna een kwartier te spelen tikte ODIN'59, oppermachtig de wedstrijd rustig uit. In de 89e minuut werd het vervolgens zelfs nog 1-5. Na voorbereidend werk van Denzel Meijer nam Lars Boekel de bal prachtig aan, waarna hij met een mooi afstandschot de 1-5 tegen het net schoot. ODIN’59 combineerde er lustig op los en had het voordeel van de man meer situatie. Scheidrechter Karremans liet geen seconde meer naspelen met dit subtropische weer en blies precies na 90 minuten voor het laatste fluitsignaal.

Eindstand: 1-5. Een fantastisch resultaat voor de Geelblauwen.

ODIN'59 heeft na drie competitiewedstrijden zeven punten en staat daarmee bovenaan in de 3e Divisie.

Komende zaterdag 3-9 wacht de topper ODIN’59-IJsselmeervogels.

Locatie: Sportpark Assumburg

Aanvang: 14.30 u.