Daan Ibrahim

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

19 november 2016 15:00

Karremans, R.H.

Onder redelijke omstandigheden was ODIN’59 deze middag nog niet bij machte het tij te keren om te kunnen ontsnappen uit de neerwaartse spiraal van de laatste serie wedstrijden. De sleutel tot de ommekeer weigerde boven water te komen op het fraaie maar sfeerloze complex van Almere City FC. Alhoewel de mogelijkheden tot een zege niet ondenkbaar leken trokken de Heemskerkers na een matig boeiende wedstrijd aan het kortste eind. In Almere werd het 3-2 voor de thuisploeg.

Slechts 4 punten verschil scheidde de nummer 8, ODIN’59, van de nummer 16, Harkemase Boys. Daaronder bivakkeerde Jong Almere City nog, op de 17e plek met slechts 10 punten uit 13 wedstrijden. Voor ODIN’59 was ’t daarom zaak om de draad weer op te pikken in het duel met de jongelingen van Almere City. De ploeg van trainer Richard Plug heeft na een uitstekende competitiestart, daarna in de laatste 6 wedstrijden, 17 punten laten liggen. Alleen tegen Harkemase Boys werd een puntje in huis gehouden na een 3-3 remise op 5 november. Het treffen met een ploeg uit de kelder van de Derde Divisie leek een mooie mogelijkheid op een overwinning. Die voorbarige conclusie kon echter al gauw in de prullenbak, want Jong Almere City bleek geen gewillige Heemskerkse prooi en streek het volledige trio aan punten op.

In de openingsfase waren de kansen voor Jong Almere City waarbij Silvester van der Water een groot aandeel had. Zijn pogingen en even later die van Jean-Willy Mapinga, strandden echter nog op Barry van Dijk. De Heemskerkse goalie stond slechts een 2-tal hoekschoppen toe. In de 12e  minuut was een fraaie inzet van ver via Jasper Waalkens wel goed voor de openingstreffer, 1-0. Met het hoofd had Eelke de Graaf de gelijkmaker in gedachte, maar hij kopte de uitstekende voorzet van Nigel Hardenberg enkele decimeters over de lat bij keeper Roy Pistoor.

Aan de 2-0 via Van der Water ging een luid appèl voor hands vooraf. Scheidsrechter Karremans ontweek de geluiden vanuit de ODIN’59 defensie echter resoluut en wees onbewogen naar de middenstip, 2-0. Ondanks de achterstand kreeg de equipe van Plug, na het eerste kwartier, meer grip op de wedstrijd, want Ron Scheffer, Jim Hulleman en een keiharde inzet van Hardenberg waren rijp voor de aansluitingstreffer. Katachtig keeperswerk van Pistoor leek dat in eerste instantie te voorkomen. Een dikke tien minuten voor rust viel de aansluiting dan wel uit een corner van Ron Scheffer waarbij Milo Cremers de bal met het hoofd panklaar neerlegde voor De Graaf die de bal eenvoudig kon binnentikken, 2-1. Voor rust had De Graaf zelfs de gelijkmaker kunnen verzorgen op aangeven van Hulleman. De Graaf mikte echter te hoog.

De offensieve drang van ODIN’59 resulteerde ook na rust in grote kansen op de tweede Heemskerkse treffer. Eerst had De Graaf niet het geluk aan zijn zijde toen de bal via onderkant lat weer het veld in stuiterde en even later werd de uitstekende poging van Jeffrey Klijbroek ook niet verzilverd, want wederom bleek Pistoor een sta in de weg. De voet van Hulleman was daarna wel op fraaie wijze goed voor de gelijkmaker. Na voorbereidend werk van wederom Ron Scheffer krulde Hulleman van ver de bal in de verre hoek achter de Almere goalie, 2-2. ODIN’59 leek zelfs op jacht te gaan naar de volledige winst. De 20 jarige Mapinga gooide echter roet in het eten. Met nog een klein half uur op de klok liet de aanvaller van de thuisploeg Van Dijk voor de derde maal de bal uit het net rapen, 3-2. Enkele kansen over en weer veranderden niets meer aan de stand alhoewel De Graaf met een harde inzet in de slotfase van het duel, recht had op een puntendeling.

Opstelling ODIN’59: Barry van Dijk (K), Denzel Meijer, Ron Scheffer (@) (70. Jurjen Dikker), Eelke de Graaf, Milo Cremers, Nick Burger (75. Erik Lensen), Jeffrey Klijbroek, Jordi Tiktak, Jim Hulleman, Lars Boekel, Nigel Hardenberg (63. Cerilio Cijntje)

Opstelling Jong Almere City FC: Roy Pistoor (K), Silvester van der Water, Dylan Lanser, Khalid Tadmine
(89. Daan Ibrahim),  Tom Noordhoff (@), Maarten Davids, Jasper Waalkens, Rafael Boer, Danny van Haaren (83. Nigel Olvira), Nicky van Hilten, Jean Willy Mapinga (66. Emre Ball).