Achille Vaarnold

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

4 maart 2017 14:30

Smit, N.B.

In een enerverende confrontatie met Jong Almere City FC wist ODIN’59 uitstekend op de been te blijven. De ploeg van trainer Richard Plug dicteerde zelfs bij vlagen de wedstrijd en verzamelde 3 dikverdiende punten op de magere stand van de ranglijst. Ondanks de volle winst bivakkeren de Heemskerkers nog wel op de vijftiende plek omdat ook Ons Boso Sneek, de nummer 14, en DVS Ermelo’33, de nummer 13, het volledige trio aan punten pakten. ODIN’59 won in eigen huis met 3-2.

Het was puzzelen voor trainer Richard Plug en assistent Rick Schotvanger. De technische staf had namelijk niet de beschikking over Jim Hulleman (laatste schorsing), Jordi Tiktak (enkelblessure) en de geblesseerde Nigel Hardenberg. Ook de liesblessure van de in de basis gestartte Tim Koops gooide al na een dikke 10 minuten roet in het eten bij de thuisploeg. Desondanks had ODIN’59 voldoende capaciteit in huis om Jong Almere City ’t leven zuur te maken. De Heemskerkers revancheerden zich daarmee voor het 3-2 verlies in Almere op 19 november 2016.

In de ploeg van trainer René Koster waren Faris Hammouti, Mike Grim (K), Abdel Metalsi en Shaquill Sno wijzigingen in vergelijking met de basis op 19 november. Jean-Willy Mapinga, de 20 jarige matchwinnaar van de wedstrijd in Almere, zat op de bank bij de bezoekers en mocht deze middag niet invallen. Wellicht een voordeel voor de ploeg van Plug. ODIN’59 liet deze wedstrijd wederom zien over een behoorlijke dosis strijdlust te beschikken. Die strijdlust compenseerde een licht gebrek aan technisch vermogen en handelingssnelheid in vergelijking met de jongelingen van de bezoekers uit Flevoland. Een slim hoogstandje van de ingevallen Erik Lensen bleek een dikke 20 minuten voor tijd uiteindelijk goed voor de winnende treffer.

De eerste helft beschikte Almere City over een licht veldoverwicht, alhoewel ODIN’59 voortvarend en dreigend startte, vooral in de persoon van Jeffrey Klijbroek. De middenvelder schoot in de openingsfase voorlangs na een prima combinatie met Jerrold van den Eeckhout. Ook even later was Klijbroek van ver behoorlijk dreigend, maar niet trefzeker. Het jonge team van trainer Koster bekroonde in de 35e minuut het veldoverwicht met een treffer via Khalid Tadmine, op fraai aangeven van Silvester van der Water, 0-1. Lang kon Jong Almere City niet genieten van de voorsprong want Eelke de Graaf wist de gelijkmaker binnen te koppen op prima aangeven van Klijbroek, 1-1. Beide ploegen hadden daarna de mogelijkheid om de rust in te gaan met een voorsprong, maar aanvoerder Tom Noordhoff (Almere City) en Denzel Meijer waren in kansrijke positie niet trefzeker. Ook de later geblesseerd uitgevallen Jurjen Dikker kwam vlak voor het doelgebied van de opponent niet tot een strakke inzet.

Vlak na de thee bepaalde een hele fraaie Heemskerkse hoekschop de stand op 2-1. Na balcontacten van Denzel Meijer en Lars Boekel belandde de bal bij Milo Cremers die de rust bewaarde en het ronde speeltuig op fraaie wijze koel en zakelijk langs doelman Mike Grim lobte. Met nog een half uur op de klok ging Nick Burger in de fout bij het verdedigen van de ingevallen Daan Ibrahim binnen het strafschopgebied. Dat betekende de gelijkmaker vanaf 11 meter via Jasper Waalkens, 2-2. ODIN´59 kwam met nog een dikke 20 minuten op de klok wederom op voorsprong na een fraaie actie van Lars Boekel. Boekel wist 4 man van de bezoekers achter zich te laten om Erik Lensen uitstekend te bedienen. Lensen passeerde op net zo´n fraaie wijze keeper Grim door de bal achter het standbeen langs tegen het net te rollen, 3-2. ODIN´59 gaf daarmee een uitstekend thuisoptreden de nodige glans en de verdiende overwinning. In blessuretijd moest Barry van Dijk evenwel nog alle zeilen bijzetten om de inzet van Daan Ibrahim te kunnen pareren. Milo Cremers werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

Basis ODIN’59Van Dijk (K), Meijer, Scheffer, Cremers, De Graaf, Klijbroek, Van den Eeckhout, Boekel, Dikker, Burger, Koops

Basis Jong Almere City FC: Hammouti, Van der Water, Lanser, Tadmine, Grim (K), Noordhoff, Metalsi, Davids, Waalkens, Sno, Van Haaren.