Milo Cremers (kopbal)

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

25 maart 2017 14:30

Bruijn, M.A. de

ODIN’59 heeft in een verlaten Kras stadion in Volendam ook haar tweede competitiewedstrijd van dit seizoen tegen Jong FC Volendam teleurstellend verloren, nu met 4-3 (rust: 1-0). ODIN kwam al vroeg in de wedstrijd (4e minuut) op achterstand door een afstraffing achterin van Gerry Vlak. Het Noord-Hollandse trefffen in het vissersdorp werd pas laat een wedstrijd. Nadat de Geelblauwen met 3-0 achterstonden, kwam er meer bevlogenheid in hun spel.

De wedstrijd leek na de 3-0 achterstand gespeeld maar na de aansluitingstreffer van Milo Cremers, de 3-1 in de 79e minuut en zelfs na de 4-1, een prachtige goal van Volendammer Dennis van der Heijden, kwam ODIN’59 sterk terug en maakte Lars Boekel de 4-2 en Milo Cremers de 4-3. Er zat in de slotfase zelfs nog een 4-4 gelijkspel in, maar toen scheidsrechter De Bruijn uit Nootdorp na heel weinig bijgetelde blessuretijd affloot, bleef een sensatie net uit en kon Jong Volendam de 3 punten thuis houden.

Scoreverloop: 4. Gerry Vlak 1-0, 70. Jordy Hilterman, 74. Dennis van der Heijden, 79. Milo Cremers 3-1, 83. Dennis van der Heijden 4-2, 88. Lars Boekel 4-2, 90+2 Milo Cremers 4-3

Volendam/25 maart 2017
Veel afwezige spelers
Door de schorsing van ODIN-spits Eelke de Graaf (vooralsnog 6 wedstrijden geschorst en in hoger beroep gegaan) had trainer Richard Plug, Denzel Meijer in de spits geposteerd. Verder waren nog bij ODIN'59 afwezig/geblesseerd: Jordi Tiktak (enkel), Jurjen Dikker (enkel), Nigel Hardenberg (hamstring), Ron Scheffer (knie) en Mart Willemse (hamstring).

Begin wedstrijd
ODIN-verdediger Erik Lensen kreeg in de eerste minuut van de wedstrijd al een kleine mogelijkheid om de score te openen, maar een voorzet van Denzel Meijer leek net iets achter de mee opgestoomde Erik Lensen te vallen waardoor deze niet tegen de bal kon aanlopen. Een vroege openingstreffer viel nu aan de andere kant. Nadat Volendam van achteruit  door de as kon opbouwen ontstond er een steekbal vanaf de middenlijn die de weer achterin teruggekeerde Erik Lensen op het verkeerde been zette. Vervolgens kon bal door Volendam voorgezet worden en in plaats dat de verder goedspelende Jerrold van den Eeckhout resoluut de bal achterin wegwerkte kwam het projectiel voor de voeten van de vandaag jarige wijdbroek Gerry Vlak te liggen die erg graag dit kadootje uitpakte: 1-0.

Gelijkopgaand
Toch was de wedstrijd de eerste 20 minuten gelijkopgaand en Thom de Vries kon bijna gebruik maken van een fout van Volendam-keeper Jordi van Stappershoef. Even later een lob van Jeffrey Klijbroek die nog mooier was geweest als hij het lege doel had getroffen. ODIN kreeg in deze fase van de wedstrijd kansen op de gelijkmaker, maar in de 19e minuut kon spits Van der Heijden bijna de voorsprong koppend verdubbelen. Na een half uur een echte goede aanval van ODIN’59 via Erik Lensen, Thom de Vries en Denzel Meijer, maar laastsgenoemde had zijn vizier onvoldoende op scherp staan en de bal ging hoog over. Ook Nick Burger probeerde het met een afstandschot uit de 2e lijn maar hij raakte de bal niet goed genoeg. Jammer. Verder dan een onbegrijpelijk ontsierend doorgaan op de man (Lars Boekel) van Oranjehemd Jordi Hilterman kwam Volendam niet en terwijl Lars Boekel kermend op de grond lag sprak scheidsrechter De Bruijn Volendammer Hilterman vermanend toe maar hield verrassend een kaart op zak. Ook nadat een minuut later Rodney Smorenberg een wilde overtreding maakte, bleef dit zonder sanctie. Volendam mocht net even wat meer van de scheids en dat is lastig als je dan als bezoekende club achterstaat. Toch moest ODIN het bij zichzelf zoeken. De opbouw van Volendam werd te weinig verstoord, er werd te vaak balverlies geleden door ODIN en het zorgvuldig combineren van de Heemskerkers liep niet goed genoeg om meer kansen te creëren.

Rust
Na deze eerste helft werd duidelijk dat ODIN zeker hier niet hoefde te verliezen maar dan wel dus meer kansen zou moeten creëren (en vervolgens benutten). Scheidsrechter De Bruijn floot een wedstrijd zonder kaarten en beperkte zich tot het vermanen van Volendamspelers voor overtredingen. Zo ook Kaj Tejan die na een elleboog in een duel met Lars Boekel tegen de scheids zei dat hij verblind werd door de zon. Ja zo ken ik er nog wel een. Na rust meteen een goede kans van Volendam maar Jordy Hilterman miste.

Mogelijkheden
Ook ODIN maakte bijna 1-1 na een goed genomen corner van de steeds beter draaiende Jim Hulleman. Na rust leek een betere fase aan te breken voor ODIN’59 maar het schot van Klijbroek ging naast na een goede voorzet van Jerrold van den Eeckhout. Vlak daarna zwijnde Volendam doordat een afstandschot van Jeffrey Klijbroek op de paal ketste. Na 66 minuten in de wedstrijd paste trainer Plug een wissel toe: Stefan Seijs voor Erik Lensen. Denzel Meijer ging achterin spelen en verdediger Milo Cremers verhuisde naar de spits. Vlak na deze wissel werd achterin teveel ruimte weggegeven en dat resulteerde in de 2-0 via Jordy Hilterman, na voorbereidend werk van Rodney Smorenberg. Niet lang daarna leek de genadeklap uitgedeeld te worden. In een duel verloor Lars Boekel van de op dat moment fysiek sterke en opkomende linksback Kaj Tejan, die zorgvuldig voorzette op Dennis van der Heijden die uiteindelijk behendig afrondde: 3-0.

Slotakkoord
ODIN kwam terug en na een aanval van Klijbroek-Boekel met een perfecte voorzet van laatstgenoemde, schoot Milo Cremers hard en fraai de 3-1 tegen de touwen. ODIN’59 geloofde er nog in. Linksback Kaj Tejan deed hierna snel nog een poging om de bal over het dak van de hoofdtribune te krijgen. Was Volendam dan zo snel uit balans te krijgen? Er kwam een slotoffensief van ODIN mede door het harde werken van de ingevallen Stefan Seijs, maar achterin werd er door de Heemskerkers vaker te onzeker ingegrepen en opgebouwd. In de 83e minuut ontstond er weer een sprankje hoop bij de Heemskerkse supporters. Een voorzet van de inmiddels ingevallen Jeffrey Tol (geen Volendammer) werd rakelings overgekopt door Milo Cremers. Door een prachtige goal in 84e minuut leek Volendam aan alle Heemskerkse illusies een eind te maken: na een afvallende bal maakte Volendamspits Dennis van der Heijden met een prachtig diagonaal afstandschot de 4-1 en liet de eveneens vandaag jarige ODINsluitpost Barry van Dijk teleurgesteld achter. ODIN’59 kwam echter nog opzetten en in de 88e minuut scoorde Lars Boekel de 4-2 na een mooie voorzet van Jerrold van den Eeckhout. Even later weer een mooie aanval van de Geelhemden en na weer een mooie voorzet van de mee opgestoomde Lars Boekel scoorde Milo Cremers wederom fraai met een kopbal de 4-3. Het werd nog spannend en billenknijpen in de slotfase voor de wijdbroeken en de kans op een gelijkspel hing in de lucht. De vraag rees in het kille stadion: waarom kwam de bevlogenheid bij ODIN pas zo laat? ODIN'59 keerde uiteindelijk zonder punten richting Heemskerk terug.

Volgende wedstrijd: ODIN’59-Stedoco op zaterdag 1-4-2017 (geen grap). Aanvang: 14.30 uur.

Arbitrale trio: Scheidsrechter: Dhr. Mike de Bruijn uit Nootdorp. Assistenten: Dhr. de Gier en Been.

Opstelling Jong FC Volendam: Jordi van Stappershoef (K), Daan Klinkenberg, Raoul Essenboom (52. Aaron Eyoma), Nick Zeijlmans, Gijs Smal, (27. Kaj Tejan), Gerry Vlak, Kevin Owusu Asara, Nick Runderkamp @, Dennis van der Heijden, Jordy Hilterman, Rodney Smorenberg.

Opstelling ODIN’59: Barry van Dijk (K), Tim Koops, Milo Cremers @, Thom de Vries (77. Frits Kramer), Lars Boekel, Jeffrey Klijbroek (81. Jeffrey Tol), Nick Burger, Erik Lensen (69. Stefan Seijs), Denzel Meijer, Jerrold van den Eeckhout, Jim Hulleman.