ODIN’59 doet zichzelf tekort in uitwedstrijd tegen UNA en vliegt uit bekertoernooi: 3-2 (rust: 1-0)

UNA 1

3 - 2

Nick van Boomen
31'
Niek van Boekel (penalty)
38'
Mart van Gevel (intikker)
47'
49'
Milo Cremers (kopbal)
Assist: Jim Hulleman
52'
Youri van der Meer
58'
60'
Willem Tieben
Niek van Boekel
69'
Tomas Overhof
Benjamin van Wanrooij
72'
Thom van de Donk
79'
Jeffrey Klijbroek (afstandschot)
Rob van Boekel
90'

Mannen, 1, kwalificatieronde 2 BV

24 augustus 2016 19:30

M.J. Nagtegaal

Het eerste van ODIN’59 heeft zich niet kunnen plaatsen voor de volgende ronde van kwalificatie van de KNVB beker. Door een 3-2 nederlaag tegen Tweede Divisionist UNA in Zeelst (Veldhoven/Noord Brabant) werden de Heemskerkers uit de beker geknikkerd op een zwoele voetbalzomeravond in het Brabantse Land. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd was het billenknijpen voor de Brabanders maar zij plaatsten zich wel voor de volgende ronde in de KNVB beker in plaats van de Noordhollanders, die meer hadden verdiend.

Heel erg jammer was dat ODIN’59 zich geen vervolg gunde om een ronde in deze KNVB beker verder te komen en mogelijk een grote profclub of tegenstander van naam te treffen. Zonder aan deze wedstrijd te beginnen met Barry van Dijk, Ron Scheffer, Lars Boekel, Nick Burger, Tim Koops (ziek afgemeld), Jordi Tiktak en met Klijbroek, Seijs en Hardenberg op de bank begon ODIN’59 met ongeveer voor de helft een ander elftal dan afgelopen zaterdag (4-1 overwinning in competitie op De Rijnvogels).

Na 20 minuten moest trainer Plug al wisselen: de op de linkerflank opererende Thom de Vries viel geblesseerd uit met een hamstringblessure en werd vervangen door Nigel Hardenberg. Voor rust ontstonden diverse kansen voor ODIN’59 voor het doel van UNA-keeper Stoskovic maar schoten en kopballen misten de nodige stootkracht om de UNA goalie te verschalken. Daarnaast liet de ODIN achterhoede teveel steken vallen waardoor ODIN doelman Mike van Vliet aan de bak moest en handen vol werk kreeg aan tegenstoten van UNA. UNA kon te ver tegencounteren en in de omschakeling vanuit hun helft te ver oprukken. Dat resulteerde al in de 3e minuut in een soort dropkick op de lat van UNA aanvaller Mart van de Gevel. Vlak hierna kreeg ODIN’59 een grote kans. Via een verre ingooi van Jim Hulleman kwam de bal bij Jurjen Dikker maar zijn kopbal miste de nodige kracht om keeper Petar Stoskovic te verschalken. Ook waren er kopkansjes voor Eelke de Graaf en middenvelder Eric Lenssen. ODIN’59 miste de rust om op de helft van de tegenstander te domineren en er was vooral balverlies op de flanken van de Heemskerkers (links: Cijntje/rechts: Hardenberg).

Een zeer mooie kans kreeg spits Eelke de Graaf maar hij koos de verkeerde, korte hoek. Dat had de 0-1 moeten zijn. De verder goed leidende scheidrechter Nagtegaal gaf in de 38e minuut wel heel gemakkelijk een strafschop aan UNA. Via een dieptepass kwam Milo Cremers in een duel in het strafschopgebied waar de scheidrechter een strafschop in zag met ook nog een (gele) kaart voor de lange ODIN’59 verdediger. De strafschop werd overigens feilloos ingeschoten door UNA-aanvoerder Niek van Boekel: 1-0. Speel je een hele tijd redelijk goed en dan zo’n presentje. In de 42e minuut was er nog een grote kans voor UNA van Chefrino Eind die tot genoegen van ODINkeeper Mike van Vliet voorlangs schoot.

Na de thee startte ODIN’59 met dezelfde basiself. Het kreeg al 1 minuut na rust te maken met een volgend tegendoelpunt. Door persoonlijke fouten achterin van de Heemskerkers waardoor UNA voorwaartsen zomaar konden doorlopen, scoorde 1 minuut na rust Mart van Gevel voor UNA al de 2-0 na een voorzet van Rob van Boekel. Vlak daarna ontstond er al een kans voor rechtsbuiten Nigel Hardenberg maar de vanuit zijn gevoel voetballende snelle rechtsbuiten vond UNA doelman Stoskovic op zijn weg. In de 49e minuut was het dan toch raak voor ODIN’59. In een mooie aanval wist middenvelder Jim Hulleman de mee naar voren gekomen Milo Cremers te bereiken en laatstgenoemde wist prachtig binnen te koppen. Dat deed zelfs een met een vroegere irritante DDR-luidspreker en schoolbel uitgeruste UNAsupportster verstommen: 2-1. Het werd weer een wedstrijd.

De 3-1 voor UNA viel evenwel te snel erna. Uit een voorzet van rechts van UNA in de persoon van Benjamin van Wanrooy kopte Mart van Gevel wel heel eenvoudig in de 52e minuut de 3-1 binnen. Dat leek teveel van het goede om nog in te halen. In de 51e minuut wisselde trainer Richard Plug middenvelder Jurjen Dikker voor Jeffrey Klijbroek. Vanaf dat moment kreeg ODIN’59 weer een veldoverwicht en regen zich de kansen voor de Heemskerkers aaneen. ODIN’59 speelde hoofdzakelijk op de helft van de tegenstander. In de 79e minuut was het dan raak. Met een magistraal afstandschot schoot Jeffrey Klijbroek onhoudbaar voor keeper Stoskovic vanaf zo’n 35 meter de bal in de rechterbovenhoek. Een prachtig doelpunt! De spanning in de wedstrijd was weer helemaal terug. Het kwam tot een weliswaar laat ingezette alles of niets situatie van ODIN’59 maar het resulteerde in grote kansen. Onder andere spatte in de 88e minuut een ander mooi afstandschot van Jeffrey Klijbroek uiteen op de lat. Uit een laatste afgedwongen corner van de wedstrijd van ODIN’59  kreeg Milo Cremers nog de kans op een gelijkspel en verlenging op deze zomerse ontmoeting. De bal (intikker) ging echter net naast na een corner van Jim Hulleman, waarna scheidsrechter Nagtegaal het welletjes vond en voor het laatst deze wedstrijd op zijn fluit blies.

In een duel dat eigenlijk geen verliezer verdiende ging UNA er met de overwinning vandoor. Einde bekertoernooi voor ODIN, maar komende zaterdag 27 augustus wacht weer een nieuwe competitiewedstrijd. Namelijk: Scheveningen-ODIN’59. Aanvang: 14.30 uur. Tot dan.

Basiself  UNA: Stoskovic (K), Huijben, Scheerlinck, Tielemans, van Wanrooij, N. van Boekel@, van der Meer, van den Boomen, R.van Boekel, Eind, van de Gevel

Basiself ODIN’59Van Vliet (K), Tol, Cremers@, van den Eeckhout, Dikker (53.Klijbroek), De Graaf, De Vries (20. Hardenberg), Cijntje (65. Seijs), Lensen, Meijer & Hulleman.