87'
Margel Muzo (schot)

8 november 2016 20:00

Matthew Walker

Castricum-8 november 2016- In een zinvolle oefenpot heeft ODIN’59 gemakkelijk afstand kunnen nemen van zaterdag derdeklasser FC Castricum. Met de rust stond het 0-3. Het team van trainer Arvid Smit kon het de Geelblauwen uit Heemskerk deze avond niet echt moeilijk maken. Onder leiding van de ODINcoaches Peter van der Slikke en Rick Schotvanger bouwden de bezoekers de score geleidelijk op en werd deze na rust met 3 extra treffers opgevoerd tot een uiteindelijke eindstand van 1-6.

De wedstrijd was van meet af aan eenrichtingsverkeer richting doel van FC Castricum. Het duurde echter nog tot de 14e minuut tot het tot de eerste doorbraak kwam. Met een mooi afstandsschot knalde Stefan Seijs de 0-1 binnen na goed voorbereidend werk van Nigel Hardenberg. In minuut 35 kreeg Castricumspits Elario Zweet een kans voor de gastheren maar hij schoot helemaal vrij voor ODIN’59keeper Melvin Habets in het zijnet.
Na ruim een half uur spelen onstond er opnieuw gevaar voor het doel van de gastheren. Na een goede diagonale voorzet van rechtsback Jeffrey Tol scoorde Jurjen Dikker met een mooie tegendraadse kopbal de 0-2.
ODIN’59 hield in balbezit het baltempo hoog. In de de 44e minuut resulteerde een diagonaal geplaatst schot van Yassine Ibrahimi voorbereid door Niels Jager in de 0-3.
Na de thee leek de wedstrijd minder lijn te hebben en gelijkopgaander te zijn, maar na driekwart speeltijd was het toch weer raak voor de gasten: een pass van weer Jeffrey Tol schoot door op het gladde veld en Stef Halbersma was in de 64e minuut voor het doel van FC Castricum de laatste die de bal aanraakte: 0-4.
Na een foute terugspeelbal van de ODIN’59-achterhoede maakte in de 74e minuut Matthijs Mulder voor de Witblauwen de eretreffer: 1-4.
In de 53e minuut ontstond een van de mooiste aanvallen van de avond uitgevoerd door ODIN’59. Via Jeffrey Tol, kwam Jurjen Dikker tot een voorzet op de na rust ingevallen Regillio de Mees en deze haalde snoeihard uit. De keeper FC Castricum wist de bal echter nog net over te boksen. In minuut 83 scoorde toch Regillio de Mees de 1-5 na goed voorbereidend werk van Nigel Hardenberg. Nog net voor het eindsignaal van scheidsrechter Matthew Walker wist Margel Muzo nog de eindstand op 1-6 te brengen, een uitslag die net zo goed hoger had kunnen uitpakken.

Basiself ODIN’59: Melvin Habets (K), Jeffrey Tol, Bart Boogaard, Erik Lensen, Mathijs Krijgsman, Niels Jager, Bas Nagel, Jurjen Dikker, Nigel Hardenberg, Yassine Ibrahimi & Stefan Seijs

Na rust: Regillio de Mees, Margel Muzo, Jeffrey Hampsink & Stef Halbersma voor Nigel Hardenberg, Stefan Seijs, Niels Jager & Yassine Ibrahimi.