90'

Mannen, 1, 3e divisie A

30 september 2017 14:30

T.R. Winkel

ODIN’59 heeft in Friesland bij Harkemase Boys niet voor 3 punten kunnen zorgen die nodig zijn om uit de kelder van de Derde Divisie te komen. In een wedstrijd met 2 verschillende helften liepen de Geelblauwen voor de rust tegen een 3-0 achterstand aan en leek de wedstrijd beslist. ODIN’59 kwam na de thee echter fantastisch terug en na een prachtige lob van de ingevallen Billy Tavares en een kopgoal van Nigel Hardenberg stond er in de 48e minuut van de wedstrijd een 3-2 stand op het scorebord van Sportpark De Bosk. Toen was Harkemase Boys rijp voor de sloop. Pas laat in de wedstrijd, in de 90e minuut, maakte De Harrekieten aan alle illusies een eind en scoorde Yannick Kaluzi de 4-2.

Het eerste van ODIN’59 heeft in een regenachtig Harkema net zoals vorig seizoen de punten in Friesland moeten laten. Vlak voor de wedstrijd moest verdediger Denzel Meijer verstek laten gaan door een knieblesssure. Na de warming up kwam de ODIN-verdediger nog gebandageerd het veld op om het te proberen maar het mocht niet baten. Ahmed al Mahdi was zijn vervanger en de antciperende trainer Plug schoof middenvelder Jim Hulleman meer terug naar de verdediging door de blessure van Meijer.

ODIN’59 bezorgde zichzelf een matige opmaat door teveel achteruit te spelen en niet vooruit te denken. Een afstandschot in de 4e minuut van Henny Bouius liet de Heemskerkers al achter de feiten aanlopen. 7 Minuten later werd het door wederom een afstandschot dat niet tijdig werd geblokt 2-0 en nu was het Jesse Renken die Barry van Dijk liet vissen. In de 25e minuut deed ODIN wat terug met een schot van Klijbroek dat rakelings naast ging. Ver in de eerste helft verzuimde ODIN weer op het juiste moment druk te zetten op de bal en kon Harkema opbouwen door een pass op de te vrij gelaten rechtsbuiten Kevin Mennega die Berwout Beimers kon bereiken, die in een scrimmage en door slecht verdedigen van ODIN'59 voor de Harrekieten de 3-0 kon aantekenen. De wedstrijd leek gespeeld. Harkema had zelfs nog kans op 4-0 maar de lob van spits Jan Hooiveld mislukte.

Na het beginsignaal van de tweede helft kregen we een heel ander ODIN te zien. Na een fout achterin van  linksback Kellian van der Kaap van Harkemase Boys lobte de goed druk zettende Billy Tavares mooi de 3-1 binnen. In de 48e minuut was het weer raak. Ahmed al Mahdi miste inmiddels al een kans maar na een goede corner van Ron Scheffer kopte Nigel Hardenberg zijn eerste seizoenstreffer binnen: 3-2. De ODIN-supporters gingen er nu eens goed voor zitten. Het werd weer een wedstrijd en een sensatie hing in de lucht. Maar ODIN'59 kon in deze fase jammer genoeg niet zodanig toeslaan om nu Harkemase Boys de schlemiel van de wedstrijd te maken.

Scheidsrechter Winkel hielp hierbij ook niet mee en gaf de liefste speler op het veld Jeffrey Klijbroek geel voor een gesimuleerde overtreding terwijl de referee een vrije trap weggaf voor een voorafgaande vermeende overtreding van Nigel Hardenberg. Daarna nog een parade van keeper Barry van Dijk na een door de scheidsrechter genegeerde overtreding op Milo Cremers. De wedstrijd ontpopte zich evenwel tot een spannend schouwspel, waarbij na rust de rollen omgedraaid waren en ODIN'59 bij vlagen heerstte terwijl Harkemase Boys vaker paniekvoetbal liet zien.

Na driekwart wedstrijd kwam ODIN'59 goed weg na een kopbal op de lat van Henny Bouius. Conditioneel had de wedstrijd het een en ander geeist en nadat verdediger Milo Cremers in de 80e minuut door trainer Plug naar voren was gesommeerd was de organisatie bij ODIN’59 achterin totaal weg en maakte Yannick Kaluzi in de 90e minuut aan alle Heemskerkse hoop een eind en tikte de 4-2 binnen. Niet lang hierna blies de zwak leidende scheidrechter Winkel zijn laatste fluitsignaal.

Harkemase Boys: ErickJansema (K), Bart de Groot ©, Kellian van der Kaap (64. Jim de Leeuw), Jan Hooiveld (69. Yannick Kaluzi) , Johnny de Vries, Henny Bouius, Tom Boezerooy (78. Kevin Mennega), Jesse Renken, Dennis Van Duinen, Berwout Beimers en Jens Jurn Streutker

ODIN’59: Barry van Dijk (K), Lars Boekel, Milo Cremers, Jim Hulleman, Jordi Tiktak, Nick Burger, Ron Scheffer ©, Ahmed al Mahdi (70. Levy van Nispen), Jeffrey Klijbroek, Nigel Hardenberg en Thom de Vries (46. Billy Tavares).