Marvin van der Pluijm

Mannen, 1, 3e divisie A

2 december 2017 14:30

P.N. van der Burg

Het eerste van ODIN’59 heeft zaterdag met 1-1 gelijkgespeeld tegen de op de ranglijst voorlaatst geklasseerde promovendus: Spijkenisse. Al in de 5e minuut namen de Heemskerkers de leiding na een beeldschone aanval van de thuisclub waarbij Nigel Hardenberg zijn teamgenoot Jurjen Dikker in de gelegenheid stelde te scoren. De stijgende vorm van Dikker werd geïllustreerd door een wondermooi doelpunt. Na aangeven via de borst van Hardenberg nam Jurjen de bal meteen op de slof en gaf de Spijkenisse goalie Dyron Bijl geen schijn van kans: 1-0.

Na rust had de thuisclub het verder af kunnen maken maar ondanks een waterval aan kansen werd de voorsprong niet opgevoerd. Sterker nog: Spijkenisse maakte gelijk door in de 80e minuut te scoren. Doelpuntenmaker was Serginio van Axeldongen. Deze 1-1 stand bleef ondanks de vele kansen tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Van der Burg op het scorebord staan. Einduitslag: 1-1 (rust: 1-0).

ODIN’59 heeft in de 14e competitiewedstrijd verzuimd een gat te slaan met de onderste regionen op de ranglijst van de Derde divisie. De geelblauwen weigerden zich in de loop van de tweede helft te belonen met een tweede doelpunt waardoor de wedstrijd wellicht gelopen zou zijn. Ook na de gelijkmaker van Spijkenisse in de 80e minuut kreeg ODIN aan het eind van de wedstrijd de mooiste kansen op een overwinning en leek het een kopie van het gewonnen duel tegen Spakenburg te worden. Met kunst en vliegwerk hield Spijkenisse het doel echter schoon. Keeper Barry van Dijk die met zijn 380e competitiewedstrijd  het ODIN-clubrecord overnam van clubicoon Richard Klijn (hij stond dus op 379 gespeelde competitiewedstrijden) had naast een prachtige bos bloemen na de wedstrijd overhandigd door bestuurslid Louis de Bruijne ook een overwinning van en met zijn teamgenoten verdiend. Dat mocht niet zo zijn. De ODIN-goalie Van Dijk speelde trouwens een uitstekende wedstrijd.

ODIN’59 nam dus al na 5 minuten de leiding door een poeier van naarmate de competitie vordert de steeds beter in vorm komende middenvelder Jurjen Dikker. Je kunt zien dat de ervaring van een jaar derde divisie de ploeg beter heeft gemaakt dan clubs die nog de nodige ervaring moeten opdoen op dit niveau. Achteraf was het dan ook zonde dat je jezelf niet beloont, want een groot deel van de tweede helft waren de Heemskerkers de bovenliggende partij.

Deed Spijkenisse dan niks terug? O jawel. De Zuidhollanders met de huidige topscorer van de Derde divisie, Mike van Dommelen met 11 treffers in hun gelederen creërden zeker kansen. Zo kopte de sterke spits op de bovenkant van de lat en ging de bal gelukkig voor ODIN via de lat over. Sergino van Axeldongen probeerde met een lob de ODIN-goalie, Van Dijk, te verschalken maar deze stond goed gepositioneerd. Na 13 minuten een cruciaal moment in de wedstrijd. Nadat linksback Jordi Tiktak zich blesseerde (hamstring) en vervangen moest worden, gooide trainer Plug de opstelling om en haalde Cremers terug achterin. Mart Willemse, die daarvoor centraal achterin speelde, verhuisde naar de linksback-positie en speelde een goede wedstrijd. Thom de Vries kwam erin en ging samen met Nigel Hardenberg een tweemans-voorhoede vormen. Er ontstond echter in de opbouw vaak balverlies voor de gastheren en daarbij ontbrak bij de aanvallen van ODIN’59 een tijdig afstandschot. Een korte fase kwam het zelfs tot een overwicht van de Zuidhollanders en Sander Barragan had eigenlijk moéten scoren. Thom de Vries had echter ook de 2-0 op zijn schoen maar keeper Bijl pareerde. ODIN’59 mocht blij zijn dat het met rust nog met 1-0 leidde.

De geelblauwen speelden vandaag weer met een grote inzet. Na de thee was dat ook zo en er ontstond een cascade aan kansen. Zo had de weer naar zijn oude vorm strevende Thom de Vries diverse keren de 2-0 op zijn schoen maar de Spijkenisse keeper pareerde. In de 60e minuut gooide Spijkenisse-trainer Peter Wubben een extra aanvaller in zijn ploeg in de persoon van Danny Groos voor Jazzy Adams. Er ontonden wat kansen voor hen maar er waren enorme mogelijkheden tot scoren voor Klijbroek, De Vries, Boekel, Dikker (kopbal), Milo Cremers en  de ingevallen Al Ahmadi.

Maar zoals het volgens de voetbalwet vaak gaat: het doelpunt viel aan de andere kant. Door slecht meeverdedigen van de ODIN-voorhoede, kon Van Axeldongen de gelijkmaker bijschrijven. Na die goal nog vele kansen voor de thuisploeg maar een sensatie zoals eerder deze competitie tegen Spakenburg bleef deze keer uit. In deze tot het laatst spannende wedstrijd had voor ODIN’59 meer ingezeten en de Heemskerkers verzuimden met dit gelijke spel een gat op de ranglijst te slaan met de ondersten in deze Derde divisie A. Trainer Richard Plug: “Met zoveel kansen moet je met drie punten van het veld stappen”. ODIN’59 zakt door dit resultaat een plaats op de ranglijst van de 11e naar de 12e plek.

Basiself ODIN'59: Barry van Dijk (k), Lars Boekel, Milo Cremers, Jordi Tiktak, Ron Scheffer©,Nigel Hardenberg, Jurjen Dikker, Nicky Eekhout, Jeffrey Klijbroek, Mart Willemse & Jim Hulleman

Basiself Spijkenisse: Dyron Bijl (k), Dustin Mijnders, Danny Groos, Felino Jardim©, Sander Barragan, Stefano Goncalves, Michael van Dommelen, Glenn Rijsdijk, Etienne Mariana, Serginio van Axel Dongen, Marvin van der Pluim.

Arbitrale trio van ODIN'59 – Spijkenisse: Scheidsrechter: P.N. van der Burg, geassisteerd door de assistenten D. van Velzen en N. Kromme.

Wissels ODIN'59: 15. Thom de Vries voor Jordi Tiktak, 79. Ahmed Al Mahdi voor Nigel Hardenberg

Volgende wedstrijd op 09-12-17: Jong FC Volendam-ODIN’59. Aanvang: 14.30 u.