Johnny de Vries

Mannen, 1, 3e divisie A

27 januari 2018 14:30

R.N. de Cock

Het eerste van ODIN’59 heeft nagelaten de volle 3 punten binnen te halen in de 3e wedstrijd na de winterstop en zich daardoor verder veiliger te spelen in deze Derde Divisie A.

In de laatste minuut van de officiële speeltijd, scoorde Harkemase Boys in de persoon van de ingevallen Elzra Schrijver de gelijkmaker en zo gingen de Friezen toch nog met één puntje huiswaarts.

In de beginfase creëerde ODIN weinig kansen. ODIN’59 wist na een kwartier de wedstrijd echter naar zijn hand te zetten en was heer en meester op Sportpark Assumburg maar wist nog niet te scoren. Na een kwartier voetballen zette de opgekomen Jordi Tiktak teamgenoot Thom de Vries fraai vrij voor de goal van Harkema keeper Jansema. De kogel van De Vries had meer verdiend, maar het prachtige schot van Thom sloeg via onderkant lat weer terug in het veld. Meteen daarna volgde een schietkans van Milo Cremers maar goalie Erick Jansema toonde topvorm. Harkemase Boys sputterde in de 26e minuut tegen met een schampschot dat hoog over ging. Dat was het enige antwoord tot dan van de Friezen.

Je kreeg het gevoel dat ODIN de beste kansen kreeg maar dat de bezoekers tegen de verhouding in konden gaan scoren. Achterin stond het echter goed bij ODIN’59 (Hulleman-Eekhout-Cremers) en keeper Barry van Dijk was gebrand om de nul te houden. Nadat ODIN van de verre ingooi(en) van Jim Hulleman probeerde te profiteren miste aanvoerder Ron Scheffer maar op een haar. Vlak daarna loste de bij vlagen uitblinkende middenvelder Jeffrey Klijbroek een mooi schot maar weer pareerde keeper Jansema voortreffelijk. De zowel aanvallend maar ook verdedigend zeer goed op dreef zijnde Klijbroek had nog een mooie vrije trap in petto, maar ja: Jansema pareerde. Na een mooie rush van de vlijtige Thom de Vries drukte deze, gelukkig voor de bezoekers, niet op tijd af met een afstandschot. Dat het bij de rust nog 0-0 stond, had Harkemase Boys vooral te danken aan hun excellente keeper, maar er was ook onvoldoende lengte voorin bij de geelblauwen.

Na de thee had geelblauw licht de wind mee. In de 50e minuut was het raak. Na een verre ingooi van Hulleman kon Cremers doorkoppen op Nicky Eekhout en deze maakte fraai met zijn wreef zijn eerste competitiedoelpunt voor ODIN’59, ondanks dat Jansema ook nog even aan deze schitterende treffer zat: 1-0.

Met deze stand al op de overwinning te spelen lukte wel tegen Spakenburg vorige speeldag maar of dat ook tegen Harkemase Boys zou lukken?? De voorsprong verder uitbouwen leek de Heemskerkse supporters een beter plan. Berwout Beimers van de gasten, één van de uitblinkers in de heenwedstrijd in Harkema, kwam na de 1-0 in het veld en was meteen gevaarlijk, maar Cremers voorkwam met een sliding op de bal een gevaarlijk schot op het ODIN-doel. Centraal achterin bij ODIN’59 speelden Cremers en Jim Hulleman een wereldpartij en Barry van Dijk was vanouds gebrand om zijn doel vanmiddag helemaal schoon te houden. De achterhoede had dan ook meer verdiend maar alle lange en diepe ballen via Van Dijk werden voorin in de kopduels door de ODIN-voorwaartsen verloren en de 'tweede' bal had ODIN ook niet.

Terwijl Harkema’s trainer Herder fysiek grotere spelers inzette voor kleinere basisspelers, geschiedde waar de ODIN-aanhang misschien al voor vreesde: ODIN gaf de wedstrijd uit handen. Pier Veldman kopte al een keer op de lat en Yannick Kaluzi miste met een schot het doel op een haartje. Ezra Schrijver kon nadat een verre ingooi compleet gemist werd door ODINspelers uiteindelijk hard de gelijkmaker in de 90e minuut in de touwen schieten: 1-1. Keeper Barry van Dijk was na deze gelijkmaker des duivels. Voor hem is de nul-houden achterin net zoiets als het scoren van de winnende goal van een ODIN-spits. Het werden nog spannende slotminuten en ODIN’59 kreeg nog wel een klein doelkansje in de slotfase, maar het bleef bij dit 1-1 gelijke spel. Toen de goed leidende scheidsrechter De Cock voor het einde van de wedstrijd floot, toonde ODIN’59 ontevredenheid met dit gelijke spel.

ODIN'59: Barry van Dijk (k), Milo Cremers, Jordi Tiktak, Ron Scheffer©, Jurjen Dikker (84. Frits Kramer), Thom de Vries (74. Ogür Kaya), Ahmed al Mahdi (61. Billy Tavares), Nicky Eekhout, Jeffrey Klijbroek, Mart Willemse & Jim Hulleman

Harkemase Boys: Erick Jansema (k). Erich Jongeling, Kellian van der Kaap, Kevin Mennega, Pier Veldman (74. Ezra Schrijver), Jan Hooiveld (46. Berwout Beimers), Johnny de Vries, Yannick Kaluzi, Simon IJzerman, Jesse Renken© & Dennis van Duinen (77. Robert Stelpstra).