David Verweij (schot)

3e divisie A

26 januari 2019 14:30

M.A. de Bruijn

Het eerste van ODIN’59 heeft in de wedstrijd tegen FC Lisse verzuimd om meer doelpunten te scoren dan het tegen kreeg. De equipe van Richard Plug nam al na 3 minuten de leiding via Ahmed al Mahdi die zijn vierde treffer van dit seizoen in de competitie kon bijschrijven. De Geelblauwen kregen beide helften voldoende kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar verzuimden dat. In de tweede helft maakte Ayoub Ait Afkir in de 57e minuut voor Lisse de gelijkmaker (1-1) en in de laatste minuut van de wedstrijd (90+1’) gingen de bezoekers via David Verweij er nog fortuinlijk met de zege vandoor. Einduitslag: 1-2 (rust: 1-0).

Het derde treffen tussen ODIN’59 en FC Lisse dit seizoen heeft na 2 overwinningen van de geelhemden een onnodige nederlaag voor ODIN'59 opgeleverd in de 3e wedstrijd. Een voor rust uitstekend spelend ODIN’59 combineerde vaak naar hartelust op de helft van de tegenstander en FC Lisse counterde gevaarlijk richting het doel van ODIN-goalie Barry van Dijk. Na 3 minuten voetballen belandde een bal van Ahmed al Mahdi ruimschoots achter de doellijn bij keeper Cummins. Scheidsrechter Mike de Bruijn kende in eerste instantie het doelpunt niet toe en liet doorspelen maar de alerte grensrechter corrigeerde hem waarna de scheids de treffer toch toekende: 1-0.

ODIN'59 was de eerste periode van de wedstrijd beter maar na een snelle uitval kreeg FC Lisse een dot van een kans namens Bas Buimer maar deze miste verrassend. Elf minuten hierna weer het in het verleden door de Lisse-coach bekritiseerde countervoetbal maar Ayoub Aït Afkir faalde jammerlijk. Er ontstonden pittige duels, veelal gewonnen door ODIN-spelers, waarna een kans gemist werd door geelhemd Kansen (Bas) en Buimer aan de kant van de bezoekers. Milo Cremers redde tot corner. ODIN'59 was het eerste half uur wel beter maar Lisse had ook voor kunnen staan.

Na een half uur voetballen werd ODIN’59 wat slordiger. Dat uitte zich in te laag ingebrachte corners (Kansen en Hulleman) en na balverovering weer inleveren van de bal bij de 'verkeerde' kleur (onder andere dieptepass Ron Scheffer). Na bijna 40 minuten een gevaarlijk afstandschot van de hard werkende en sterke Ahmed al Mahdi, maar bij zijn afstandschot stond het standbeen van de sympathieke 'Achie' niet goed en vloog het projectiel over de lat boven keeper Erik Cummins. Duidelijk was dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. Beide teams probeerden nog het een en ander maar ze gingen met een 1-0 thuisvoordeel van ODIN'59 aan de thee.

Na de pauze bleef ODIN-verdediger Mart Willemse met een blessure achter in de kleedkamer en hij werd vervangen door Stan de Boer. ODIN'59 begon matig aan deze 2e helft en FC Lisse werd technisch beter maar het bleef toch een tijd 1-0. Jammer dat Al Mahdi te laat schoot na een goede pass van middenvelder Bas Kansen. Stan de Boer speelde voor het eerst centraal achterin naast Milo Cremers door de schorsing (1 wedstrijd) van Nicky Eekhout.

Lissenaar Ayoub Aït Afkir liep al een keer uit de rug van Stan de Boer op de middenlijn, randje buitenspel. Na een crosspass werd Aït Afkir op de linker flank onvoldoende gedekt, kon de bal aannemen en à la Robben naar binnen draaien. Bas Kansen, die in de zone rechtsback stond, kon de bal niet meer blokken en Aït Afkir scoorde met een droge knal in de 57e minuut de gelijkmaker naast Barry van Dijk: 1-1.

Nu werd het menens. Lisse drong even aan, maar ODIN’59 kreeg een wondermooie kans door een aanval waarin Achie en Mitchel Bormann niet te missen kansen op de 2-1 kregen.

De ploegen waren aan elkaar gewaagd. ODIN’59 kreeg echter de beste mogelijkheden. Een hele mooie actie van Jeffrey Klijbroek met als gevolg een schotje, ‘dwarrelde’ net langs het doel. Het ODIN publiek had hem al geteld en een supporter scandeerde : “degene die nu scoort wint de wedstrijd”. ODIN'59 begon het laatste kwartier prima en de slotfase van de wedstrijd was spannend. Na een zeer mooie voorzet van de vlijtige opgestoomde Jordi Tiktak kopte de ingevallen Nigel Hardenberg ogenschijnlijk in het doel. Iedereen had hem al geteld maar de bal bleek over. Al Mahdi dribbelde hierna met een te laat getimede actie naar binnen terwijl hij via de buitenkant had moeten gaan en hoog had moeten voorleggen. Nu leed hij onnodig balverlies. 'Achie' werkt als een paard en is heel sterk, maar moet meer rendement uit zijn acties halen.

Als je dan niet scoort, roep je vaak malheur over jezelf af en wordt er aan de andere kant gescoord. En zo geschiedde het ook. Nadat Van Dijk al een keer had gered, gaf ODIN'59 het gelijkspel toch weg. In de 91e minuut scoorde David Verweij van FC Lisse de 1-2.

Hiermee kreeg Lisse teveel en ODIN'59 te weinig maar met dit soort clichés schiet je weinig op. “Als je zo wint is het machtig voor de tegenstander en als je zo verliest is het zwaar klote”, aldus een ODIN-supporter. Dat klopt, maar ODIN’59 had het gelijkspel natuurlijk nooit in blessuretijd mogen weggeven.

FC Lisse trainer, Robbert de Ruiter, was blij dat Lisse een keer met een overwinning op ODIN’59 naar huis kon. Hij zag zich als de meest gelukkige die uit de strijd was gekomen. De fortuinlijke winnaar waaide ditmaal met de Hoogoven-wind mee en had het niet over het door hem op de grasmat geëtaleerde en zogenaamd geminachte countervoetbal van FC Lisse. Trainer Plug maakte bekend dat hij volgend seizoen verkast naar DVS Ermelo en dat hij na 2 nederlagen op rij er alles aan gaat doen om de club goed ‘achter te laten’.

Komende speeldag, zaterdag 2 februari, volgt de uitwedstrijd van ODIN’59 tegen het Friese Harkemase Boys. Aanvang: 14.30 uur.

Opstelling ODIN'59: Barry van Dijk (k), Jordi Tiktak, Milo Cremers, Mart Willemse (46’ Stan de Boer), Ron Scheffer©, Eelke de Graaf (71’ Nigel Hardenberg), Ahmed al Mahdi, Jeffrey Klijbroek, Bas Kansen, Mitchel Bormann en Jim Hulleman

FC Lisse: Erik Cummins (k), David Verweij, Leroy Oehlers, Lars Rauws©, Ayoub Aït Afkir, Moubarak Adouch, Bert Koomen, Boyd Stevens, Oussama Siali en Bas Buimer (63’ Rowdy van der Putten), Hidde Prijs (66’ Rik Vermeulen).

Op de bank bij ODIN’59: Mike van Vliet (res. keeper), Tim van Gelder, Milan Vissie.  Afwezig: Billy Tavares. Geblesseerd: Jurjen Dikker/Thom de Vries.